Terhesség - amiről nem szól a fáma

kapubanner
kapubanner
kapubanner
hirdetes

Babát várok, változom - néhány gondolat az elfogadásról

Kósa Krisztina

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Gyermeket várni csodálatos dolog. A legjobb, ami csak történhet egy vel. Egyszeri és megismételhetetlen öröm.” Ismerős sorok? Vajon miért nem beszél szinte senki mindennek a negatív oldaláról?

Idő van

 

Ha első, ha második, ha többedik terhességről beszélünk, mindegyik más és más. Ritka az, amikor két egymást követő szinte ugyanolyan. Ha azt a szerencsés esetet vesszük, hogy nem kell mindenféle szenvedésen keresztülmennünk annak érdekében, hogy gyermekünk lehessen, bizony akkor is kismillió olyasmivel fogunk szembesülni a kilenc hónap során, amire álmunkban sem gondoltunk volna. Természetesen mindenki másként éli meg ezt az időszakot, és mást örökölt az édesanyjától, a nagymamájától, más lehetőségek állnak rendelkezésére - akár orvosi ellátás tekintetében -, de egy valami biztosan közös: az élmény. Nem kell azonban kétségbe esened, hiszen babával sem áll meg az élet. Akár étterembe is elmehettek, ismerd meg például ezt az éttermet: bababarát étterem Városliget

hirdetes

Az élmény, mely lehet jó, kellemes, vagy rossz. Igen, rossz is, mert nem kevés olyan kismama van, aki igencsak megszenvedi a babavárást, és teljes joggal nevezi azt terhességnek.

 

Teher, mivel elkezd minden változni, amit az ember lánya az elmúlt 25, 30 vagy 40 év alatt megszokott, ez sokaknak nehezen megemészthető. Vegyük most sorra azokat az eseteket, amikor különféle kellemetlenségek történnek ezalatt a háromnegyed év alatt.

 

Lapozz még tovább!

 

hirdetes
hirdetes

Még több cikk

Mikorra fejlődik ki teljesen az agy?

2018-02-18

Mikorra fejlődik ki teljesen az agy?

Minden szülő tudni akarja, hogy mikorra fejlődik ki teljesen gyermekének agya. Az agy fejlődése viszont korántsem olyan egzakt dolog, mint gondolnánk. Lehet erre a kérdésre jól válaszolni? Érdemes végig aggódni éveketaz agyfejlődéssel kapcsolatban? Milyen alap dolgokat kell ismernünk ahhoz, hogy szülőként képben legyünk a normális agyfejlődés üteme kapcsán?

A vetélés leggyakoribb okai

2018-02-26

A vetélés leggyakoribb okai

Fájdalmas, gyakran kibírhatatlan egy magzat elvesztése. Főleg akkor, ha nehezen jött össze a terhesség. Akárhogy is nézzzük, utána kell járni a lehetséges okoknak, hogy a következő terhességnek már félelem nélkül és sokkal nagyobb reményekkel vághassunk neki. A cikkben összegeztük a vetélés lehetséges okait, amit mindenképpen csak irányadónak szánunk.

A leggyakoribb gyerekkori félelmek

2018-02-26

A leggyakoribb gyerekkori félelmek

Teljesen természetes, hogy a gyerekek félnek bizonyos dolgoktól. Amíg nem ismerik a világot, addig a félelmek igencsak meghatározhatják az életüket. Szülőként az a feladatunk, hogy az ilyen helyzeteket elmagyarázzuk nekik és megnyugtassuk őket, hogy a világ bizony nem olyan rettenetes, mint azt képzelik.

Hogyan beszéljünk a szexualitásról?

2018-02-25

Hogyan beszéljünk a szexualitásról?

A gyerek életébe egyre hamarabb betör a szexualitás témája, így egy szülő sem ússza meg, hogy a még mindig tabunak számító témát elővegye otthon. Te mit szeretnél, ha gyerekedet az internet vagy te magad világosítod fel a megfelelő szexualitásról? Ha rosszkor, rossz helyről jön az információ, az komoly gondot is okozhat a későbbi szexualitás szempontjából.

További cikkek ebben a témában
hirdetes
anya anyaság apa baba baba várás betegség család egészség gyerek gyerekek kisbaba kisbabád kisfiú kislány megszületett szülés tanács újszülött várandósság

Szótár

Balesetbiztosítás gyerekeknek

Balesetbiztosítás gyerekeknek azért olyan fontos, mert manapság a felgyorsult életvitel mellett... Tovább

Mumpsz

A mumpsz egy fertőző vírusos betegség, ami elsősorban a nyálmirigyeket támadja meg. A... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes