notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Cebui malacok a Fővárosi Állatkertben - és milyen okosak!

showKapubanner();
kapubanner
kapubanner
kapubanner
hirdetes

Ti tudtátok, milyen okos egy cebui malac?

Kósa Krisztina

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A cebui disznók sajnos kritikusan veszélyeztetett fajnak számítanak, ezért fokozottan ügyelni kell(ene) rájuk. Ezt teszik a Fővárosi Állat- és Növénykert (vagyis a FÁNK) szakemberi is, és amellett, hogy lelkiismeretesen foglalkoznak velük, még tanítják is őket, ugyanis a cebui malacok nagyon okos állatok. 

Cebui malacok

 

“ A Fülöp-szigeteken honos, kritikusan veszélyeztetett cebui disznók (Sus cebifrons) tartásába a tavalyi évben fogtunk bele, korábban ez a faj sem nálunk, sem más hazai állatkertben nem volt látható. Célunk kezdettől fogva az volt, hogy egyrészt megismertessük a közönséggel ezt a ritka, egzotikus trópusi sertésfélét, és természetesen abban is bíztunk, hogy egy idő elteltével szaporodni is fognak. Ez egyébként a vártnál hamarabb, szintén még a múlt esztendőben bekövetkezett.” – mondták az állatkertben.

hirdetes

 

Mivel a cebui disznók – ahogyan általában a sertésfélék mind – nagyon értelmes állatok, a gondozók rendszeres időközönként tréningeznek velük. Ez rengeteg előnnyel is jár, ugyanis azon kívül, hogy fejleszti az állatokat, még a kíváncsi közönséget is leköti, hisz ilyenkor aztán még többen érdeklődnek utánuk. 

 

Az állatok is élvezik ezeket a programokat, a tréning pedig jelentősen megkönnyíti a malacok jóllétéről való gondoskodást, hiszen ezáltal a különböző állatorvosi vizsgálatok, vagy az egyszerűbb beavatkozások is könnyebben vihetők megoldhatók.

 

 

Cebui malacok

 

Íme a videó, mintegy bizonyítékul, hogy valóban milyen okosak a cebui malacok. Egy kis gyakorlás, egy kis nasi, és máris megy minden, mint a karikacsapás! heartcheeky

 

 

 

 

hirdetes
hirdetes
További cikkek ebben a témában
hirdetes
anya anyaság apa baba család cuki fotó gyerek gyerekek háziállat játék

Szótár

Vidéki wellness hotel

Belföldi nyaralás   Belföldön is szerezhetünk felejthetetlen élményeket, ha... Tovább

Diftéria

A diftéria vagy más néven torokgyík Egy fertőző, néha halálos kimenetelű betegség... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 187

Átlagos értékelés: 4.9