Tanítsd meg úszni a gyerekedet egyszerűen és nyugodtan! Elmondjuk az ötleteinket, hogy megkönnyítsük a dolgodat!

kapubanner
kapubanner
kapubanner
hirdetes

Hogyan tanítsd meg úszni a gyerekedet?

Rezsóanyu

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Nem egyszerű dolog megtanítani a gyereket úszni.  A gyerekek, különösen a kisebb gyerekek bosszantóan türelmetlenek tudnak lenni.

Ha mindenképp szeretnéd, hogy idén nyáron megtanuljon úszni, nézd meg ezeket a hasznos tippeket, hogyan kell megtanítani.

 

Megtanítjuk úszni a gyerekeinket

A biztonság az első

Nem hinném, hogy a szülők nem gondolnak arra, hogy ez lényegében veszélyes.

De azért feltétlenül ügyeljünk arra, hogy elegendő hely legyen az úszástanuláshoz és a víz olyan minőségű legyen, hogy a gyerek egészségét ne veszélyeztesse.  Legyünk tisztában, hogy ez a folyamat azért balesetveszéllyel is járhat. 

Nem kell feleslegesen aggódni!  De legyen a közelben olyan, aki segíteni tud baj esetén!

hirdetes

 

 

 

Tedd játékossá a tanulást

Sokan azt hiszik, hogy a játékok a vízben csak megzavarják a tanulást.  Na, ez nem így van! 

A játékok felettébb hasznosak.  Ismertessük meg őket mindenféle vízi játékokkal, így az úszáshoz szórakozást társítanak és aktívabbak lesznek.

 

Megtanítjuk úszni a gyerekeinket

Gondolj az úszógumira!

Persze nem minden gyerek szereti, de vannak, akik kimondottan odavannak az édes úszógumikért.  Manapság annyi szépet lehet kapni!

Jó szolgálatot tehet, amíg a gyerek megszokja a vizet.

Ne feledd!  Jobb félni, mint megijedni!

 

Ne egyedül oktass!

Lehet, hogy máskor egyedül vigyázol a gyerekre, de a vízben jobb, ha valaki veled tart.  Kérj meg egy családtagot, vagy barátot, hogy segítsen. Különben is, így gyorsabban tanulnak a gyerekek, hiszen 2 tanító több mint 1.

 

Tanítsd meg, hogyan kell lélegezni a víz alatt!

Mielőtt nagyon belemélyednétek az úszásba, győződj meg róla, hogy a gyerek tudja, hogyan kell lélegezni a víz alatt! Ez nagyon fontos!  Tanítsd meg a technikájára!

 

 

Megtanítjuk úszni a gyerekeinket

Keress szakmai segítséget!

Elképzelhető, hogy számodra lehetetlen feladatnak tűnik megtanítani a gyereket úszni.  Ne add fel!  Keress neki egy úszóiskolát!  Ez még lehet, hogy jobb megoldás is, hiszen, amíg tanul, te intézheted a dolgaidat, és együtt van több gyerekkel.

 

Légy türelmes!

Ne reagáld túl a dolgokat!  Legyél annyira türelmes, amennyire csak lehetséges!  Tartsd szem előtt, hogy mindenkinek más a tanulási sebessége!

 

 

Te már megtanítottad a gyereked úszni?  Milyen praktikákat vetettél be?

 

Forrás: http://en.amerikanki.com/

hirdetes
hirdetes

Még több cikk

A leggyakoribb gyerekkori félelmek

2018-02-26

A leggyakoribb gyerekkori félelmek

Teljesen természetes, hogy a gyerekek félnek bizonyos dolgoktól. Amíg nem ismerik a világot, addig a félelmek igencsak meghatározhatják az életüket. Szülőként az a feladatunk, hogy az ilyen helyzeteket elmagyarázzuk nekik és megnyugtassuk őket, hogy a világ bizony nem olyan rettenetes, mint azt képzelik.

Hogyan óvd meg gyermeked egészségét

2018-02-20

Hogyan óvd meg gyermeked egészségét

Nagyon fontos, hogy az egészséges életmódot minél előbb beépítsük a mindennapjainkba, amit érdemes kisgyermekorban elkezdeni. Minél hamarabb neveljük rá gyermekeinket az egészséges életmódra, annál hamarabb és könnyebben épül be mindenapi életükbe. Szűlőként elsődleges feladatunk, hogy gyermeinknek biztosítsunk az egészséges életet.

Hogyan beszéljünk a szexualitásról?

2018-02-25

Hogyan beszéljünk a szexualitásról?

A gyerek életébe egyre hamarabb betör a szexualitás témája, így egy szülő sem ússza meg, hogy a még mindig tabunak számító témát elővegye otthon. Te mit szeretnél, ha gyerekedet az internet vagy te magad világosítod fel a megfelelő szexualitásról? Ha rosszkor, rossz helyről jön az információ, az komoly gondot is okozhat a későbbi szexualitás szempontjából.

Hogyan tápláld egészségesen a gyermekedet?

2018-02-26

Hogyan tápláld egészségesen a gyermekedet?

Sokan sokféleképpen étkezünk, de a legfontosabb a helyes táplálkozás megtanítása gyermekeinknek. Megmutatjuk a helyes rutint, amivel biztosan célba érsz. Hogyan tápláld egészségesen gyermekedet? Olvasd el cikkünket, amiből te is ihletet meríthetsz!

További cikkek ebben a témában
hirdetes
gyerekek gyereknevelés

Szótár

Gyerekbarát étterem

Ha étterembe megyünk, gyakran otthon kell hagynunk a gyerekeket, hiszen az étterem többi... Tovább

Diftéria

A diftéria vagy más néven torokgyík Egy fertőző, néha halálos kimenetelű betegség... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes