notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Trükkök hétköznap reggelekre, a gyerekek ébresztéséhez

kapubanner
kapubanner
kapubanner
hirdetes

Trükkök hétköznap reggelekre: hogy könnyen induljon a nap

Rezsóanyu

Nehezen indul a nap?  Rohanásban vagytok? Megelőzhető, hogy a reggeli készülődés ideges kapkodásba torkolljon. Íme néhány trükk a gyerekek reggeli ébresztéséhez!

Így induljon jobban a nap!

A megfelelő alvás fontossága

Bizonyosodjunk meg róla, hogy a gyerek átalussza az egész éjszakát. A lefekvés ideje legyen mindig állandó időben, ne térjünk el ettől csak extrém esetekben!  Könnyebb az ébredés, ha rendesen kialudta magát. De nemcsak a reggeli felkelés lesz egyszerűbb és kellemesebb. A gyerek még profitál is a pihentető éjszakai alvásból azzal, hogy napközben képes lesz tisztábban gondolkozni, energikusabb lesz, és jobban fókuszál a feladatokra. Fordítjuk figyelmet a gyermek fekhelyére. 

hirdetes

Készüljünk fel már este

Készítsük ki a ruhákat másnapra, így reggel több időnk marad, ráadásul nem kell még egy döntést meghozni. A táskákat is pakoljuk be előre, s mindent – amit lehet – készítsünk elő, így kevesebb stresszel indul a nap.

 

Így induljon jobban a nap!

Fontos az étkezés

Azt mondják, a reggeli a nap legfontosabb étkezése, de nagyon fontos a felkelési idő és a reggeli rutintevékenységek is. A legfontosabb az egész család azzal az érzéssel induljon útnak reggel, hogy tudjuk, szeretnek minket. Ha a nap azzal kezdődik, hogy érzed a csalás szeretetét és támogatását, ez erőt, reményt és magabiztosságot nyújt az anyának, az apának és gyerekeknek is.

Így induljon jobban a nap!

Ha mégis gondot okoz a felkelés

Mi legyen akkor, ha előkészítettünk mindent másnap reggelre, a gyerek mégis küzd a felkeléssel? Ha nem akarunk ordítani és fenyegetőzni? Ne pánikoljunk! Inkább próbáljunk ki egyet az alábbiak közül!

  • Hallgassunk vidám zenét, hogy az egész család jókedvűen ébredjen!
  • Állítsunk be egy időzítőt többszöri "bökésre", az elsőre fel kell kelni, a következőnél reggelizni, majd a fürdőbe menni és az utolsóra elindulni. Nincs kérdés vagy ellenvetés.
  • Változtassunk az útvonalon vagy időzítsünk úgy, hogy elkerüljük a nagy forgalmat.
  • Hagyjuk, hogy a gyerekek egészséges gabonapelyheket vagy kemény tojást egyenek, a teljes értékű étkezés a vacsora legyen.
  • Ha a tudjuk a gyerekünkről, hogy mindig lemarad, keljen inkább 10-15 perccel korábban.

További képek

Forrás: http://sg.theasianparent.com

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
hirdetes

Szótár

Családi wellness

A családi wellness nagyszerű lehetőség arra, hogy együtt szórakozzon és pihenjen a család... Tovább

Készségfejlesztő játékok

A készségfejlesztő játékok alkalmazása gyermekkorban rendkívül fontos feladat. Ezek a... Tovább

Tovább a lexikonra