notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Alvás: a gyerekek olykor nem tudnak elaludni, vagy felriadnak éjszaka, ami számos probléma okozója lehet. Segítsd őket az elalvásban!

showKapubanner();
kapubanner
kapubanner
kapubanner
hirdetes

Így segíts a gyermekednek az elalvásban!

CZs

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Miért nem alszik jól a kicsi?

Aludjon jól minden éjjel a gyerkőc!

A kényelem

 

Győződj meg róla, hogy a kicsi a lehető legnagyobb kényelemben fekszik. Azzal sem kedvezel neki, ha túl lapos párnát teszel a feje alá, és azzal sem, ha öt réteg takaróval borítod. Próbáld megtalálni az arany középutat. Kísérletezz kicsit, a gyerkőc úgyis lerúgja magáról a felesleges rétegeket, ha melege van.

 

Ha a kicsi Téged szólít

 

Előfordulhat, hogy a gyermek az anyukájáért vagy az apukájáért kiabál fektetés után. Próbálj ne azonnal berontani a szobájába aggódva, inkább várj néhány percet, hogy megnyugtathassa magát és elaludhasson. Hamar hozzá fog szokni a rendszerhez, és később ebből sem lesz majd probléma. Hallgatózz inkább az ajtó előtt, hogy szólít – e még pár perc elteltével is. Csak akkor menj vissza a szobájába, ha igen.

hirdetes

 

 

Tippek, hogy a kicsi valóban kipihenje magát

 

Ha kijön a szobájából

 

A kicsik bizony olykor-olykor kimászkálnak az ágyból és a szobájukból a szülőket keresve. Ne feledkezz meg róla, hogy ekkor már bóbiskolhattak kicsit, így talán fáradtabbak is. Óvatosan, de határozottan kísérd vissza őket a szobájukba, fektesd le az ágyba és takargasd be őket. Ha nem muszáj, ne kapcsolj villanyt, ne kezdj el mesét olvasni, hogy ne zökkentsd ki a gyerket az alvás közeli állapotból.

 

Ha fél éjszaka

 

Egy-egy rossz álom, egy napközben hallott ijesztő történet sajnos rányomhatja a bélyegét az alvásra is. Ha ismered, hogy mitől tart a gyermeked, akkor könnyedén védekezhetsz ellene. Ha az ágya alatt bújkáló szörnyektől fél, tegyél egy zseblámpát az éjjeliszekrényre, adj neki egy védelmező plüsst, vagy egy ‘szörny irtó sprayt’. A lényeg, hogy a kicsi biztonságban érezze magát.

 

Legyen motiváció

 

A gyermekeknél különösen beválik a jutalmazási rendszer, bármiről is legyen szó. Ne édességgel vagy játékokkal kenyerezd le azért, ha egész éjjel a szobájában marad és a megfelelő időben fekszik le. Adj neki matricát vagy csillagot, amit gyűjthet egy táblán. Ha bizonyos számú összegyűlik, akkor jutalmazd meg valamilyen kedvességgel, vagy régi vágyának teljesítésével.

hirdetes
hirdetes

Még több cikk

Későbbi károkat okoz ez a pozíció a gyerekeknél

2019-02-26

Későbbi károkat okoz ez a pozíció a gyerekeknél

Számos gyermek hajlamos felvenni ezt a W alakú pózt, mert kicsiként még annyira hajlékonyak vagyunk, laza ízületekkel rendelkezünk, hogy ez a pozíció nagyon kényelmes is lehet számunkra. De tudni kell róla, hogy nagyon káros hosszútávon!

A vetélés leggyakoribb okai

2018-02-26

A vetélés leggyakoribb okai

Fájdalmas, gyakran kibírhatatlan egy magzat elvesztése. Főleg akkor, ha nehezen jött össze a terhesség. Akárhogy is nézzzük, utána kell járni a lehetséges okoknak, hogy a következő terhességnek már félelem nélkül és sokkal nagyobb reményekkel vághassunk neki. A cikkben összegeztük a vetélés lehetséges okait, amit mindenképpen csak irányadónak szánunk.

A leggyakoribb gyerekkori félelmek

2018-02-26

A leggyakoribb gyerekkori félelmek

Teljesen természetes, hogy a gyerekek félnek bizonyos dolgoktól. Amíg nem ismerik a világot, addig a félelmek igencsak meghatározhatják az életüket. Szülőként az a feladatunk, hogy az ilyen helyzeteket elmagyarázzuk nekik és megnyugtassuk őket, hogy a világ bizony nem olyan rettenetes, mint azt képzelik.

Hogyan beszéljünk a szexualitásról?

2018-02-25

Hogyan beszéljünk a szexualitásról?

A gyerek életébe egyre hamarabb betör a szexualitás témája, így egy szülő sem ússza meg, hogy a még mindig tabunak számító témát elővegye otthon. Te mit szeretnél, ha gyerekedet az internet vagy te magad világosítod fel a megfelelő szexualitásról? Ha rosszkor, rossz helyről jön az információ, az komoly gondot is okozhat a későbbi szexualitás szempontjából.

További cikkek ebben a témában
hirdetes
család egészség gyerekek tanács

Szótár

Vidéki wellness hotel

Belföldi nyaralás   Belföldön is szerezhetünk felejthetetlen élményeket, ha... Tovább

Csapatépítő tréning

A csapatépítő tréning lehetővé teszi, hogy a cég munkatársai közelebb kerüljenek... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 225

Átlagos értékelés: 4.7