Anyák napja

kapubanner
kapubanner
kapubanner

Anyák napja

2015 Május 3.

hirdetes

Május első vasárnapja az édesanyák napja!


Anyák napja

Az anyák napja egy olyan ünnep, amely a világ szinte minden országában jelen, de nincs nemzetközileg egységesített időpontja. Magyarországon május első vasárnapjára esik.

Az ünnep célja, hogy felhívja a figyelmet mennyi áldozatot vállalnak az édesanyák, hogy felneveljék gyerekeiket, és mennyi szeretetet biztosítanak a számukra. Az édesanyák odaadó szeretetét természetesen nem elég egy nap megköszönni.

Anyák napján a gyerekek hagyományosan valamilyen ajándékkal lepik meg anyukájukat, legyenek akár milyen idősek is. A kisebb ggyerekek esetében általában az apuka, vagy a család többi tagja gondoskodik ajándékról, míg óvodásoknál külön foglalkozás van, amely során az óvónénik segítségével személyes, kézműves ajándékokat készítenek a gyerekek.

Szokás még a nagymamákat, illetve az idősebb női rokonokat is köszönteni még, de ez nem minden családban van így. A nagymamák köszöntése akkor válik fontossá, amikor nagy szerepe van a gyerek nevelésében, illetve a gyermek életében.  

hirdetes

címkék: naptár
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Tippek, tanácsok gyerekekről, gyereknevelésről szülőknek! Szeretnél elsőkézből értesülni a legfrissebb hírekről?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.