Ezek a vetélés leggyakoribb okai

showKapubanner();
kapubanner
kapubanner
kapubanner
hirdetes

A vetélés leggyakoribb okai

K.A.

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A vetélés leggyakrabban ezek miatt következik be!

Immunológiai rendellenességek

 

A fogantatás egy különös jellegzetessége, hogy habár a női szervezet idegen betolakodóként kezeli a spermiumokat, a legtöbb esetben a megtermékenyített petesejt üzenetet küld az anyának, hogy a szervezet ne kezelje kórokozóként – ilyenkor pedig minden rendben megy tovább a terhesség folyamatában.

 

Néha azonban a szervezet nem fogadja be az embriót. Ennek okai, az úgynevezett antifoszfolipid antitestek, amik a szervezet saját szöveteit (beleértve az embriókat is) támadják.

hirdetes

 

Mit lehet tenni?

 

Az antifoszfolipid antitestek és a vetélés kapcsolata egy nemrégiben felfedezett dolog, ezért még nem igazán sikerült felderíteni ezt a területet. Habár további tesztekre lesz szükség, bizonyos esetekben sikeresnek bizonyultak a gyógyszeres kezelések.

 

Kezeletlen betegségek (például pajzsmirigy problémák) és kezeletlen cukorbetegség

 

A pajzsmirigy betegségek és a nem kezelt cukorbetegségek önmagukban is rendkívül veszélyesek lehetnek az emberi szervezetre, de sokan nem tudják, hogy a méhben is okozhatnak olyan körülményeket, közeget, ami kifejezetten nem kedvez a magzatoknak.

 

Mit lehet tenni?

 

Egyeztess orvosoddal, és vezesd be az általa javasolt életmód-változtatásokat. Tartsd magad az előírt kezelésekhez, és kontroláld cukorbetegségedet. A pajzsmirigy-betegségek jórésze is általában korrigálható gyógyszeres kezeléssel.

 

Policisztás petefészek betegség (PCOS)

 

A PCOS lehet az ismétlődő vetélések egyik okozója. PCOS-s nők szervezetében túl nagy mennyiségben van jelen a tesztoszteron nevű férfihormon, ami rendszertelen ovulációt és menstruációt eredményez. A PCOS még a nem cukorbeteg nőkben is inzulinrezisztenciát okoz, ami megakadályozza, hogy az endometrium megfelelően kifejlődhessen.

 

Mit lehet tenni?

 

Bizonyos cukorbetegségek elleni gyógyszereket alkalmazó kezelésekkel már sikerült csökkenteni a vetélések veszélyét a PCOS-es nőknél.

 

Még több ok a következő oldalon!

hirdetes
hirdetes
További cikkek ebben a témában
hirdetes
anya anyaság baba baba várás betegség család egészség kisbaba kisbabád megszületett tanács várandósság

Szótár

Alkalmi ruha

Az alkalmi ruha egy különlegesebb ruhadarab, mint a hétköznapi öltözék. A tökéletes alkalmi... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 136

Átlagos értékelés: 4.8