Hiszti nélkül nem élet az élet!

kapubanner
kapubanner
kapubanner

Nem mindegy, hogy fegyverezi le az ember a hisztit

K.A.

Vannak helyezetek, amin nem segít át bennünket semmilyen előre megtanult, beváltnak hitt recept. A hiszti ilyen. Gyerektől és szülőtől függetlenül száz és száz formája létezik. Hogy lehet jól kezelni a hisztit és biztos-e hogy mindig oktalan?

Egészséges dolog a hiszti?

A kis angyalhajú, folyton mosolygós, egészségesen csíntalan fiamat rábíztam 1 éves kora után a nagyszülőkre egy hosszabb időre. Megváltozott az életem. Imádott szüleim ugyanis túlságosan jónak tartották a gyereket, úgyhogy néhány nap alatt megtanították, hogy kell fagylaltozni, nyalókát enni és HISZTIZNI…

 

Tátott szájjal bámultam a változást. Felváltva néztem a gyereket és Anyámékat. Ők szépen kihúzták magukat és teljes magabiztossággal kijelentették, hogy ennek higgyem el, hogy így kellett lennie: jobb, ha a gyerek a biztonságos családi közegbe tanulja meg, hogy mi a hiszti, és mi a hisztivel járó felnőtt reakció, mintha kapásból átvenne vadidegenektől vállalhatatlan szokásokat.

hirdetes

 

Azóta eltelt jónéhány év. A hiszti formája és intenzitása nyilván egyenesarányban fejlődött a világunkkal, az életünkkel. Kiolvastam a témában, amit csak lehetett és kipróbáltam szinte mindent. Nem vált be minden, de ami igen, azt most őszinte szívvel ajánlom a necces helyzetekre. Íme hát az én hiszti „bibliám”, remélem sok választ kereső szülőnek okozok vele reményteli perceket.

 

A hisztik elkerülése végett fontos, hogy a gyermeket le tudjuk foglalni játékokkal, és megfelelő aktív időt töltsünk vele. Ezt könnyen megtehetjük akár egy gyerekbarát szállodában is, hiszen ezeken a helyeken szakemberek segítségével könnyen lefoglalhatjuk a gyerekek figyelmét. 

hirdetes
hirdetes
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Tippek, tanácsok gyerekekről, gyereknevelésről szülőknek! Szeretnél elsőkézből értesülni a legfrissebb hírekről?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.