Tehetséges gyerekek - művészet

kapubanner
kapubanner
kapubanner
hirdetes

Kreatív gyerekek most és később

Kósa Krisztina

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Sok kisgyerek van, aki igazán tehetséges, ha művészetekről van szó. Gyönyörűen rajzol vagy fest már kisiskolásként is, és nem egy helyen megmutathatja magát, hogy milyen ügyes már akár 5 évesen. Van értelme művészeti iskolába íratni már iskolakezdéskor?

Tehetséges gyerekek

 

Vannak iskolák, melyek különös gondot fordítanak a mini tehetségekre, és már kicsiként igyekeznek segíteni a szépen rajzoló vagy festő gyerekeket. Persze ehhez a szülő támogatása is szükséges, hiszen ezzel egy alapot ad a gyermekének, és úgymond már kicsiként elindítja valamerre a világban. Lehet vajon ilyen korán dönteni helyettük, vagy érdemesebb inkább várni ezzel?

hirdetes

 

Az is lehet jó megoldás, ha egy sima, úgymond egyszerű (vagyis nem tagozatos) iskolát találunk a gyereknek, majd különórára kezdjük hordani, ahol kiélheti magát, de mégsem kötelező jelleggel kell részt vennie a foglalkozásokon, hiszen bármikor abbahagyhatja, ha már nem tetszik neki, vagy megunta stb.

 

Sokan elkövetik azt a hibát, hogy erőltetni kezdik mindezt, és ha már ilyen korán kiderült, hogy a gyereknek extra tehetsége van mondjuk, és már pár évesen olyan grafikát lehoz, hogy csak lesünk, akkor ne vesszen kárba. Legyen kiaknázva! Na, igen, de ez egyfajta önzés, amit nem lenne szabad megengedni magunknak, hisz nem tudhatjuk, mennyi ebből az önrész, és mennyi a gyerek lelkesedése. Valószínű, ha nem nyomjuk annyira a gombot, hanem hagyjuk, hadd folyjon minden a maga medrében, akkor szépen, lassan kialakul egy rendszer, melybe vagy a különóra vagy a tagozat is beleférhet.

 

Aztán persze ripsz-ropsz megnőnek a gyerekek, és már fiatal felnőttként keresik a helyüket a világban. Pont úgy, mint az alábbi videó készítője, aki megmosolyogtató alkotásával arra hívja fel a figyelmünket, hogy az alkotó művészet voltaképpen kortalan, és mindegy, hogy valaki 10 vagy 80 éves, a tehetsége akkor is megmarad.

 

 
 
 
 
Elképesztően ötletes a fenti videó, szerintem mindenkit megmosolyogtat, hogy egyesek milyen kreatívak tudnak lenni, és egy képből mennyit ki tudnak hozni! 

 

 

hirdetes

Még több cikk

A leggyakoribb gyerekkori félelmek

2018-02-26

A leggyakoribb gyerekkori félelmek

Teljesen természetes, hogy a gyerekek félnek bizonyos dolgoktól. Amíg nem ismerik a világot, addig a félelmek igencsak meghatározhatják az életüket. Szülőként az a feladatunk, hogy az ilyen helyzeteket elmagyarázzuk nekik és megnyugtassuk őket, hogy a világ bizony nem olyan rettenetes, mint azt képzelik.

Kisbabák és a dehidratáció

2018-02-25

Kisbabák és a dehidratáció

Betegség, túlöltöztetésből fakadó izzadás, szájüreg problémák és még megannyi oka lehet annak, ha egy kisbaba életében diagnosztizálható a dehidratáció. Nagyon nehéz kezelni a betegséget, viszont fokozottan kell rá figyelni, hiszen hamar komoly következményei lehetnek. Legjobb, ha egy szülő ismeri a tüneteket és időben lép.Tanácsok a cikkben.

Hogyan beszéljünk a szexualitásról?

2018-02-25

Hogyan beszéljünk a szexualitásról?

A gyerek életébe egyre hamarabb betör a szexualitás témája, így egy szülő sem ússza meg, hogy a még mindig tabunak számító témát elővegye otthon. Te mit szeretnél, ha gyerekedet az internet vagy te magad világosítod fel a megfelelő szexualitásról? Ha rosszkor, rossz helyről jön az információ, az komoly gondot is okozhat a későbbi szexualitás szempontjából.

Mit tehet egy szülő, ha válogat a gyerek?

2018-02-20

Mit tehet egy szülő, ha válogat a gyerek?

Sok szülő számára jelent problémát, hogy a gyerkőc túlságosan válogatós. Nem hajlandó minden ételt elfogyasztani, így pedig félő, hogy a szervezete sem jut elegendő vitaminhoz, és a szükséges tápanyagokhoz. Néhány tipp segítségével sokat segíthetsz a kicsinek és magadnak is a probléma orvoslásában. Íme a legjobb trükkök a probléma megoldásához!

További cikkek ebben a témában
hirdetes
anya anyaság apa baba család cuki fejlesztő finom motorika fotó gyerek gyerekek gyereknevelés iskola kisfiú kislány kreatív nevelés tanács

Szótár

Catering szolgáltatás

A catering szolgáltatás egyre népszerűbb Magyarországon, hiszen nem csupán a finom ételeket... Tovább

Vasárnapi ebéd

Vasárnapi ebéd, vagy más néven Sunday Brunch egy olyan közös családi program, emlynek... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Tippek, tanácsok gyerekekről, gyereknevelésről szülőknek! Szeretnél elsőkézből értesülni a legfrissebb hírekről?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.