notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Sziámiikrek mindennapjai

showKapubanner();
kapubanner
kapubanner
kapubanner
hirdetes

Egy sziámi ikerpár mindennapjai

Kósa Krisztina

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Lassan 28 évesek lesznek a lányok, Abby és Brittany (1990. március 7.), és köszönik szépen, jól vannak. Amerikában élnek, és nyaktól lefelé közös testen osztoznak. A fehér holló ritkaságával egyezik annak az esélye, hogy egy ilyen módon összenőtt testvérpár pár hétnél tovább éljen, ők azonban mindenkire rácáfoltak. Kukkantsunk be az életükbe pár kép erejéig!

Abby és Brittany

 

Ikreket várni nem könnyű, ezt tudja mindenki. Csupa izgalom és aggódás, hiszen a koraszülés veszélye itt többszörösen fennáll, mintha csupán egy gyermek nőne a pocakban. Ugyanakkor dupla öröm is, ha végül minden rendben alakul. Ez a történet azonban soha nem várt fordulatot hozott a Hensel család életében.

 

Abby és Brittany külön idegrendszerrel rendelkeznek, ellenben egy mellkasuk van, amelyben két szív dobog, négy tüdő veszi a levegőt, egy máj, két gyomor, két epehólyag, egy bélrendszer, egy medence, továbbá egy húgyhólyag, és egy ivarszervrendszer teszi a dolgát. Hihetetlennek tűnhet, hogy ez a rengeteg duplikáció mind összhangban van egymással, ám mégis ez a valóság. Hiába jósoltak a minnesotai lányoknak mindössze pár napot a kórházban, ők nem adták fel, és immár negyed évszázada mosolyognak a tudomány képébe.

hirdetes

 

Olvasd tovább!

 

Abby és Brittany

 

Ha a száraz tényeket vesszük, vagyis a statisztikát, akkor 40.000 ikerszülés közül egynél várható valamilyen összenövési rendellenesség, és közülük is csupán 1 százalék éri meg az első születésnapját. A Hensel-ikrek azon kevés sziámi ikerpárok közé tartoznak, akik boldogan élik mindennapjaikat, és mindent megtesznek, hogy a lehető legteljesebb életet élhessék. Megtanulták, hogyan kell tökéletes összhangban működniük egymással, befejezik egymás mondatait, és mindig újabb és újabb célokat tűznek ki maguk elé, melyeket aztán sikeresen el is érnek. Ilyen módon tanultak meg például biciklizni, zongorázni, röplabdázni, úszni és vezetni is. Bár egy testben élnek, a személyiségük különböző. Brittany visszafogottabb, csendesebb lány, míg testvére, Abby harsányabb és bátrabb. Emellett mindketten vidámak és barátságosak, és eltérő belső tulajdonságaik ellenére is teljes köztük a harmónia.

                                         

A középiskola befejezése után egyetemre mentek, majd a diploma megszerzése után matematika tanárnőként helyezkedtek el egy általános iskolában. Kiegyensúlyozottságuk, magabiztosságuk, és általánosan jó kedélyállapotuk jórészt a megfelelő családi háttérnek köszönhető, melyet szüleik, Patty és Mike biztosítottak számukra. Mindig mindenben segítették és bátorították a lányokat.

 

hirdetes
hirdetes
További cikkek ebben a témában
hirdetes
anya anyaság apa baba baba várás család egypetéjű fotó gyerek gyerekek ikrek kisbaba kislány megszületett szülés várandósság

Szótár

Programok Budapesten

Szereted az igényes programokat és rendezvényeket? Ezen az oldalon megtudhatjátok, melyek a... Tovább

Mumpsz

A mumpsz egy fertőző vírusos betegség, ami elsősorban a nyálmirigyeket támadja meg. A... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 238

Átlagos értékelés: 5.0