A nagy és dédszülők sokszor vicces szavakat alkotnak a családtagok örömére!

kapubanner
kapubanner
kapubanner
hirdetes

Vicces nagyik!

Szél Zsuzsi

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Sokszor nevetni kell az idős nagymamák és nagypapák mondatain és szavain. Összegyűjtöttünk párat az „aranyköpésekből”. A te környezetedben is van mókás nagymama?

Viccses szavak nagyiktól és dédiktől!

 

Az idős nagyszülők felett elrohant az idő. Kedves mosolygós arcuk, és naiv rácsodálkozásuk a világra, sokszor mókás mondatokat csal a szájukra. A szleng nyelvezet, az idegen szavak átszövik életünket, s nekik a tempót követni szinte lehetetlen. Sokszor az egyszerűbb magyar szavakat is viccesen ejtik, átrendezik benne a betűket, vagy maguk formálta alakban mondják, esetleg ízes tájszólással ékesítve. Igazi gyöngyszemekre lehet akadni, egy-egy beszélgetés alkalmával.

hirdetes


Ennek ellenére imádnivalók, sőt mi több, annál is inkább, mivel hogy így kissé komikussá, viccessé válnak! Sosem szabad őket kijavítani, hagyjuk meg ezt a bájos botladozást a szavak mezején. Így szeressük, és minél többször öleljük őket, mert eleink tisztelete és a törődés a mi feladatunk. A legfontosabb számukra a figyelem, mert olyanok már, mint az ovisok! Minél többet foglalkozunk velük, annál nagyobb boldogságot okozunk számukra!

 

Rövid történet a túloldalon!

hirdetes
hirdetes

Még több cikk

Mi az a krupp, és mitől alakul ki?

2018-03-05

Mi az a krupp, és mitől alakul ki?

Az ősz és a tél kedvez a felső légúti megbetegedéseknek. A krupp pedig pont ilyen. Nem válogat. A 3-5 hónapos kisbabák a leginkább veszélyeztetettek. Nem érdemes sokáig halogatni az orvosi felügyeletet: ha gyanakszol, akkor azonnal tárcsázd a számot és vidd személyesen kisbabádat orvoshoz. Nagyon komoly következményei lehetnek a kruppnak, ha nem kezelik.

Mi a teendő, ha újszülött érkezik a gyerekes családba

2018-05-31

Mi a teendő, ha újszülött érkezik a gyerekes családba

Amikor kistestvér érkezik egy gyerekes családba, sok probléma merülhet fel azzal kapcsolatban, hogy a már 2, 3, 4 éves kisgyerekünk, hogyan fogja kezelni az új jövevényt. Sokszor hatalmas testvér irígység szokott bekövetkezni, hiszen eddigi egyetlen szemünk fénye elhanyagolva érzi magát. Azonban ha odafigyelünk néhány apró dologra békés lehet az összeszokás.

Vicces pocakfotók - kreativitás felsőfokon

2017-09-26

Vicces pocakfotók - kreativitás felsőfokon

Esetleg most készültük pocakfotózásra? Akkor ezt a cikket ajánlom figyelmedbe, melybe néhány szuper, kreatív fotót gyűjtöttünk egy csokorba.

Ki is az fejlesztő pedagógus

2018-03-12

Ki is az fejlesztő pedagógus

Rengeteg szülő esik kétségbe amikor gyermeke kapcsán meghallja a fejlesztő pedagógus nevét! De nem kell megijedni, semmi gond nincs gyerekével, ha az óvónő vagy a tanító néni fejlesztőpeagógiát javasol. Mindössze annyiró van szó, hogy gyermekének egy kis extra segítségre van szükség az alapkészségekben. Bemutajuk röviden, mivel is foglalkozik valójában a fej

További cikkek ebben a témában
hirdetes
család cuki gyerekek

Szótár

Gyógymasszőr

A masszázs nem csak egyszerű simogatásból és gyúrásból áll, hanem fix mozdulatok sorából,... Tovább

Balesetbiztosítás gyerekeknek

Balesetbiztosítás gyerekeknek azért olyan fontos, mert manapság a felgyorsult életvitel mellett... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Tippek, tanácsok gyerekekről, gyereknevelésről szülőknek! Szeretnél elsőkézből értesülni a legfrissebb hírekről?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.