notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Cebui malacok a Fővárosi Állatkertben - és milyen okosak!

kapubanner
kapubanner
kapubanner
hirdetes

Ti tudtátok, milyen okos egy cebui malac?

Kósa Krisztina

A cebui disznók sajnos kritikusan veszélyeztetett fajnak számítanak, ezért fokozottan ügyelni kell(ene) rájuk. Ezt teszik a Fővárosi Állat- és Növénykert (vagyis a FÁNK) szakemberi is, és amellett, hogy lelkiismeretesen foglalkoznak velük, még tanítják is őket, ugyanis a cebui malacok nagyon okos állatok. 

Cebui malacok

“ A Fülöp-szigeteken honos, kritikusan veszélyeztetett cebui disznók (Sus cebifrons) tartásába a tavalyi évben fogtunk bele, korábban ez a faj sem nálunk, sem más hazai állatkertben nem volt látható. Célunk kezdettől fogva az volt, hogy egyrészt megismertessük a közönséggel ezt a ritka, egzotikus trópusi sertésfélét, és természetesen abban is bíztunk, hogy egy idő elteltével szaporodni is fognak. Ez egyébként a vártnál hamarabb, szintén még a múlt esztendőben bekövetkezett.” – mondták az állatkertben.

hirdetes

 

Mivel a cebui disznók – ahogyan általában a sertésfélék mind – nagyon értelmes állatok, a gondozók rendszeres időközönként tréningeznek velük. Ez rengeteg előnnyel is jár, ugyanis azon kívül, hogy fejleszti az állatokat, még a kíváncsi közönséget is leköti, hisz ilyenkor aztán még többen érdeklődnek utánuk. 

Az állatok is élvezik ezeket a programokat, a tréning pedig jelentősen megkönnyíti a malacok jóllétéről való gondoskodást, hiszen ezáltal a különböző állatorvosi vizsgálatok, vagy az egyszerűbb beavatkozások is könnyebben vihetők megoldhatók.

 

Cebui malacok

Íme a videó, mintegy bizonyítékul, hogy valóban milyen okosak a cebui malacok. Egy kis gyakorlás, egy kis nasi, és máris megy minden, mint a karikacsapás! heartcheeky

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában
hirdetes

Szótár

Gyermekbarát hotel

A tökéletes családi nyaralás   Akinek van gyermeke, az tudja jól, hogy gyerkőccel... Tovább

Vidéki wellness hotel

Belföldi nyaralás   Belföldön is szerezhetünk felejthetetlen élményeket, ha... Tovább

Tovább a lexikonra
anya anyaság apa baba család cuki fotó gyerek gyerekek háziállat játék