notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Sziámiikrek mindennapjai

kapubanner
kapubanner
kapubanner
hirdetes

Egy sziámi ikerpár mindennapjai

Kósa Krisztina

Lassan 28 évesek lesznek a lányok, Abby és Brittany (1990. március 7.), és köszönik szépen, jól vannak. Amerikában élnek, és nyaktól lefelé közös testen osztoznak. A fehér holló ritkaságával egyezik annak az esélye, hogy egy ilyen módon összenőtt testvérpár pár hétnél tovább éljen, ők azonban mindenkire rácáfoltak. Kukkantsunk be az életükbe pár kép erejéig!

Abby és Brittany

Ikreket várni nem könnyű, ezt tudja mindenki. Csupa izgalom és aggódás, hiszen a koraszülés veszélye itt többszörösen fennáll, mintha csupán egy gyermek nőne a pocakban. Ugyanakkor dupla öröm is, ha végül minden rendben alakul. Ez a történet azonban soha nem várt fordulatot hozott a Hensel család életében.

Abby és Brittany külön idegrendszerrel rendelkeznek, ellenben egy mellkasuk van, amelyben két szív dobog, négy tüdő veszi a levegőt, egy máj, két gyomor, két epehólyag, egy bélrendszer, egy medence, továbbá egy húgyhólyag, és egy ivarszervrendszer teszi a dolgát. Hihetetlennek tűnhet, hogy ez a rengeteg duplikáció mind összhangban van egymással, ám mégis ez a valóság. Hiába jósoltak a minnesotai lányoknak mindössze pár napot a kórházban, ők nem adták fel, és immár negyed évszázada mosolyognak a tudomány képébe.

hirdetes

Olvasd tovább!

Abby és Brittany

Ha a száraz tényeket vesszük, vagyis a statisztikát, akkor 40.000 ikerszülés közül egynél várható valamilyen összenövési rendellenesség, és közülük is csupán 1 százalék éri meg az első születésnapját. A Hensel-ikrek azon kevés sziámi ikerpárok közé tartoznak, akik boldogan élik mindennapjaikat, és mindent megtesznek, hogy a lehető legteljesebb életet élhessék. Megtanulták, hogyan kell tökéletes összhangban működniük egymással, befejezik egymás mondatait, és mindig újabb és újabb célokat tűznek ki maguk elé, melyeket aztán sikeresen el is érnek. Ilyen módon tanultak meg például biciklizni, zongorázni, röplabdázni, úszni és vezetni is. Bár egy testben élnek, a személyiségük különböző. Brittany visszafogottabb, csendesebb lány, míg testvére, Abby harsányabb és bátrabb. Emellett mindketten vidámak és barátságosak, és eltérő belső tulajdonságaik ellenére is teljes köztük a harmónia.

                                         

A középiskola befejezése után egyetemre mentek, majd a diploma megszerzése után matematika tanárnőként helyezkedtek el egy általános iskolában. Kiegyensúlyozottságuk, magabiztosságuk, és általánosan jó kedélyállapotuk jórészt a megfelelő családi háttérnek köszönhető, melyet szüleik, Patty és Mike biztosítottak számukra. Mindig mindenben segítették és bátorították a lányokat.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában
hirdetes

Szótár

Wellness hétvége babával

Wellness hétvége babával Ha wellness hétvégére indultok a picivel, nincs tökéletesebb... Tovább

Ruha rendelés

A ruha rendelésnek számos előnye van, hiszen rengeteg időt spórolhatunk vele, sokkal... Tovább

Tovább a lexikonra
anya anyaság apa baba baba várás család egypetéjű fotó gyerek gyerekek ikrek kisbaba kislány megszületett szülés várandósság