notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Kreatív nyári ötlet ovisoknak, legyen izgalmas az otthon töltött idő!

kapubanner
kapubanner
kapubanner
hirdetes

10+1 nyári ötlet ovisoknak, hogy izgalmasan teljen a nyári szünet!

SP

Mindannyian nagyon vártuk a nyári szünetet, végre sokat tudunk együtt lenni és élvezhetjük ezt a csodás időszakot! De közben te is azon töröd a fejed, hogy mivel kösd majd le óvodás korú kisgyereked? Összegyűjtöttünk néhány izgalmas nyári ötletet ovisoknak, amik segítenek, hogy szórakoztatóan és érdekesen teljenek az otthon töltött napok. Kalandra fel, legyen felejthetetlen ez a nyár!

kreatív ötlet ovis gyerekeknek

1. Kincsvadász nyári ötlet ovisoknak

Szervezzetek kincskereső túrákat akár a kertben vagy egy közeli parkban, erdőben. Készítsetek egy listát a gyerekeknek és rajzoljátok rá, hogy milyen tárgyakat keressenek (például különböző formájú leveleket, különböző méretű köveket, kavicsokat, virágokat).

2. Kertészeti nyári ötlet ovisoknak

Gondozzatok közösen egy kis kertet, ahol a gyerekek segíthetnek a növények ültetésében, locsolásában és gondozásában. Ha nincs kertetek, semmi baj! Akár az erkélyen is nevelhetitek a kis palántákat. Kezdetnek próbáljátok ki az epret és a paradicsomot, fűszernövényeket. De vannak pici balkonon nevelhető gyümölcsfák is.

hirdetes

3. Vízimádó nyári ötlet ovisoknak

Készítsetek elő különböző méretű edényeket és kancsókat. A gyerekek feladata, hogy az egyik edényből a másikba öntsék a vizet anélkül, hogy kilöttyintenék. Ez a hatalmas szórakozáson túl fejleszti a finommotorikus készségeiket és a koncentrációjukat is.

4. Jégkockás ügyességi nyári ötlet ovisoknak

Készítsetek jégkockákat, és adjatok a gyerekeknek csipeszeket. A feladatuk, hogy a jégkockákat egyik tálból a másikba tegyék át. Ez a játék nemcsak a forró nyári napok megmentője, de fejleszti a finommotorikus készségeiket is.

5. Hajókapitányos nyári ötlet ovisoknak

Készítsetek apró hajókat például dióhéjból vagy parafadugóból. Helyezzetek el egy hosszú tálcát vagy egy nagy tál vizet, és fújjatok a hajókra szívószállal, hogy azok előrehaladjanak. Versenyezzetek, hogy melyik hajó ér elsőként célba.

6. Festős nyári ötlet ovisoknak természetes alapanyagokból

Készítsetek festékeket természetes alapanyagokból, mint például céklalé, spenót, kurkuma vagy áfonya. A gyerekek élvezni fogják a festékek készítésének folyamatát, majd használhatják azokat saját műalkotásaik elkészítéséhez.

7. Egyik legnagyobb kedvenc ovis nyári ötlet: sógyurmázás

Készítsetek sógyurmát és hagyjátok, hogy a gyerekek szabadon alkossanak belőle különböző figurákat. Az elkészült műveket megszáríthatjátok és kifesthetitek. Nálunk a sógyurma autók és állatkák megszámlálhatatlanul sorakoznak a polcokon és szinte mindennap játékba is kerülnek!

8. Anyabarát nyári ötlet ovisoknak: főzés és sütés közösen

A közös sütés, főzés szuper móka tud lenni, vonjátok be a gyerekeket is! Egyszerűbb receptekkel kezdjetek, mint például a gyümölcssaláta készítése vagy egy egyszerű sütemény sütése. A gyerekek iszonyatosan fogják élvezni a gyümölcsök, zöldségek mosását, a hozzávalók méricskélését, a keverést-kavarást, formákra szaggatást és persze a végeredményt is!

9. A rendrakás egy élvezetés és hasznos nyári ötlet ovisoknak

Tanítsátok meg a gyerekeknek a rendrakás fontosságát játékos módon. Főleg, ha sok időt tölt otthon a gyerkőc, hamar el tud uralkodni a káosz a játékok között! Például készítsetek egy játékos kihívást, ahol pontokat gyűjthetnek minden egyes rendbe rakott játék után. Az összegyűjtött pontok után meglephetitek őket, akár egy rég várt közös programmal vagy valamilyen aprósággal.

10. Játékos számolós nyári ötlet ovisoknak

Használjatok természetes anyagokat, mint például kavicsokat vagy kagylókat a számoláshoz. Készítsetek egyszerű matematikai feladatokat, amelyeket a gyerekek megoldhatnak ezekkel az eszközökkel. Hogy még mókásabb legyen, fessétek ki színesre a kavicsokat vagy kagylókat.

10+1 nyári ötlet ovisoknak: szabadban szabadon

A benti játékidőn túl, ha tudtok, töltsetek minél több időt a szabadban. Bicajozzatok, vizezzetek, sarazzatok, a gyerekek szaladgáljanak minél többet mezítláb, fagyizzatok, homokozzatok és ami ugyanilyen fontos, a szabad játék! Az együtt töltött idő felbecsülhetetlen, legyetek sokat együtt és élvezzétek ezt a szuper évszakot!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában
hirdetes

Szótár

Wellness hétvége babával

Wellness hétvége babával Ha wellness hétvégére indultok a picivel, nincs tökéletesebb... Tovább

Családi wellness hétvége

Egy családi wellness hétvége remek lehetőséget biztosít a család számára, hogy minőségi... Tovább

Tovább a lexikonra
anya anyaság apa család fejlesztő gyerek gyerekek gyereknevelés játék kisfiú kislány kreatív óvoda