Jó-e, ha a gyerek 6 évesen már számítógépzseni?

kapubanner
kapubanner
kapubanner
hirdetes

Számítógép - hatások és ellenhatások

Kósa Krisztina

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A XXI. század jól látható változással indult idehaza, ami az informatika világát illeti. A háztartások egyre nagyobb hányadában jelent meg asztali számítógép, majd az internet terjedésével elkezdett megszokottá válni a notebookok jelenléte életünkben. Majd jöttek a különféle „kiegészítők”, mint az iPod, tablet, okostelefon, és most, 2017-ben már ott tartunk, hogy nagyjából a kétéves gyerekek is készségszinten kezelik ezeket a gépeket.

Káros hatások a számítógéppel kapcsolatban

 

Nem is kell olyan messzire menni, elég, ha a kétezres évek elejét vesszük, amikor sokaknak még nem volt net otthon. Valamikor akkor kezdett terjedni, egyre több ember engedhette meg magának, és ahogy ez megtörtént, rohamszerűen nőni kezdett a felhasználók száma. Az akkori kamaszok pillanatok alatt elsajátítottak szinte mindent, amit tudni kellett az internetről, és ők lettek az első olyan generáció, akik ugyan nem beleszülettek a net korába, de szinte készségszinten kezelték az online felületeket.

hirdetes

 

Külföldön, tőlünk nyugatabbra természetesen előrébb jártak mindebben, de gyorsan pótoltuk a lemaradást, és alig tíz év alatt odáig fejlődtünk, hogy az okostelefonok már alapvetésnek számítanak, és az a fura, ha valakinek „butatelefonja” van. Pedig nem mindenki vágyik hajszálvékony, ámde tepsi méretű telefonra, mely egy kézben tartva kifejezetten kényelmetlen, és a kijelzőjén nagyjából egy regény is kényelmesen elférne.

 

A 2010-ben született gyerekek – ha anyagi körülményeik engedhették – már készségszintű felhasználói a fent felsoroltaknak, vagyis szüleiknek valószínűleg már okostelefonja van, és legalább egy-egy tablet, notebook és iPad is figyel otthon az asztalon. És akkor a televíziót még nem is említettük, ahol már annyi mesecsatorna közül lehet választani, hogy az ember elunja magát, mire a kínálat végére ér. 

 

LAPOZZ A FONTOS INFORMÁCIÓKÉRT! 

 

 

hirdetes
hirdetes

Még több cikk

A leggyakoribb gyerekkori félelmek

2018-02-26

A leggyakoribb gyerekkori félelmek

Teljesen természetes, hogy a gyerekek félnek bizonyos dolgoktól. Amíg nem ismerik a világot, addig a félelmek igencsak meghatározhatják az életüket. Szülőként az a feladatunk, hogy az ilyen helyzeteket elmagyarázzuk nekik és megnyugtassuk őket, hogy a világ bizony nem olyan rettenetes, mint azt képzelik.

Hogyan beszéljünk a szexualitásról?

2018-02-25

Hogyan beszéljünk a szexualitásról?

A gyerek életébe egyre hamarabb betör a szexualitás témája, így egy szülő sem ússza meg, hogy a még mindig tabunak számító témát elővegye otthon. Te mit szeretnél, ha gyerekedet az internet vagy te magad világosítod fel a megfelelő szexualitásról? Ha rosszkor, rossz helyről jön az információ, az komoly gondot is okozhat a későbbi szexualitás szempontjából.

Kisbabák és a dehidratáció

2018-02-25

Kisbabák és a dehidratáció

Betegség, túlöltöztetésből fakadó izzadás, szájüreg problémák és még megannyi oka lehet annak, ha egy kisbaba életében diagnosztizálható a dehidratáció. Nagyon nehéz kezelni a betegséget, viszont fokozottan kell rá figyelni, hiszen hamar komoly következményei lehetnek. Legjobb, ha egy szülő ismeri a tüneteket és időben lép.Tanácsok a cikkben.

A babagyógyszerek biztonságos beadása

2018-02-25

A babagyógyszerek biztonságos beadása

Minden kicsi másképpen reagál a megbetegedésekre. Van, aki a rosszullét ellenére is együttműködő, mások viszont kifejezetten nyűgősek. A babagyógyszerek beadását nagyban nehezítheti tehát a babák lelkiállapota és a szülő rutinossága is. A cél, hogy jól csináljuk és a kisbaba meggyógyuljon. Tudj meg hát mindent, ami segíthet a nehéz pillantokban.

További cikkek ebben a témában
hirdetes
anya anyaság apa család fotó gyerek gyerekek gyereknevelés iskola kisfiú kislány kreatív tanács tanulás

Szótár

Családbarát szálloda

Családbarát szálloda? Így válaszd ki a tökéleteset!   Bizony nem mindegy, hogy... Tovább

Vasárnapi ebéd

Vasárnapi ebéd, vagy más néven Sunday Brunch egy olyan közös családi program, emlynek... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Tippek, tanácsok gyerekekről, gyereknevelésről szülőknek! Szeretnél elsőkézből értesülni a legfrissebb hírekről?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.