Hogyan is volt? Tényleg eljárt az edző keze?

kapubanner
kapubanner
kapubanner
hirdetes

Megütötte az edző a fiamat! ... vagy mégsem?

Kósa Krisztina

Rengeteg kérdést, azok folyományaként pedig még többet, majd a biztonság kedvéért még egy párat felvet a fenti cím. Mi lehet a jó megoldás olyankor, ha az edző esetleg megütötte a gyereket? Egyáltalán: létezik olyan, hogy jó megoldás?  

Mi az igazság?

 

„Anya! Képzeld, mi történt ma edzésen! Az edző felpofozott! ... Hogy miért? Hááát, mert nem fogadtam szót, folyton piszkáltam Misikét, meg el is vettem tőle a labdát, és akkor kivitt az öltözőbe, és...”

Mit tehet a szülő, ha ezzel a hírrel fogadja a fia, mikor amúgy lóhalálában éppen hogy csak odaér érte az edzés végére? Először is eltátja a száját, és próbálja feldolgozni a hallottakat. Hogy mi történt?!? Hát ez nem lehet igaz! Majd pedig második felvonásként - mikor már nem lát a pipától, és érzi, hogy két pillanaton belül felrobban a tehetetlen dühtől – kifelé persze mosolyogva felöltözteti a gyerekét, vagy ha nagyobb, akkor megvárja, míg elkészül, és nyomban hazafelé veszik az irányt. Hisz jó esetben nem a „tett helyszínén” kezdik megbeszélni, mi és hogyan is történt.

hirdetes

 

Van azonban az a helyzet, amikor az tűnik a legcélravezetőbbnek, ha már ott, helyben elvesszük az edzőt és/vagy a gyerekünket, és megpróbáljuk kiokoskodni, hogyan is volt az az ominózus pofon. Vagyis mondjuk megvárjuk, míg szépen mindenki elszivárog, és akkor nagy levegőt véve (és közben emberi hangszínre váltva) odasazzézunk a kedves úriemberhez, hogy megtudakoljuk, mégis mi a fityfene történt. 

 

Olvass tovább!

 

hirdetes
hirdetes
hirdetes
anya anyaság apa család egészség gyerek gyerekek gyereknevelés játék kisfiú kislány mozgás nevelés sport tanács

Szótár

hétvégi gyerekprogram

A hétvégi gyerekprogram segítségével kitűnően szórakozhatunk mi is és gyermekeink is a... Tovább

Mumpsz

A mumpsz egy fertőző vírusos betegség, ami elsősorban a nyálmirigyeket támadja meg. A... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Tippek, tanácsok gyerekekről, gyereknevelésről szülőknek! Szeretnél elsőkézből értesülni a legfrissebb hírekről?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.