Hogyan érjük el, hogy gyermekünk kedves, együttérző felnőtté váljon?

kapubanner
kapubanner
kapubanner
hirdetes

Hogyan neveljünk jószívű gyermeket?

emszi

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Egy odaadásra, kedvességre és nagylelkűségre tanított gyermek boldog, tisztességes és könyörületes felnőtté válik majd. Íme néhány tipp, hogy hogyan is érhetjük el mindezt!

Hogyan érjük el, hogy gyermekünk kedves, együttérző felnőtté váljon?

Az empátia az emberek egyik legnagyobb ajándéka a természettől. Több szakértő is azt állítja, hogy ha gyermekünket már fiatal korukban úgy neveljük, hogy érdekelje őket mások állapota és ne csak saját magukra figyeljenek oda, az számos előnyt jelenthet számukra a későbbiekben.

 

Persze egy hároméves még nem igazán képes beleképzelni magát mások helyzetébe, de gondos és türelmes módon elérhetjük felcseperedő gyermekünknél, hogy idővel ne csupán a saját érdekeikben cselekedjenek és olyan döntéseket hozzanak, amik mások számára is előnyösek lehetnek.

hirdetes

 

 

A következőkben felsorolok néhány tanácsot, amely segíthet már a nevelés legelejétől kezdve egy jószívű, gondoskodó és együttérző gyermek nevelésében, aki később felnőttként sokkal teljesebb és boldogabb életre számíthat ennek köszönhetően!

 

Töltsetek együtt minőségi időt! 

Ahhoz, hogy megtudja, milyen jószívűnek, kedvesnek, nagylelkűnek lenni, neked kell példát mutatnod neki. Nem szabad csak mondanod azt, hogy hogy viselkedjen, mutasd is meg neki! Ha például nem vagy kedves az eladóval a boltban, vagy mindenért leszidod gyermekedet ok nélkül, nem várhatod el tőle, hogy megismerkedjen a kedvességgel! Légy türelmes, és tölt a gyermekeddel vagy gyermekeiddel minőségi időt! Ha látod rajtuk azt, hogy megfogadják a tanácsaidat, kedvesek, jószívűek, jutalmazd meg őket! Itt nem egy csokira vagy valamilyen tárgyra gondolok, hanem arra, hogy adj nekik élményeket! 

 

Egy közös családi nyaralás például remek erre a célra, hiszen ezt biztos, hogy nem fogják elfelejteni, és értékelni fogják! Ha nem tudod, hogy hova vidd őket, érdemes egy olyan helyet keresni, ahol szívesen fogadják a kicsiket is! Egy családi hosszú hétvége keretein belül a gyermekek és a felnőttek is tökéletesen ki tudnak kapcsolódni! A Residence hotel remek választás erre a célra, hiszen ez a gyönyörű szálloda távol helyezkedik el a nagyváros zajától, mégis könnyedén megközelíthető. Siófokon található, a Balaton partjától mindössze 100 méterre. Gyermekmedence és színes program is várják a piciket, ráadásul animátorok is szórakoztatják az itt tartózkodás alatt a gyermekeket. 

hirdetes
hirdetes

Még több cikk

Mi a teendő, ha újszülött érkezik a gyerekes családba

2018-05-31

Mi a teendő, ha újszülött érkezik a gyerekes családba

Amikor kistestvér érkezik egy gyerekes családba, sok probléma merülhet fel azzal kapcsolatban, hogy a már 2, 3, 4 éves kisgyerekünk, hogyan fogja kezelni az új jövevényt. Sokszor hatalmas testvér irígység szokott bekövetkezni, hiszen eddigi egyetlen szemünk fénye elhanyagolva érzi magát. Azonban ha odafigyelünk néhány apró dologra békés lehet az összeszokás.

A leggyakoribb gyerekkori félelmek

2018-02-26

A leggyakoribb gyerekkori félelmek

Teljesen természetes, hogy a gyerekek félnek bizonyos dolgoktól. Amíg nem ismerik a világot, addig a félelmek igencsak meghatározhatják az életüket. Szülőként az a feladatunk, hogy az ilyen helyzeteket elmagyarázzuk nekik és megnyugtassuk őket, hogy a világ bizony nem olyan rettenetes, mint azt képzelik.

Olvass neki te is, hogy majd később is olvasson

2018-03-01

Olvass neki te is, hogy majd később is olvasson

Napjainkban nem tudunk eléggé odafigyelni gyermekeink testi, lelki és szellemi egészségére. Az olvasás rohnó világunkba sokszor már nem fér bele és ennek gyermekeink is kárát látják. Pedig a gyerekek számára nagyon fontos, testi, lelki és szellemi fejlődésüknek, hogy mindennap olvassunk gyermekünk számára.

Hogyan tápláld egészségesen a gyermekedet?

2018-02-26

Hogyan tápláld egészségesen a gyermekedet?

Sokan sokféleképpen étkezünk, de a legfontosabb a helyes táplálkozás megtanítása gyermekeinknek. Megmutatjuk a helyes rutint, amivel biztosan célba érsz. Hogyan tápláld egészségesen gyermekedet? Olvasd el cikkünket, amiből te is ihletet meríthetsz!

További cikkek ebben a témában
hirdetes
család gyereknevelés nevelés

Szótár

Hiperaktivitás

A hiperaktivitás  A szó jelentése "túlműködés",... Tovább

Konferencia helyszín Budapest

Egy konferencia helyszín kiválasztása a legnagyobb feladat a szervezés során, hiszen a legtöbb... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Tippek, tanácsok gyerekekről, gyereknevelésről szülőknek! Szeretnél elsőkézből értesülni a legfrissebb hírekről?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.