A Candida túlszaporodásának tünetei, szövődményei, és kezelési javaslat.

kapubanner
kapubanner
kapubanner
hirdetes

Candida, az ezerarcú betegség

Szél Zsuzsi

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Korunk egyik legelterjedtebb betegsége a Candida gomba okozta fertőzések. Ez a gomba fajta természetes módon megtalálható, az emberi szervezetben.  Ha az immunrendszer legyengül, elszaporodik és fájdalmas tüneteket okoz. 

 

Mit kell tudnunk a Candida fertőzésről?

Korunk civilizációs betegségének számít a Candida, hisz legfőbb kiváltó oka a felgyorsult életmódunk.  Folyamatos rohanásban élünk, nincs időnk rendesen enni, pihenni, sportolni,  egészségesen élni. Mivel ez  a gomba fajta a bélflóránk szerves része,  a benne lakozó egyensúlyért mi magunk vagyunk a felelősek.  Ha felborul a bennünk lévő rend, csak is mi tehetünk azért is,  hogy helyreálljon a szervezet védekező képessége.

hirdetes

 

A bélben elszaporodó gombák szétterjedhetnek a szervezet különböző  pontjain,  ezer féle tünetet okozva. Sokszor teljesen másra gondol az ember,  majd miután  egy vérvizsgálat kimutatja a gomba jelenlétét  akkor szembesülünk vele, hogy BAJ VAN.

 

Mik a tünetek?

hirdetes
hirdetes

Még több cikk

A leggyakoribb gyerekkori félelmek

2018-02-26

A leggyakoribb gyerekkori félelmek

Teljesen természetes, hogy a gyerekek félnek bizonyos dolgoktól. Amíg nem ismerik a világot, addig a félelmek igencsak meghatározhatják az életüket. Szülőként az a feladatunk, hogy az ilyen helyzeteket elmagyarázzuk nekik és megnyugtassuk őket, hogy a világ bizony nem olyan rettenetes, mint azt képzelik.

Hogyan beszéljünk a szexualitásról?

2018-02-25

Hogyan beszéljünk a szexualitásról?

A gyerek életébe egyre hamarabb betör a szexualitás témája, így egy szülő sem ússza meg, hogy a még mindig tabunak számító témát elővegye otthon. Te mit szeretnél, ha gyerekedet az internet vagy te magad világosítod fel a megfelelő szexualitásról? Ha rosszkor, rossz helyről jön az információ, az komoly gondot is okozhat a későbbi szexualitás szempontjából.

A vetélés leggyakoribb okai

2018-02-26

A vetélés leggyakoribb okai

Fájdalmas, gyakran kibírhatatlan egy magzat elvesztése. Főleg akkor, ha nehezen jött össze a terhesség. Akárhogy is nézzzük, utána kell járni a lehetséges okoknak, hogy a következő terhességnek már félelem nélkül és sokkal nagyobb reményekkel vághassunk neki. A cikkben összegeztük a vetélés lehetséges okait, amit mindenképpen csak irányadónak szánunk.

Hogyan tápláld egészségesen a gyermekedet?

2018-02-26

Hogyan tápláld egészségesen a gyermekedet?

Sokan sokféleképpen étkezünk, de a legfontosabb a helyes táplálkozás megtanítása gyermekeinknek. Megmutatjuk a helyes rutint, amivel biztosan célba érsz. Hogyan tápláld egészségesen gyermekedet? Olvasd el cikkünket, amiből te is ihletet meríthetsz!

További cikkek ebben a témában
hirdetes
anyaság apa betegség család egészség gyerekek tanács táplálkozás

Szótár

Páros wellness

Egy páros wellness tökéletes választás lehet arra, hogy egy kicsit a szülők kettesben... Tovább

Gyermekbarát hotel

A tökéletes családi nyaralás   Akinek van gyermeke, az tudja jól, hogy gyerkőccel... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes