Így előzd meg a striákat - terhesség után is feszes, szép bőr

showKapubanner();
kapubanner
kapubanner
kapubanner
hirdetes

Terhesség után is szép bőrrel

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A baba érkezése után számos dolog megváltozik az életedben. Ezekhez a változásokhoz ki gyorsabban, ki lassabban, de végül alkalmazkodni fogsz és kialakíthatod saját menetrendedet. Vannak azonban a babavárásnak olyan fizikai következményei melyeket még sokáig viselni fogsz testeden. 

Stríák kialakulása, megelőzés
A stría egy általános kifejezés a vékony, keskeny csíkokra vagy csatornákra melyek legtöbbször terhesség alatt és/vagy után alakulnak ki. Csíkok fordulhatnak elő terhesség alatt, ha a test gyorsabban nő mint a bőr és  így az nem tud lépést tartani. Ez okozza, hogy a rugalmas szálak a felszín alak megtörnek. 
 
Nem csak terhesség okozhatja 
  • Gyors hízás vagy fogyás
  • hirdetes
  • Gyors növekedés, különösen serdülőkorban
  • Nagy izomtömeg növekedés
  • Genetikai rendellenességek
  • Tartós szteroid használat

 

A stríák kialakulása a melleken és a hason a legvalószínűbb . Ugyanakkor a combokon, a fenéken és a felkaron is megjelennek. Kialakulásuk elején vörös vagy lila színben pompáznak, de a terhesség után elhalványodnak, fehér vagy szürkés csíkokat hagyva maguk után.
 
Szakértők szerint, azoknál a nőknél, akik terhességük alatt az „egészséges” túlsúlyra tesznek szert alacsonyabb a stríák kialakulásának lehetősége. Sokszor azonban genetika kérdése, hogy megjelennek e a stírák vagy sem. 
 

Eltüntetés? Megelőzés?

Nem létezik 100%-os megoldás a már kialakult stríák ellen, de megelőzheted a megjelenésüket A természetes alapanyagok segíteni fognak, hogy megőrizd bőröd hidratáltságát és rugalmasságát terhesség ideje alatt is, mely csökkenti a stríák kialakulásának lehetőségét. Terhességed ideje alatt kiemelten fontos, hogy milyen kozmetikumokkal ápolod bőröd, hiszen felszívódásuk során, a véráramba kerülve kisbabádhoz is eljuthatnak. 
 

Néhány természetes segítség a stríák ellen

 

 

 

Klinikailag bizonyított, hogy az alfa-bizabolol javítja a hegek, striák és egyenetlen bőrtónus nyomait. Ez az egyedülálló készítmény összhangban van a bőr fiziológiai tulajdonságaival, hogy hatékonyan előzze meg vagy kezelje a striákat és hegeket. Az alfa-bizabolol rendkívül hatékony a striák elleni kezelésekben. Kifejezetten antioxidánsokkal és enzimekkel lett megalkotva, melyek kollagén és elasztin erősítőként és „sejtekkel kommunikáló“ hatóanyagként működnek.

 

 

 

 

hirdetes
hirdetes
hirdetes

Szótár

Kutyabarát étterem

Kutyabarát étterem az olyan étterem, ahová bátran magunkkal vihetjük négylábú kedvenceinket... Tovább

Gyerektábor

Minden gyermek életében fontos és meghatározó élmény a táborozás. A gyermekek számára a... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 185

Átlagos értékelés: 5.0