notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A nagy és dédszülők sokszor vicces szavakat alkotnak a családtagok örömére!

showKapubanner();
kapubanner
kapubanner
kapubanner
hirdetes

Vicces nagyik!

Szél Zsuzsi

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Sokszor nevetni kell az idős nagymamák és nagypapák mondatain és szavain. Összegyűjtöttünk párat az „aranyköpésekből”. A te környezetedben is van mókás nagymama?

Viccses szavak nagyiktól és dédiktől!

 

Az idős nagyszülők felett elrohant az idő. Kedves mosolygós arcuk, és naiv rácsodálkozásuk a világra, sokszor mókás mondatokat csal a szájukra. A szleng nyelvezet, az idegen szavak átszövik életünket, s nekik a tempót követni szinte lehetetlen. Sokszor az egyszerűbb magyar szavakat is viccesen ejtik, átrendezik benne a betűket, vagy maguk formálta alakban mondják, esetleg ízes tájszólással ékesítve. Igazi gyöngyszemekre lehet akadni, egy-egy beszélgetés alkalmával.

hirdetes


Ennek ellenére imádnivalók, sőt mi több, annál is inkább, mivel hogy így kissé komikussá, viccessé válnak! Sosem szabad őket kijavítani, hagyjuk meg ezt a bájos botladozást a szavak mezején. Így szeressük, és minél többször öleljük őket, mert eleink tisztelete és a törődés a mi feladatunk. A legfontosabb számukra a figyelem, mert olyanok már, mint az ovisok! Minél többet foglalkozunk velük, annál nagyobb boldogságot okozunk számukra!

 

Rövid történet a túloldalon!

Viccses szavak nagyiktól és dédiktől!

A nagyi egy napja!

 

A délelőtt gyorsan telik, mert segít turbizolni egy kis főtt répát a dédikének, és már a pörgöltet is odarakta főni. Várja a postást a nyugdíjjal, aki egy csinos sureder gyerek. Sokszor foglalkozik az egészségével, az ő korában a kis probléma is nagy. Csak a karján ne lenne az a ronda sömörög! Hiába, az öregség csupa betegség! Ha nem vigyáz, úgy fog kinézni, mint egy kajmós orrú totojmász!

 

Vicces nagyink nagyon szereti, ha az aprónép a lába körül ugrál. Mindent megenged nekik, még a vetett ágyon való ugrándozást, és az azon végrehajtott kerekbrüssenget! Ha kerenbódáznak a szobában, az sem probléma. Csupán akkor, ha ép infunziont adnak neki, mert akkor szüksége van a nyugalomra. Akkor bizony alig tud felkápászkodni utánna az ágyról. Egy egész tubuz krémet is magára ken, hogy ne fájjon itt is, ott is. Mert bizony már az éjszakák is álmatlanul telnek, sokszor csak tróbálkozik az elalvással. Este a híradóval zárja a napját, ahol azon bosszankodik, vajon hogy élhetnek a mai fiatalok, hiszen olyan kevés a minimális bér!

 

 • Turbizolni = turmixolni
 • Pörgölt = pörkölt
 • Sureder = siheder
 • Sömörög = sömör
 • Kajmós orrú totojmász = ?
 • Kerekbrüsseng = bukfenc
 • Kerenbódázni = körbe-körbe szaladgálni
 • Infunzion = infúzió
 • Felkápászkodni = felkelni
 • Tubuz = tubus
 • Tróbálkozni = próbálkozni
 • Minimális bér = minmál bér laugh

 

 

hirdetes
hirdetes
További cikkek ebben a témában
hirdetes
család cuki gyerekek

Szótár

Családi hosszú hétvége

Egy családi hosszú hétvége megszervezése nem egyszerű feladat. Ilyenkor érdemes egy olyan... Tovább

Családbarát szálloda

Családbarát szálloda? Így válaszd ki a tökéleteset!   Bizony nem mindegy, hogy... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 120

Átlagos értékelés: 4.8