notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ha nagytakarítás, akkor Kék Harmónia!

kapubanner
kapubanner
kapubanner
hirdetes

Nyakunkon a tavaszi nagytakarítás. Hogyan oldjuk meg gyerek(ek)kel?

Kósa Krisztina

Egy nagyobb lélegzetvételű takarításra nem árt időben felkészülni – főleg lelkileg. Nyilván kell időt és energiát is szánni rá, de mi a helyzet akkor, ha közben senki nem tud vigyázni a gyerekekre? Lehetséges úgy megoldani, hogy közben ők is ott lötyögnek mellettünk?

Tavaszi nagytakarítás

A válasz egyszerű: igen. Ami már bonyolultabb, hogy mégis hogyan. Akinek családja, gyerekei vannak – főleg, ha még kisebbek -, pontosan tudja, mivel jár minden egyes napot összeegyeztetni a felkeléssel, a reggelizéssel, munkába való elindulással, és esetenként bizony a takarítással is. Minél több a gyerek, annál nagyobb a rendetlenség és a kosz – egyértelműen hatványozódik, és ez független a kortól.

hirdetes

Ahogy jön a tavasz, gondolnunk kell a nagytakarításra is, hiszen ilyenkor minden megújul – nem csak a természet, hanem mi magunk is. Ez pedig egyértelműen magával hozza a lakásunk vagy a házunk kitakarítását is. Végezhetjük ezt egyedül, gyerekekkel, vagy nyugodtan megbízhatunk egy takarítással foglalkozó céget is.

Ha ezt a verziót választanánk, látogassunk el a Kék Harmónia oldalára, ahol minden segítséget megkapunk.

Aki maradna a hagyományos megoldásnál – vagyis saját maga venné kézbe a dolgokat -, ráadásul ott sertepertélnek körülötte a gyerekek is, egészen nyugodtan megkérheti őket is némi segítségre. Sok olyan kis manó van, aki bizony már 2-3 évesen is kapható ilyesmire, sőt, direkt örülnek, hogy fontoskodhatnak egy sort. Lelkesen cipelik az üres vödröt, spriccelik az üvegfelületeket, és maszatolnak törölgetések helyett. Persze a szándék a fontos, és nagyon boldogak tudnak lenni, ha megdicsérjük őket, milyen szépen összeszedték a játékaikat a felmosás vagy porszívózás előtt, valamint hogy a különböző kiadott feladatokat időre elvégezték.

Komoly szervezést igényel, ez nyilvánvaló, ám ha egy teljes napot rászánunk a nagytakarításra, biztosan meggyőzhetőek a gyerekek is, hogy mindenki érdekét szolgálja, ha ők is besegítenek a buliba. Ugyanis nekik ez az: buli. Lehet pakolni, vízzel játszani, maszatolni, spriccelgetni, és ha valamit még jól is csinálnak (ezt természetesen a kisebbekre értem), külön öröm, hogy látják rajtunk a megfelelő reakciót.

Ha viszont semmiképpen nem oldható meg, hogy velünk legyenek a gyerekek, mialatt végigmásszuk a házat, vagy épp szétpakoljuk a lakást, a nagyi vagy a barátnő segítsége megoldhatja a problémánkat. Miképpen az is, ha időt és energiát spórolván mégis élünk a lehetőséggel, és inkább szakértő kezekre bízzuk ingatlanunkat. 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában
hirdetes

Szótár

Családi wellness

A családi wellness nagyszerű lehetőség arra, hogy együtt szórakozzon és pihenjen a család... Tovább

Lakástakarítás

Ha nincs kedved vagy időd gyermekeid mellett a lakásod takarításával sokat bajlódni,... Tovább

Tovább a lexikonra
anya anyaság apa baba betegség család egészség gyerek gyerekek gyereknevelés kisbaba kisbabád kisfiú kislány kreatív mozgás nevelés tanács