Tehetséges gyerekek - művészet

kapubanner
kapubanner
kapubanner
hirdetes

Kreatív gyerekek most és később

Kósa Krisztina

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Sok kisgyerek van, aki igazán tehetséges, ha művészetekről van szó. Gyönyörűen rajzol vagy fest már kisiskolásként is, és nem egy helyen megmutathatja magát, hogy milyen ügyes már akár 5 évesen. Van értelme művészeti iskolába íratni már iskolakezdéskor?

Tehetséges gyerekek

 

Vannak iskolák, melyek különös gondot fordítanak a mini tehetségekre, és már kicsiként igyekeznek segíteni a szépen rajzoló vagy festő gyerekeket. Persze ehhez a szülő támogatása is szükséges, hiszen ezzel egy alapot ad a gyermekének, és úgymond már kicsiként elindítja valamerre a világban. Lehet vajon ilyen korán dönteni helyettük, vagy érdemesebb inkább várni ezzel?

hirdetes

 

Az is lehet jó megoldás, ha egy sima, úgymond egyszerű (vagyis nem tagozatos) iskolát találunk a gyereknek, majd különórára kezdjük hordani, ahol kiélheti magát, de mégsem kötelező jelleggel kell részt vennie a foglalkozásokon, hiszen bármikor abbahagyhatja, ha már nem tetszik neki, vagy megunta stb.

 

Sokan elkövetik azt a hibát, hogy erőltetni kezdik mindezt, és ha már ilyen korán kiderült, hogy a gyereknek extra tehetsége van mondjuk, és már pár évesen olyan grafikát lehoz, hogy csak lesünk, akkor ne vesszen kárba. Legyen kiaknázva! Na, igen, de ez egyfajta önzés, amit nem lenne szabad megengedni magunknak, hisz nem tudhatjuk, mennyi ebből az önrész, és mennyi a gyerek lelkesedése. Valószínű, ha nem nyomjuk annyira a gombot, hanem hagyjuk, hadd folyjon minden a maga medrében, akkor szépen, lassan kialakul egy rendszer, melybe vagy a különóra vagy a tagozat is beleférhet.

 

Aztán persze ripsz-ropsz megnőnek a gyerekek, és már fiatal felnőttként keresik a helyüket a világban. Pont úgy, mint az alábbi videó készítője, aki megmosolyogtató alkotásával arra hívja fel a figyelmünket, hogy az alkotó művészet voltaképpen kortalan, és mindegy, hogy valaki 10 vagy 80 éves, a tehetsége akkor is megmarad.

 

 
 
 
 
Elképesztően ötletes a fenti videó, szerintem mindenkit megmosolyogtat, hogy egyesek milyen kreatívak tudnak lenni, és egy képből mennyit ki tudnak hozni! 

 

 

hirdetes

Még több cikk

A leggyakoribb gyerekkori félelmek

2018-02-26

A leggyakoribb gyerekkori félelmek

Teljesen természetes, hogy a gyerekek félnek bizonyos dolgoktól. Amíg nem ismerik a világot, addig a félelmek igencsak meghatározhatják az életüket. Szülőként az a feladatunk, hogy az ilyen helyzeteket elmagyarázzuk nekik és megnyugtassuk őket, hogy a világ bizony nem olyan rettenetes, mint azt képzelik.

Hogyan beszéljünk a szexualitásról?

2018-02-25

Hogyan beszéljünk a szexualitásról?

A gyerek életébe egyre hamarabb betör a szexualitás témája, így egy szülő sem ússza meg, hogy a még mindig tabunak számító témát elővegye otthon. Te mit szeretnél, ha gyerekedet az internet vagy te magad világosítod fel a megfelelő szexualitásról? Ha rosszkor, rossz helyről jön az információ, az komoly gondot is okozhat a későbbi szexualitás szempontjából.

Mikorra fejlődik ki teljesen az agy?

2018-02-18

Mikorra fejlődik ki teljesen az agy?

Minden szülő tudni akarja, hogy mikorra fejlődik ki teljesen gyermekének agya. Az agy fejlődése viszont korántsem olyan egzakt dolog, mint gondolnánk. Lehet erre a kérdésre jól válaszolni? Érdemes végig aggódni éveketaz agyfejlődéssel kapcsolatban? Milyen alap dolgokat kell ismernünk ahhoz, hogy szülőként képben legyünk a normális agyfejlődés üteme kapcsán?

A vetélés leggyakoribb okai

2018-02-26

A vetélés leggyakoribb okai

Fájdalmas, gyakran kibírhatatlan egy magzat elvesztése. Főleg akkor, ha nehezen jött össze a terhesség. Akárhogy is nézzzük, utána kell járni a lehetséges okoknak, hogy a következő terhességnek már félelem nélkül és sokkal nagyobb reményekkel vághassunk neki. A cikkben összegeztük a vetélés lehetséges okait, amit mindenképpen csak irányadónak szánunk.

További cikkek ebben a témában
hirdetes
anya anyaság apa baba család cuki fejlesztő finom motorika fotó gyerek gyerekek gyereknevelés iskola kisfiú kislány kreatív nevelés tanács

Szótár

Diszlexia

A diszlexia a nyelvvel, a beszéddel és az olvasástanulással kapcsolatos... Tovább

Kemence

A kemencében készült ételek utánozhatatlan ízvilágát szinte mindenki szereti, hiszen ez a... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes