Miért a nyuszi hozza a tojást?

kapubanner
kapubanner
kapubanner
hirdetes

Miért a nyuszi hozza a tojást?

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A húsvét egyik központi jelképe a nyúl. Azt azonban csak kevesen tudják, hogy miért és hogyan kapcsolódik az ünnephez, ami nem csoda, hiszen a húsvéti nyúl szimbolikáját sokan és sokféleképp magyarázzák, vannak, akik egyenesen azt állítják, hogy csak egy félreértés kapcsán került a húsvéti ünnepkör jelképei közé. Pedig nagyon is kiérdemelt helye van az ünnepek ünnepén. 

Húsvét

 

Sokan hajlamosak elfeledkezni arról, hogy a nyúl már a bizánci állatszimbolikában is Krisztust jelképezte, helyette találgatnak mindenfélét. A legtöbben termékenységi szimbólumként találják meg a helyét a tavaszi ünnepkör legfontosabb ünnepén. 

 

Mások Ostarával, a tavasz és a megújulás istennőjével hozzák kapcsolatba, akit a kereszténység előtti időkben a tavaszi napéjegyenlőséget követő első holdtölte utáni vasárnapon ünnepeltek. Az istennőt mindig tavaszi virágokkal a kezében, tojásokkal és nyuszikkal körülvéve ábrázolták, nevéből származik a húsvét angol (easter) és német (Oster) elnevezése. A legenda szerint Ostarának volt egy színes tojásokat tojó madara, amit a tavasz ünnepén nyuszivá változtatott, a színes tojásokat pedig a gyermekeknek ajándékozta. Egy másik történet szerint Ostara egy sebzett galamb életét úgy mentette meg, hogy nyúllá változtatta, a madárból lett nyuszi pedig feldíszített tojásokkal hálálta meg az istennő jócselekedetét.

hirdetes

 

Lapozz a többi információért!

 

hirdetes
hirdetes

Még több cikk

Mi az a krupp, és mitől alakul ki?

2018-03-05

Mi az a krupp, és mitől alakul ki?

Az ősz és a tél kedvez a felső légúti megbetegedéseknek. A krupp pedig pont ilyen. Nem válogat. A 3-5 hónapos kisbabák a leginkább veszélyeztetettek. Nem érdemes sokáig halogatni az orvosi felügyeletet: ha gyanakszol, akkor azonnal tárcsázd a számot és vidd személyesen kisbabádat orvoshoz. Nagyon komoly következményei lehetnek a kruppnak, ha nem kezelik.

Biztos, hogy mindent tudsz a terhesség alatti helyes táplálkozásról?

2018-03-06

Biztos, hogy mindent tudsz a terhesség alatti helyes táplálkozásról?

Szakértői kisokos minden kismamának, ami segít a terhesség alatti helyes táplálkozásban. Mit szabad? Mit nem? Döntsük le a tévhiteket és tegyünk meg mindent a terhesség időszaka alatt annak érdekében, hogy kisbabánk egészségesen fejlődhessen. A táplálkozás elsődleges ebből a szempontból. Jobb, ha tudod, mivel árthatsz és mivel használsz a babának!

A leggyakoribb gyerekkori félelmek

2018-02-26

A leggyakoribb gyerekkori félelmek

Teljesen természetes, hogy a gyerekek félnek bizonyos dolgoktól. Amíg nem ismerik a világot, addig a félelmek igencsak meghatározhatják az életüket. Szülőként az a feladatunk, hogy az ilyen helyzeteket elmagyarázzuk nekik és megnyugtassuk őket, hogy a világ bizony nem olyan rettenetes, mint azt képzelik.

Így teheted kellemesebbé az első nyarat kisbabád számára

2018-07-24

Így teheted kellemesebbé az első nyarat kisbabád számára

Habár a nyári hőséget időnként megszakítja egy-egy hidegfront és néhány napos esős időszak, többnyire a meleg, párás napok jellemzőek erre az évszakra, amiket nem hogy a kisbabák, még a felnőttek sem mindig viselik jól.

További cikkek ebben a témában
hirdetes
anya anyaság apa baba család cuki fotó gyerek gyerekek játék kisfiú kislány

Szótár

Csapatépítő tréning

A csapatépítő tréning lehetővé teszi, hogy a cég munkatársai közelebb kerüljenek... Tovább

Diszlexia

A diszlexia a nyelvvel, a beszéddel és az olvasástanulással kapcsolatos... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Tippek, tanácsok gyerekekről, gyereknevelésről szülőknek! Szeretnél elsőkézből értesülni a legfrissebb hírekről?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.