Ne féltsük agyon gyermekünket - ez csak egy tábor!

kapubanner
kapubanner
kapubanner
hirdetes

Táborba megy a gyerekem. Van mitől félnem?

Kósa Krisztina

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Anyaként mély megnyugvással tölti el az ember lányát, ha a kis rosszcsont már akkora, hogy elmehet egyedül egy táborba. Na, de mégis mi az a kor, melytől nem okoz gondot az elválás se a szülőnek, se a gyereknek?

Már az elején elronthatjuk

 

Szögezzük le, hogy tábor sokféle van. Nyári és téli, edző- és lazulós, és még hosszan sorolhatnánk. Nem is ezekkel van a gond, hanem többnyire a szülői túlféltéssel, minekutána teljesen tök mindegy, hány éves a gyerek, és hogy milyen hiper-szuper is lenne az a hely, ahová a fiunk vagy lányunk menne, hiszen már az elején szívbajos lesz szegény, ha azt látja rajtunk, hogy folyamatosan csak sopánkodunk. És hogy miért? Hát természetesen mindenért.

hirdetes

 

“Nem fogsz-e megijedni, ha reggel felébredsz, és nem otthon találod magad, hanem sok más ember közt? Fel tudsz egyedül öltözni? Ha esetleg igen, akkor ugye tiszta zoknit, alsót és egyebet veszel magadra, nem az előző napi sáros vackot, amit lefekvéskor az ágy végébe vágtál vetkőzés gyanánt? Tudsz egyedül enni? Tényleg? Akkor otthon miért kell mindig szólni, hogy egyél már, ne a pókot, legyet, tücsköt, bogarat sasold a falon? Mosol majd rendesen fogat? Igen, reggeli után is! Ha sokat futtat az edző, ugye szólsz neki, hogy te ezt nem bírod, még csak 6 éves vagy, ne nézzen már versenylónak?! Ja, hogy ez edzőtábor, és az erőnlét fejlesztéséről (is) szól...? Ha mentek fürödni a medencébe, te csak addig menj bele a vízbe, amíg leér a lábad, hiába jársz már fél éve úszótanfolyamra, jó? Ebédelsz majd rendesen? Iszol eleget? De csak vizet! Ha megint edzés lesz a nap folyamán, csak annyit csinálj, amennyi jól esik, érted? 

 

Lapozz tovább a folytatásért!

 

hirdetes
hirdetes

Még több cikk

A leggyakoribb gyerekkori félelmek

2018-02-26

A leggyakoribb gyerekkori félelmek

Teljesen természetes, hogy a gyerekek félnek bizonyos dolgoktól. Amíg nem ismerik a világot, addig a félelmek igencsak meghatározhatják az életüket. Szülőként az a feladatunk, hogy az ilyen helyzeteket elmagyarázzuk nekik és megnyugtassuk őket, hogy a világ bizony nem olyan rettenetes, mint azt képzelik.

Hogyan beszéljünk a szexualitásról?

2018-02-25

Hogyan beszéljünk a szexualitásról?

A gyerek életébe egyre hamarabb betör a szexualitás témája, így egy szülő sem ússza meg, hogy a még mindig tabunak számító témát elővegye otthon. Te mit szeretnél, ha gyerekedet az internet vagy te magad világosítod fel a megfelelő szexualitásról? Ha rosszkor, rossz helyről jön az információ, az komoly gondot is okozhat a későbbi szexualitás szempontjából.

Mikorra fejlődik ki teljesen az agy?

2018-02-18

Mikorra fejlődik ki teljesen az agy?

Minden szülő tudni akarja, hogy mikorra fejlődik ki teljesen gyermekének agya. Az agy fejlődése viszont korántsem olyan egzakt dolog, mint gondolnánk. Lehet erre a kérdésre jól válaszolni? Érdemes végig aggódni éveketaz agyfejlődéssel kapcsolatban? Milyen alap dolgokat kell ismernünk ahhoz, hogy szülőként képben legyünk a normális agyfejlődés üteme kapcsán?

Hogyan óvd meg gyermeked egészségét

2018-02-20

Hogyan óvd meg gyermeked egészségét

Nagyon fontos, hogy az egészséges életmódot minél előbb beépítsük a mindennapjainkba, amit érdemes kisgyermekorban elkezdeni. Minél hamarabb neveljük rá gyermekeinket az egészséges életmódra, annál hamarabb és könnyebben épül be mindenapi életükbe. Szűlőként elsődleges feladatunk, hogy gyermeinknek biztosítsunk az egészséges életet.

További cikkek ebben a témában
hirdetes
anya anyaság család fejlesztő gyerek gyerekek gyereknevelés iskola játék kisfiú kislány mozgás nevelés tanács

Szótár

Budapesti étterem

Egy budapesti étterem jó választás lehet egy randevúra, egy családi összejövetelre, sőt,... Tovább

Felújítás utáni takarítás

Felújítás, festés, mázolás, burkolás utáni teljeskörű takarításra azért van szükség,... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes