Hogyan érjük el, hogy gyermekünk kedves, együttérző felnőtté váljon?

kapubanner
kapubanner
kapubanner
hirdetes

Hogyan neveljünk jószívű gyermeket?

emszi

Egy odaadásra, kedvességre és nagylelkűségre tanított gyermek boldog, tisztességes és könyörületes felnőtté válik majd. Íme néhány tipp, hogy hogyan is érhetjük el mindezt!

Hogyan érjük el, hogy gyermekünk kedves, együttérző felnőtté váljon?

Az empátia az emberek egyik legnagyobb ajándéka a természettől. Több szakértő is azt állítja, hogy ha gyermekünket már fiatal korukban úgy neveljük, hogy érdekelje őket mások állapota és ne csak saját magukra figyeljenek oda, az számos előnyt jelenthet számukra a későbbiekben.

 

Persze egy hároméves még nem igazán képes beleképzelni magát mások helyzetébe, de gondos és türelmes módon elérhetjük felcseperedő gyermekünknél, hogy idővel ne csupán a saját érdekeikben cselekedjenek és olyan döntéseket hozzanak, amik mások számára is előnyösek lehetnek.

hirdetes

 

 

A következőkben felsorolok néhány tanácsot, amely segíthet már a nevelés legelejétől kezdve egy jószívű, gondoskodó és együttérző gyermek nevelésében, aki később felnőttként sokkal teljesebb és boldogabb életre számíthat ennek köszönhetően!

 

Töltsetek együtt minőségi időt! 

Ahhoz, hogy megtudja, milyen jószívűnek, kedvesnek, nagylelkűnek lenni, neked kell példát mutatnod neki. Nem szabad csak mondanod azt, hogy hogy viselkedjen, mutasd is meg neki! Ha például nem vagy kedves az eladóval a boltban, vagy mindenért leszidod gyermekedet ok nélkül, nem várhatod el tőle, hogy megismerkedjen a kedvességgel! Légy türelmes, és tölt a gyermekeddel vagy gyermekeiddel minőségi időt! Ha látod rajtuk azt, hogy megfogadják a tanácsaidat, kedvesek, jószívűek, jutalmazd meg őket! Itt nem egy csokira vagy valamilyen tárgyra gondolok, hanem arra, hogy adj nekik élményeket! 

 

Egy közös családi nyaralás például remek erre a célra, hiszen ezt biztos, hogy nem fogják elfelejteni, és értékelni fogják! Ha nem tudod, hogy hova vidd őket, érdemes egy olyan helyet keresni, ahol szívesen fogadják a kicsiket is! Egy családi hosszú hétvége keretein belül a gyermekek és a felnőttek is tökéletesen ki tudnak kapcsolódni! A Residence hotel remek választás erre a célra, hiszen ez a gyönyörű szálloda távol helyezkedik el a nagyváros zajától, mégis könnyedén megközelíthető. Siófokon található, a Balaton partjától mindössze 100 méterre. Gyermekmedence és színes program is várják a piciket, ráadásul animátorok is szórakoztatják az itt tartózkodás alatt a gyermekeket. 

hirdetes
hirdetes
hirdetes
család gyereknevelés nevelés

Szótár

Hiperaktivitás

A hiperaktivitás  A szó jelentése "túlműködés",... Tovább

hétvégi gyerekprogram

A hétvégi gyerekprogram segítségével kitűnően szórakozhatunk mi is és gyermekeink is a... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Tippek, tanácsok gyerekekről, gyereknevelésről szülőknek! Szeretnél elsőkézből értesülni a legfrissebb hírekről?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.