Hány éves kortól kapjanak a gyerekek kulcsot?

kapubanner
kapubanner
kapubanner
hirdetes

Mikor adjunk a gyereknek kulcsot?

Kósa Krisztina

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Nagyon nem mindegy, hogy hány éves kortól adhatsz kulcsot a gyerekeid kezébe, ugyanis rengeteg minden múlik rajta. És most nem feltétlen csak arra kell gondolni, hogy mi lesz, ha elhagyja, ugyanis nem törvényszerű, hogy a lakcímkártyáját is “melléveszíti”, de azért a felelősség megtanítása egy kisgyereknek igenis is nagy dolog. 

Mikor adj kulcsot a gyerekednek?

 

Amikor iskolás lesz az ember lánya vagy fia, sokakban felmerül a kérdés: vegyek neki mobilt? Vagy: másoltassak neki kulcsot? Mivel manapság elég élesen elkülönül egymstól azok tábora, akik viszonylag hamar engedik a gyereket egyedül mászkálni, nehéz általánosítani – ezért hát nem is tesszük azt. Viszont az tagadhatatlan tény, hogy komolyan végig kell gondolni, mikortól érdemes akár egy mobiltelefont, akár egy kulcscsomót a csemete kezébe nyomni, hogy nesze fiam, most már milyen nagy vagy! 

hirdetes

 

Ugyanis mindekettő komoly felelősséggel jár, és nem biztos, hogy egy 6-7 éves friss iskolás ezeket össze tudja egyeztetni a maga – korból adódóan normális – szertelenségével. 

 

Lehet, hogy mikor megkapja a kulcsokat, örül neki, és büszkén meséli majd bent a suliban a többieknek, hogy bizony ő már olyan nagyfiú, hogy már ilyenje is van, azonban arra is nagy esély mutatkozik, hogy ugyanezzel a lendülettel el is veszítse úgy, ahogy van. Hiszen járkál tornaórára, edzésre, különrákra, játszótérre, és millió egy olyan helyre, ahol sanszos, hogy észre sem veszi, és volt kulcscsomó, nincs kulcscsomó. 

 

Ha mindenáron ragaszkodunk ahhoz, hogy kisisikolásként kaphasson, nincs gond, mindössze annyi a teendő, hogy a lehető legmódszeresebben rendre kell őt tanítani e téren is. Vagyis például segíthet egy olyan kulcstároló otthonra is, mely jópofa, és pár napos-hetes használat után a gyerek is megszokja, hogy ha hazaér, oda tegye le a kulcsát, vagy ha elmegy, onnan vegye el, és így elősegíthető az, hogy az élete más területén is rend legyen a fejében úgymond. 

 

 

Ha felkeltette az érdeklődésedet a képen látható kulcstartó képkeret, csak kattins ide, és nézz körül, milyen jópofa megoldásokat lehet még találni! 

 

 

Lapozz a további tudnivalókért!

 

hirdetes
hirdetes

Még több cikk

A leggyakoribb gyerekkori félelmek

2018-02-26

A leggyakoribb gyerekkori félelmek

Teljesen természetes, hogy a gyerekek félnek bizonyos dolgoktól. Amíg nem ismerik a világot, addig a félelmek igencsak meghatározhatják az életüket. Szülőként az a feladatunk, hogy az ilyen helyzeteket elmagyarázzuk nekik és megnyugtassuk őket, hogy a világ bizony nem olyan rettenetes, mint azt képzelik.

Hogyan beszéljünk a szexualitásról?

2018-02-25

Hogyan beszéljünk a szexualitásról?

A gyerek életébe egyre hamarabb betör a szexualitás témája, így egy szülő sem ússza meg, hogy a még mindig tabunak számító témát elővegye otthon. Te mit szeretnél, ha gyerekedet az internet vagy te magad világosítod fel a megfelelő szexualitásról? Ha rosszkor, rossz helyről jön az információ, az komoly gondot is okozhat a későbbi szexualitás szempontjából.

Mikorra fejlődik ki teljesen az agy?

2018-02-18

Mikorra fejlődik ki teljesen az agy?

Minden szülő tudni akarja, hogy mikorra fejlődik ki teljesen gyermekének agya. Az agy fejlődése viszont korántsem olyan egzakt dolog, mint gondolnánk. Lehet erre a kérdésre jól válaszolni? Érdemes végig aggódni éveketaz agyfejlődéssel kapcsolatban? Milyen alap dolgokat kell ismernünk ahhoz, hogy szülőként képben legyünk a normális agyfejlődés üteme kapcsán?

Jó hír, ha füllentett a gyerek?

2018-02-18

Jó hír, ha füllentett a gyerek?

Nincs olyan gyerek, aki így vagy úgy, de ne tanulná meg és alkalmazná a füllentést. Biztos, hogy rossz hatással van ez a fejlődésére? Milyen következményei lehetnek a sorozatos füllentésnek? Mit tegyünk, ha rendszeressé válik a füllentés? Milyen ára van igazmondásnak és annak, ha kicsit szépítünk a valóságon?

További cikkek ebben a témában
hirdetes
anya anyaság apa család gyerek gyerekek gyereknevelés kisfiú kislány nevelés tanács

Szótár

Kávéház

Kávéházat keresel Budapesten? Semmiképp se hagyd ki a Világ Legszebb Kávéházát, a New York... Tovább

Mumpsz

A mumpsz egy fertőző vírusos betegség, ami elsősorban a nyálmirigyeket támadja meg. A... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes