Hogyan hat a veszekedés a gyerekekre?

kapubanner
kapubanner
kapubanner
hirdetes

Vita a családban

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Konfliktus mindig,mindenhol, mindenkivel előfordul, főleg a családoknál.  A probléma nem is inkább itt kezdődik, hanem ha jelen van a gyerek, ha egy nehéz nap után nehezen fogjuk vissza magunkat. De megoldás mindig van és sohasem késő!

Vita otthon

Ki tehet róla?

 

Bár sokan csak a látszatot akarják fenntartani, abban semmi titkolnivaló nincs, hogy a legjobb családokban is vannak nézeteltérések, hangos szóváltások vannak.  A rossz az, hogy sokan ezt szégyellik, titkolják, nem minden esetben ők a hibásak, lehet már a szülők is ilyen közegben nőttek fel. Senki sem tehet arról milyen családba születik, mit lát.arról viszont igen, hogy felismeri a problémát és tőle telhetően a legjobban adja át a megoldást gyermeke számára.

 

Ez persze mindig utólag derül ki, hogyan sikerült. Az örök veszekedős állapot miatt nevelkedik fel egy szorongó felnőtt.  Amit ne adj Isten bárki továbbvihet, úgy, hogy nem tudta kivel megbeszélni, nem is tud róla, mi a megoldás és ezáltal „tudat alatt” ő is így adja tovább gyerekének… 

 

Beszéljétek meg otthon a történteket, nem szégyen!

Vita otthon

Tökéletesnek tűnhet

 

Egy érdekesség ezzel kapcsolatban! Gondoljunk csak bele, mi lenne, ha a gyerek akár ovis koráig semmilyen veszekedést és konfliktus még csak nem is látna, érezne? Hogyan tudná később kezelni a válasz sehogy! Nincs tapasztalata benne, ez pedig olyan dolog amit nem az iskolában tanítanak. A lényeg az, hogy a gyerek lássa  a konfliktust és tudja is rá a megoldást. 

 

Ne értsétek félre, a szülőknek nem feltétlen kell mindig a gyerek előtt veszekedni, de jó, ha  a gyerek ilyet is lát. Így fogja ő is megtanulni az arckifejezésből, viselkedésből, mi a teendő. Csak mértékkel, nagyon nehéz megtalálni az arany közép utat, ha egyáltalán létezik J.

 

Tipp: Ha egy kisgyermek nehezen illeszkedik be, különösen nehezen bírja a szomorú történéseket és  nem tudja senki mi lehet a baj, hátha ez van háttérben.

hirdetes
hirdetes

Még több cikk

A leggyakoribb gyerekkori félelmek

2018-02-26

A leggyakoribb gyerekkori félelmek

Teljesen természetes, hogy a gyerekek félnek bizonyos dolgoktól. Amíg nem ismerik a világot, addig a félelmek igencsak meghatározhatják az életüket. Szülőként az a feladatunk, hogy az ilyen helyzeteket elmagyarázzuk nekik és megnyugtassuk őket, hogy a világ bizony nem olyan rettenetes, mint azt képzelik.

Hogyan beszéljünk a szexualitásról?

2018-02-25

Hogyan beszéljünk a szexualitásról?

A gyerek életébe egyre hamarabb betör a szexualitás témája, így egy szülő sem ússza meg, hogy a még mindig tabunak számító témát elővegye otthon. Te mit szeretnél, ha gyerekedet az internet vagy te magad világosítod fel a megfelelő szexualitásról? Ha rosszkor, rossz helyről jön az információ, az komoly gondot is okozhat a későbbi szexualitás szempontjából.

Mikorra fejlődik ki teljesen az agy?

2018-02-18

Mikorra fejlődik ki teljesen az agy?

Minden szülő tudni akarja, hogy mikorra fejlődik ki teljesen gyermekének agya. Az agy fejlődése viszont korántsem olyan egzakt dolog, mint gondolnánk. Lehet erre a kérdésre jól válaszolni? Érdemes végig aggódni éveketaz agyfejlődéssel kapcsolatban? Milyen alap dolgokat kell ismernünk ahhoz, hogy szülőként képben legyünk a normális agyfejlődés üteme kapcsán?

Hogyan óvd meg gyermeked egészségét

2018-02-20

Hogyan óvd meg gyermeked egészségét

Nagyon fontos, hogy az egészséges életmódot minél előbb beépítsük a mindennapjainkba, amit érdemes kisgyermekorban elkezdeni. Minél hamarabb neveljük rá gyermekeinket az egészséges életmódra, annál hamarabb és könnyebben épül be mindenapi életükbe. Szűlőként elsődleges feladatunk, hogy gyermeinknek biztosítsunk az egészséges életet.

További cikkek ebben a témában
hirdetes
anya apa baba gyereknevelés

Szótár

Kávéház

Kávéházat keresel Budapesten? Semmiképp se hagyd ki a Világ Legszebb Kávéházát, a New York... Tovább

Catering szolgáltatás

A catering szolgáltatás egyre népszerűbb Magyarországon, hiszen nem csupán a finom ételeket... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes