A gödöllői hivatásos tűzoltók kitettek magukért Gyereknapon!

kapubanner
kapubanner
kapubanner
hirdetes

Így gyereknapoztak a tűzoltók!

Kósa Krisztina

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A Gyereknap manapság már a megszokott ünnepek közé tartozik, és mindenki tudja, hogy május utolsó vasárnapja csakis a gyerekekről szól az egész országban. Felbolydul ilyenkor boldog-boldogtalan, falvak és városok készülnek a legkülönfélébb programokkal, hogy megszínesítsék ezt a remek napot – vagyis aki csak teheti, beszáll a mókába. Nem volt ez másként a tűzoltóságokon sem, ahol nyitott szertárkapukkal várták az odalátogató lurkókat és szüleiket.

Gödöllői tűzoltók gyereknapja

 

Mondanom sem kell, a srácok meg voltak őrülve, hogy (újra) besétálhassanak a Gödöllői Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságra, ahol délelőtt 10 órától kellemes gyerekzsivaj dobta föl azokat a szolgálatban lévőket, akik addig minden bizonnyal mással voltak elfoglalva.

 

 

Amint beléptünk a már ismerős kapun, szembetaláltuk magunkat egy méretes tűzoltóautóval. Majd bekukkantva a szertárba még eggyel, meg még eggyel, és így tovább. Volt itt minden, ami csak egy kisfiúnak tetszhet: nem elég, hogy fel lehetett mászni az autókba, és egy pár perc erejéig igazi tűzoltónak képzelni magunkat (ugyanis nem egy szülő is megnézte, milyen fentről a „kilátás”), miközben kormányozza a böhöm nagy járművet, ráadásul még fel- és ki- is volt nyitogatva az autók oldala.

hirdetes

És hogy mi van egy tűzoltóautó oldalában? Talán egyszerűbb lenne azt felsorolni, hogy mi nincsen…

 

 

Csupa olyasmi, ami a műszaki mentéshez elengedhetetlen, vagyis kéziszerszámok, kötelek, és még egy csomó érdekesség. Hogy pontosítsunk kicsit: fűrész, balta, láncfűrész, feszítővágó, és még hosszan sorolhatnánk. A mellette található fakkban pedig több méretű tömlő található, melyekről csak az tud közelebbit mondani, aki szakmabeli. Ha pedig vettük a bátorságot, és felmásztunk a többtonnás monstrumba, láthattuk, hogy milyen is belülről, és milyen körülmények közt suhannak napjaink hétköznapi hősei megmenteni valakit, amint riasztást kapnak. 

 

 

Lapozz a további érdekességekért, melyek a tűzoltóságon történtek! wink

 

 

hirdetes
hirdetes

Még több cikk

A leggyakoribb gyerekkori félelmek

2018-02-26

A leggyakoribb gyerekkori félelmek

Teljesen természetes, hogy a gyerekek félnek bizonyos dolgoktól. Amíg nem ismerik a világot, addig a félelmek igencsak meghatározhatják az életüket. Szülőként az a feladatunk, hogy az ilyen helyzeteket elmagyarázzuk nekik és megnyugtassuk őket, hogy a világ bizony nem olyan rettenetes, mint azt képzelik.

Mi az a krupp, és mitől alakul ki?

2018-03-05

Mi az a krupp, és mitől alakul ki?

Az ősz és a tél kedvez a felső légúti megbetegedéseknek. A krupp pedig pont ilyen. Nem válogat. A 3-5 hónapos kisbabák a leginkább veszélyeztetettek. Nem érdemes sokáig halogatni az orvosi felügyeletet: ha gyanakszol, akkor azonnal tárcsázd a számot és vidd személyesen kisbabádat orvoshoz. Nagyon komoly következményei lehetnek a kruppnak, ha nem kezelik.

Mi a teendő, ha újszülött érkezik a gyerekes családba

2018-05-31

Mi a teendő, ha újszülött érkezik a gyerekes családba

Amikor kistestvér érkezik egy gyerekes családba, sok probléma merülhet fel azzal kapcsolatban, hogy a már 2, 3, 4 éves kisgyerekünk, hogyan fogja kezelni az új jövevényt. Sokszor hatalmas testvér irígység szokott bekövetkezni, hiszen eddigi egyetlen szemünk fénye elhanyagolva érzi magát. Azonban ha odafigyelünk néhány apró dologra békés lehet az összeszokás.

Biztos, hogy mindent tudsz a terhesség alatti helyes táplálkozásról?

2018-03-06

Biztos, hogy mindent tudsz a terhesség alatti helyes táplálkozásról?

Szakértői kisokos minden kismamának, ami segít a terhesség alatti helyes táplálkozásban. Mit szabad? Mit nem? Döntsük le a tévhiteket és tegyünk meg mindent a terhesség időszaka alatt annak érdekében, hogy kisbabánk egészségesen fejlődhessen. A táplálkozás elsődleges ebből a szempontból. Jobb, ha tudod, mivel árthatsz és mivel használsz a babának!

További cikkek ebben a témában
hirdetes
anya anyaság apa család cuki fejlesztő fotó gyerek gyerekek gyereknevelés iskola játék kisfiú kislány kreatív mozgás nevelés sport tanács tanulás

Szótár

Felújítás utáni takarítás

Felújítás, festés, mázolás, burkolás utáni teljeskörű takarításra azért van szükség,... Tovább

Vasárnapi ebéd

Vasárnapi ebéd, vagy más néven Sunday Brunch egy olyan közös családi program, emlynek... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Tippek, tanácsok gyerekekről, gyereknevelésről szülőknek! Szeretnél elsőkézből értesülni a legfrissebb hírekről?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.