A füllentés hatásai a gyerekekre

kapubanner
kapubanner
kapubanner
hirdetes

Jó hír, ha füllentett a gyerek?

K.A.

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Vajon aggodalomra ad-e okot, amikor a gyerek füllenteni kezd szüleinek? A legtöbb szülő erre egyértelműen azt válaszolná, hogy igen. Mindannyian igyekszünk őszinteségre nevelni utódainkat és megtanítani őket arra, hogy mekkora érték is ez egy emberben.

A füllentés a gyerekek életéban kikerülhetetlen?

A fiatalkorban „hazudozó” gyerekeket fejlődési szempontból abnormálisnak tekintik, akik a későbbiekben csak gondot okoznak majd őszinteségük hiányával. Bizonyos kutatások szerint viszont ez egyáltalán nem ilyen egyértelmű, sőt, a szakemberek állítják, hogy a hazudozás nem, hogy normális (egészséges keretek között), hanem magának az intelligenciának is jele.

 

hirdetes

De, hogy is van akkor ez?

 

A gyerekek már 2 éves korukban megismerkednek a hazugsággal, állítják a tudósok. Egy kísérlet során a gyerekeket arra kérték, hogy ne lessenek a hátuk mögé, miután a kutató elhagyja a szobát valamilyen kitalált okból. Néhány perccel később a kutató visszatért, és megkérdezte a gyereket, hogy leskelődtek-e.

 

Ezt a kísérletet 1980-as évek során állította össze Michael Lewis fejlődéspszichológus, és több száz gyermeken kipróbálták valamilyen formában. A kísérlet két konstans eredményre világított rá.

 

Az első az volt, hogy a gyerekek nagy része másodperceken belül leskelődni kezdett, miután egyedül maradt a szobába. A másik pedig, hogy rengetegen hazudtak is ezt illetően.

 

A 2 évesek legalább egyharmada, a 3 évesek fele, a 4 éves és annál idősebbek pedig több mint 80%-a tagadta, hogy megszegte az utasítást, amit kapott. Az eredményeket nem befolyásolta sem a gyerekek neme, sem származásuk, sem pedig családjuk vallási nézetei. A gyerekekről kiderült továbbá, hogy kifejezetten ügyesen tudnak hazudni.

 

Olvass tovább a gyerek füllentési szokásairól a következő oldalon!

hirdetes
hirdetes

Még több cikk

A leggyakoribb gyerekkori félelmek

2018-02-26

A leggyakoribb gyerekkori félelmek

Teljesen természetes, hogy a gyerekek félnek bizonyos dolgoktól. Amíg nem ismerik a világot, addig a félelmek igencsak meghatározhatják az életüket. Szülőként az a feladatunk, hogy az ilyen helyzeteket elmagyarázzuk nekik és megnyugtassuk őket, hogy a világ bizony nem olyan rettenetes, mint azt képzelik.

Mi a teendő, ha újszülött érkezik a gyerekes családba

2018-05-31

Mi a teendő, ha újszülött érkezik a gyerekes családba

Amikor kistestvér érkezik egy gyerekes családba, sok probléma merülhet fel azzal kapcsolatban, hogy a már 2, 3, 4 éves kisgyerekünk, hogyan fogja kezelni az új jövevényt. Sokszor hatalmas testvér irígység szokott bekövetkezni, hiszen eddigi egyetlen szemünk fénye elhanyagolva érzi magát. Azonban ha odafigyelünk néhány apró dologra békés lehet az összeszokás.

Mi az a krupp, és mitől alakul ki?

2018-03-05

Mi az a krupp, és mitől alakul ki?

Az ősz és a tél kedvez a felső légúti megbetegedéseknek. A krupp pedig pont ilyen. Nem válogat. A 3-5 hónapos kisbabák a leginkább veszélyeztetettek. Nem érdemes sokáig halogatni az orvosi felügyeletet: ha gyanakszol, akkor azonnal tárcsázd a számot és vidd személyesen kisbabádat orvoshoz. Nagyon komoly következményei lehetnek a kruppnak, ha nem kezelik.

Biztos, hogy mindent tudsz a terhesség alatti helyes táplálkozásról?

2018-03-06

Biztos, hogy mindent tudsz a terhesség alatti helyes táplálkozásról?

Szakértői kisokos minden kismamának, ami segít a terhesség alatti helyes táplálkozásban. Mit szabad? Mit nem? Döntsük le a tévhiteket és tegyünk meg mindent a terhesség időszaka alatt annak érdekében, hogy kisbabánk egészségesen fejlődhessen. A táplálkozás elsődleges ebből a szempontból. Jobb, ha tudod, mivel árthatsz és mivel használsz a babának!

További cikkek ebben a témában
hirdetes
anya anyaság apa család dackorszak gyerek gyerekek gyereknevelés gyermeklélektan nevelés tanács

Szótár

Hemangióma - Mit jelent?

A Hemangióma  (haemangioma) a vérereket képző szövet jóindulatú... Tovább

Étterem Budapest

Minden szülőre ráfér néha a kikapcsolódás. Ha úgy érzitek, szükségetek van egy kis... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Tippek, tanácsok gyerekekről, gyereknevelésről szülőknek! Szeretnél elsőkézből értesülni a legfrissebb hírekről?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.