A szülők játékkal is fejleszthetik gyermekeiket, gondolkodást, memóriát, koncentrálókészséget segíti

kapubanner
kapubanner
kapubanner

Hogyan töltsünk minőségi időt gyermekeinkkel? Játszva fejleszthetjük csemetéink IQ-ját

Előfordul, hogy a szülő úgy érzi, több időt szeretne a gyermekével tölteni, viszont lényegesen kevesebb a lehetősége erre, az életmód felgyorsult, a teendők elvégzése is érthetően fontos számára. A TV, az internet, az okos telefonok és tabletek világában néha nem könnyű a gyerekek figyelmét felkelteni és lekötni.

Együtt a család

 

Az élet azonban rengeteg alkalmat teremt arra, hogy apró bosszankodások helyett felszabadultan játszhatunk barkóbát, vagy szóláncozhatunk gyermekeinkkel éppen egy forgalmi dugóban araszolva, tömegközlekedés során a buszra várva, vagy az orvosi váróban töltött időt is lerövidíthetjük találós kérdésekkel, amit a kisebbek örömmel fogadnak, hiszen nagyon szeretnek okosnak mutatkozni.

hirdetes

 

A családi utazások pedig egészen felpezsdülnek, amint apa és anya játékba kezd és együtt bolondozik, játszva tanul a csemetékkel. Még a kamaszok is kihívást látnak a tanult idegen nyelven elkezdett szólánc folytatásában. A fantáziajátékok is felkelthetik a nagyobbak figyelmét, “ha visszautazhatnál az időbe, hová mennél?” kezdetű játék például.

 

Talán emlékszünk még a fekete fehér igen nemre, vagy a meseszövésre, melyben lehet mondatonként felváltva mesét is kitalálni, és kedvünkre tovább szőni a történet fonalát. A kreativitás és a gyermeki fantázia együtt halad, mindenképpen a világra nyitottabbá, érdeklődőbbé válik a gyermek, megoldási lehetőségek után kutatva képesnek érzi majd a továbbiakban is, hogy ne blokkoljon le, vagy hátráljon meg a feladatok elől, inkább egy nehezebb iskolai feladatban is kihívást lát majd.

 

A lényeg, hogy mindenki szóhoz jusson és sikerélménye legyen a gyermekeknek. Az örömteli együtt töltött idő pedig hatalmas muníció a családtagok számára. Közelebb hozza őket egymáshoz és az összetartozás és a szeretet élményét növeli.

 

Ha visszagondolunk gyermekkorunkra, biztosan eszünkbe jut néhány izgalmas és egyszerű játék, amihez legfeljebb papír és ceruza kell, vagy csak saját magunk.

 

Azért, hogy könnyebben menjen a felidézés, megosztok néhány ötletet, amivel gyarapíthatjátok ismereteitek tárházát, a fejlesztő pedagógusok ajánlásával! A következő oldalon megtalálhatod mindet!

hirdetes
hirdetes
hirdetes
gyereknevelés

Szótár

Gyerekvitaminok

A gyerekek sajnos fogékonyak a megbetegedésre, így nagyon fontos, hogy kiemelt figyelmet... Tovább

Családi wellness

A családi wellness nagyszerű lehetőség arra, hogy együtt szórakozzon és pihenjen a család... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Tippek, tanácsok gyerekekről, gyereknevelésről szülőknek! Szeretnél elsőkézből értesülni a legfrissebb hírekről?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.