A szülők játékkal is fejleszthetik gyermekeiket, gondolkodást, memóriát, koncentrálókészséget segíti

kapubanner
kapubanner
kapubanner
hirdetes

Hogyan töltsünk minőségi időt gyermekeinkkel? Játszva fejleszthetjük csemetéink IQ-ját

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Előfordul, hogy a szülő úgy érzi, több időt szeretne a gyermekével tölteni, viszont lényegesen kevesebb a lehetősége erre, az életmód felgyorsult, a teendők elvégzése is érthetően fontos számára. A TV, az internet, az okos telefonok és tabletek világában néha nem könnyű a gyerekek figyelmét felkelteni és lekötni.

Együtt a család

 

Az élet azonban rengeteg alkalmat teremt arra, hogy apró bosszankodások helyett felszabadultan játszhatunk barkóbát, vagy szóláncozhatunk gyermekeinkkel éppen egy forgalmi dugóban araszolva, tömegközlekedés során a buszra várva, vagy az orvosi váróban töltött időt is lerövidíthetjük találós kérdésekkel, amit a kisebbek örömmel fogadnak, hiszen nagyon szeretnek okosnak mutatkozni.

hirdetes

 

A családi utazások pedig egészen felpezsdülnek, amint apa és anya játékba kezd és együtt bolondozik, játszva tanul a csemetékkel. Még a kamaszok is kihívást látnak a tanult idegen nyelven elkezdett szólánc folytatásában. A fantáziajátékok is felkelthetik a nagyobbak figyelmét, “ha visszautazhatnál az időbe, hová mennél?” kezdetű játék például.

 

Talán emlékszünk még a fekete fehér igen nemre, vagy a meseszövésre, melyben lehet mondatonként felváltva mesét is kitalálni, és kedvünkre tovább szőni a történet fonalát. A kreativitás és a gyermeki fantázia együtt halad, mindenképpen a világra nyitottabbá, érdeklődőbbé válik a gyermek, megoldási lehetőségek után kutatva képesnek érzi majd a továbbiakban is, hogy ne blokkoljon le, vagy hátráljon meg a feladatok elől, inkább egy nehezebb iskolai feladatban is kihívást lát majd.

 

A lényeg, hogy mindenki szóhoz jusson és sikerélménye legyen a gyermekeknek. Az örömteli együtt töltött idő pedig hatalmas muníció a családtagok számára. Közelebb hozza őket egymáshoz és az összetartozás és a szeretet élményét növeli.

 

Ha visszagondolunk gyermekkorunkra, biztosan eszünkbe jut néhány izgalmas és egyszerű játék, amihez legfeljebb papír és ceruza kell, vagy csak saját magunk.

 

Azért, hogy könnyebben menjen a felidézés, megosztok néhány ötletet, amivel gyarapíthatjátok ismereteitek tárházát, a fejlesztő pedagógusok ajánlásával! A következő oldalon megtalálhatod mindet!

hirdetes
hirdetes

Még több cikk

Hogyan óvd meg gyermeked egészségét

2018-02-20

Hogyan óvd meg gyermeked egészségét

Nagyon fontos, hogy az egészséges életmódot minél előbb beépítsük a mindennapjainkba, amit érdemes kisgyermekorban elkezdeni. Minél hamarabb neveljük rá gyermekeinket az egészséges életmódra, annál hamarabb és könnyebben épül be mindenapi életükbe. Szűlőként elsődleges feladatunk, hogy gyermeinknek biztosítsunk az egészséges életet.

Hogyan beszéljünk a szexualitásról?

2018-02-25

Hogyan beszéljünk a szexualitásról?

A gyerek életébe egyre hamarabb betör a szexualitás témája, így egy szülő sem ússza meg, hogy a még mindig tabunak számító témát elővegye otthon. Te mit szeretnél, ha gyerekedet az internet vagy te magad világosítod fel a megfelelő szexualitásról? Ha rosszkor, rossz helyről jön az információ, az komoly gondot is okozhat a későbbi szexualitás szempontjából.

A leggyakoribb gyerekkori félelmek

2018-02-26

A leggyakoribb gyerekkori félelmek

Teljesen természetes, hogy a gyerekek félnek bizonyos dolgoktól. Amíg nem ismerik a világot, addig a félelmek igencsak meghatározhatják az életüket. Szülőként az a feladatunk, hogy az ilyen helyzeteket elmagyarázzuk nekik és megnyugtassuk őket, hogy a világ bizony nem olyan rettenetes, mint azt képzelik.

Hogyan tápláld egészségesen a gyermekedet?

2018-02-26

Hogyan tápláld egészségesen a gyermekedet?

Sokan sokféleképpen étkezünk, de a legfontosabb a helyes táplálkozás megtanítása gyermekeinknek. Megmutatjuk a helyes rutint, amivel biztosan célba érsz. Hogyan tápláld egészségesen gyermekedet? Olvasd el cikkünket, amiből te is ihletet meríthetsz!

További cikkek ebben a témában
hirdetes
gyereknevelés

Szótár

Kávéház

Kávéházat keresel Budapesten? Semmiképp se hagyd ki a Világ Legszebb Kávéházát, a New York... Tovább

Kutyabarát étterem

Kutyabarát étterem az olyan étterem, ahová bátran magunkkal vihetjük négylábú kedvenceinket... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Tippek, tanácsok gyerekekről, gyereknevelésről szülőknek! Szeretnél elsőkézből értesülni a legfrissebb hírekről?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.