Ezek a vetélés leggyakoribb okai

kapubanner
kapubanner
kapubanner
hirdetes

A vetélés leggyakoribb okai

K.A.

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A vetélés leggyakrabban ezek miatt következik be!

Immunológiai rendellenességek

 

A fogantatás egy különös jellegzetessége, hogy habár a női szervezet idegen betolakodóként kezeli a spermiumokat, a legtöbb esetben a megtermékenyített petesejt üzenetet küld az anyának, hogy a szervezet ne kezelje kórokozóként – ilyenkor pedig minden rendben megy tovább a terhesség folyamatában.

 

Néha azonban a szervezet nem fogadja be az embriót. Ennek okai, az úgynevezett antifoszfolipid antitestek, amik a szervezet saját szöveteit (beleértve az embriókat is) támadják.

hirdetes

 

Mit lehet tenni?

 

Az antifoszfolipid antitestek és a vetélés kapcsolata egy nemrégiben felfedezett dolog, ezért még nem igazán sikerült felderíteni ezt a területet. Habár további tesztekre lesz szükség, bizonyos esetekben sikeresnek bizonyultak a gyógyszeres kezelések.

 

Kezeletlen betegségek (például pajzsmirigy problémák) és kezeletlen cukorbetegség

 

A pajzsmirigy betegségek és a nem kezelt cukorbetegségek önmagukban is rendkívül veszélyesek lehetnek az emberi szervezetre, de sokan nem tudják, hogy a méhben is okozhatnak olyan körülményeket, közeget, ami kifejezetten nem kedvez a magzatoknak.

 

Mit lehet tenni?

 

Egyeztess orvosoddal, és vezesd be az általa javasolt életmód-változtatásokat. Tartsd magad az előírt kezelésekhez, és kontroláld cukorbetegségedet. A pajzsmirigy-betegségek jórésze is általában korrigálható gyógyszeres kezeléssel.

 

Policisztás petefészek betegség (PCOS)

 

A PCOS lehet az ismétlődő vetélések egyik okozója. PCOS-s nők szervezetében túl nagy mennyiségben van jelen a tesztoszteron nevű férfihormon, ami rendszertelen ovulációt és menstruációt eredményez. A PCOS még a nem cukorbeteg nőkben is inzulinrezisztenciát okoz, ami megakadályozza, hogy az endometrium megfelelően kifejlődhessen.

 

Mit lehet tenni?

 

Bizonyos cukorbetegségek elleni gyógyszereket alkalmazó kezelésekkel már sikerült csökkenteni a vetélések veszélyét a PCOS-es nőknél.

 

Még több ok a következő oldalon!

hirdetes
hirdetes

Még több cikk

Mikorra fejlődik ki teljesen az agy?

2018-02-18

Mikorra fejlődik ki teljesen az agy?

Minden szülő tudni akarja, hogy mikorra fejlődik ki teljesen gyermekének agya. Az agy fejlődése viszont korántsem olyan egzakt dolog, mint gondolnánk. Lehet erre a kérdésre jól válaszolni? Érdemes végig aggódni éveketaz agyfejlődéssel kapcsolatban? Milyen alap dolgokat kell ismernünk ahhoz, hogy szülőként képben legyünk a normális agyfejlődés üteme kapcsán?

A vetélés leggyakoribb okai

2018-02-26

A vetélés leggyakoribb okai

Fájdalmas, gyakran kibírhatatlan egy magzat elvesztése. Főleg akkor, ha nehezen jött össze a terhesség. Akárhogy is nézzzük, utána kell járni a lehetséges okoknak, hogy a következő terhességnek már félelem nélkül és sokkal nagyobb reményekkel vághassunk neki. A cikkben összegeztük a vetélés lehetséges okait, amit mindenképpen csak irányadónak szánunk.

A leggyakoribb gyerekkori félelmek

2018-02-26

A leggyakoribb gyerekkori félelmek

Teljesen természetes, hogy a gyerekek félnek bizonyos dolgoktól. Amíg nem ismerik a világot, addig a félelmek igencsak meghatározhatják az életüket. Szülőként az a feladatunk, hogy az ilyen helyzeteket elmagyarázzuk nekik és megnyugtassuk őket, hogy a világ bizony nem olyan rettenetes, mint azt képzelik.

A kisbabák első megfázásos, influenzás szezonja

2018-02-06

A kisbabák első megfázásos, influenzás szezonja

A rettegett első megfázás akkor támad, amikor kisbabád hozzászokik az alvási-etetési rendhez. Ezt lehetetlen elkerülni. Nem kell tőle megijedni, ha tudod, hogy mire figyelj oda, pontosan tudni fogod, hogy mit kell tenned, és könnyedén segíthetsz majd a kicsinek. Ismerd meg te is a legjobb tippeket!

További cikkek ebben a témában
hirdetes
anya anyaság baba baba várás betegség család egészség kisbaba kisbabád megszületett tanács várandósság

Szótár

Téli gyermekprogramok Budapesten

A legjobb téli gyermekprogramok Budapesten? Nem szabad kihagynotok a korcsolyázást, az utazást a... Tovább

Gyermekbarát hotel

A tökéletes családi nyaralás   Akinek van gyermeke, az tudja jól, hogy gyerkőccel... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes