notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ha nagytakarítás, akkor Kék Harmónia!

showKapubanner();
kapubanner
kapubanner
kapubanner
hirdetes

Nyakunkon a tavaszi nagytakarítás. Hogyan oldjuk meg gyerek(ek)kel?

Kósa Krisztina

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Egy nagyobb lélegzetvételű takarításra nem árt időben felkészülni – főleg lelkileg. Nyilván kell időt és energiát is szánni rá, de mi a helyzet akkor, ha közben senki nem tud vigyázni a gyerekekre? Lehetséges úgy megoldani, hogy közben ők is ott lötyögnek mellettünk?

Tavaszi nagytakarítás

 

A válasz egyszerű: igen. Ami már bonyolultabb, hogy mégis hogyan. Akinek családja, gyerekei vannak – főleg, ha még kisebbek -, pontosan tudja, mivel jár minden egyes napot összeegyeztetni a felkeléssel, a reggelizéssel, munkába való elindulással, és esetenként bizony a takarítással is. Minél több a gyerek, annál nagyobb a rendetlenség és a kosz – egyértelműen hatványozódik, és ez független a kortól.

hirdetes

 

Ahogy jön a tavasz, gondolnunk kell a nagytakarításra is, hiszen ilyenkor minden megújul – nem csak a természet, hanem mi magunk is. Ez pedig egyértelműen magával hozza a lakásunk vagy a házunk kitakarítását is. Végezhetjük ezt egyedül, gyerekekkel, vagy nyugodtan megbízhatunk egy takarítással foglalkozó céget is.

 

Ha ezt a verziót választanánk, látogassunk el a Kék Harmónia oldalára, ahol minden segítséget megkapunk.

 

 

Aki maradna a hagyományos megoldásnál – vagyis saját maga venné kézbe a dolgokat -, ráadásul ott sertepertélnek körülötte a gyerekek is, egészen nyugodtan megkérheti őket is némi segítségre. Sok olyan kis manó van, aki bizony már 2-3 évesen is kapható ilyesmire, sőt, direkt örülnek, hogy fontoskodhatnak egy sort. Lelkesen cipelik az üres vödröt, spriccelik az üvegfelületeket, és maszatolnak törölgetések helyett. Persze a szándék a fontos, és nagyon boldogak tudnak lenni, ha megdicsérjük őket, milyen szépen összeszedték a játékaikat a felmosás vagy porszívózás előtt, valamint hogy a különböző kiadott feladatokat időre elvégezték.

 

Komoly szervezést igényel, ez nyilvánvaló, ám ha egy teljes napot rászánunk a nagytakarításra, biztosan meggyőzhetőek a gyerekek is, hogy mindenki érdekét szolgálja, ha ők is besegítenek a buliba. Ugyanis nekik ez az: buli. Lehet pakolni, vízzel játszani, maszatolni, spriccelgetni, és ha valamit még jól is csinálnak (ezt természetesen a kisebbekre értem), külön öröm, hogy látják rajtunk a megfelelő reakciót.

 

Ha viszont semmiképpen nem oldható meg, hogy velünk legyenek a gyerekek, mialatt végigmásszuk a házat, vagy épp szétpakoljuk a lakást, a nagyi vagy a barátnő segítsége megoldhatja a problémánkat. Miképpen az is, ha időt és energiát spórolván mégis élünk a lehetőséggel, és inkább szakértő kezekre bízzuk ingatlanunkat. 

 

hirdetes
hirdetes
További cikkek ebben a témában
hirdetes
anya anyaság apa baba betegség család egészség gyerek gyerekek gyereknevelés kisbaba kisbabád kisfiú kislány kreatív mozgás nevelés tanács

Szótár

Esküvőhelyszín Budapesten

Ha most készültök összekötni az életeteket, akkor bizonyára már tudjátok, hogy az... Tovább

Diftéria

A diftéria vagy más néven torokgyík Egy fertőző, néha halálos kimenetelű betegség... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 224

Átlagos értékelés: 4.7