Így adj a gyerekeknek egy kis természetest C-vitamint
Szerző: admin
2015. március 18.
A C-vitamin az egyik legfontosabb vitamin, ami segít erősíteni az immunrendszert. Mindegy, hogy milyen évszak, vagy időjárás van, ha az immunrendszer nem működik megfelelően, akkor a gyerekek könnyen megbetegednek. Most olyan módszereket mutatunk, amivel egy kis természetes C-vitamint adhatsz a gyerekeknek:
Zöldségek a szendvicsben
Általános tévhit, hogy a gyümölcsökben, főleg a narancsban és a citromban van a legtöbb C-vitamin. Kezdésnek például itt van a paprika, ami mindenféle formában tele van az értékes C-vitaminnal. Bár az erős paprikát nem ajánljuk a gyerekeknek, a sima étkezési paprika, vagy a kaliforniai paprika is remek választás. A paprika elfogyasztásának egyik legjobb módja, ha nyersen fogyasztjuk. Így célszerű valamilyen szendvicsbe tenni, vagy az mellé kínálni.
Főtt ételekben is ott a vitamin
Bár a főtt ételekben sokkal kevesebb a vitamin, mint a nyersekben, azért nem teljesen fő el. Jobban jár a család, ha olyan ételeket fogyaszt, amikben sok a C-vitamin, még ha főzni is kell őket, ahelyett, hogy olyat enne nyersen, amiben így is alig van. A legnagyobb C-vitamin tartalommal a káposztafélék rendelkeznek, különösen a fejes káposzta, kelkáposzta, fodros kel, kínai kel. Ez mellett pedig a sóska, karalábé, karfiol, brokkoli, kelbimbó, répa, zöldborsó is jelentős C-vitamin tartalommal rendelkezik. Sőt két fűszernövény is tele van ezzel az értékes vitaminnal: a petrezselyem és a kapor.