Egy amerikai iskola tanárai kedves üzenetekkel örvendeztették meg diákjaikat a vizsga előtt!

kapubanner
kapubanner
kapubanner
hirdetes

Ha ilyen üzeneteket kapnának a diákok, mindenki örömmel menne vizsgázni!

Kósa Krisztina

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Ha ilyen tanárok lennének minden iskolában, nem valószínű, hogy gyakran lógnának a diákok, hiszen ez a fajta tanári kreativitás és bíztatás igazán jól tud esni mindenkinek. És ha eddig nem nagyon készült valaki, akkor egy ilyen kedves üzenettől valószínű összekapná magát, és jobban odafigyelne. 

Így üzentek diákjaiknak az amerikai tanárok

 

Amikor egy gyerek örömmel és szívesen jár az idő túlnyomó részében iskolába, akkor a fenti kislányhoz hasonlóan ragyog az arca, és a szabadidejében is képes agyban és lélekben is ott lenni, pihenni, szórakozni. Ha viszont a suliban attrocitások érik, nem felel meg a tanároknak, a társai is piszkálják valamiért, az kihat az egész életére. Sok múlik a tanári karon, ha kicsi a gyerek, ha már nagyobbacska, hiszen a követelmények egyre csak erősödnek, szigorodnak, és a magyar diákoktól hatalmas lexikális tudást várnak el. 

hirdetes

 

Sokan vannak, akik szívesen gondolnak vissza iskolás korukra – legyen szó általánosról, gimiről vagy felsőoktatási intézményről -, mert volt egy kedves tanítójuk, tanáruk, aki belopta magát a szívükbe. Tehették ezt egy kedves gesztussal, néha némi engedékenységgel, empátiával vagy éppen türlemmel és jófejséggel. Megint mások pedig ki nem állhatták ezt a közeget, és csupán azért mentek, mert kötelező volt. Utóbbiak esetében érthető, hogy a diáktársak nemmegfelelő közege, a tanárok szigora, meg nem értése, türelmetlensége vagy alkalmatlansága megutáltatta a gyerekekkel az iskolát.

 

 

A fenti üzenet a következőképpen hangzik:

 

“ “Lis! Ne feledd, nem egy lift segítségével tudsz a siker csúcsára érni, hanem a lépcsőkön jutsz fel oda. Képes vagy rá!”

 

 

Lapozz a többi kedves üzenetért! heartmail

 

 

 

 

hirdetes
hirdetes

Még több cikk

A leggyakoribb gyerekkori félelmek

2018-02-26

A leggyakoribb gyerekkori félelmek

Teljesen természetes, hogy a gyerekek félnek bizonyos dolgoktól. Amíg nem ismerik a világot, addig a félelmek igencsak meghatározhatják az életüket. Szülőként az a feladatunk, hogy az ilyen helyzeteket elmagyarázzuk nekik és megnyugtassuk őket, hogy a világ bizony nem olyan rettenetes, mint azt képzelik.

Mi az a krupp, és mitől alakul ki?

2018-03-05

Mi az a krupp, és mitől alakul ki?

Az ősz és a tél kedvez a felső légúti megbetegedéseknek. A krupp pedig pont ilyen. Nem válogat. A 3-5 hónapos kisbabák a leginkább veszélyeztetettek. Nem érdemes sokáig halogatni az orvosi felügyeletet: ha gyanakszol, akkor azonnal tárcsázd a számot és vidd személyesen kisbabádat orvoshoz. Nagyon komoly következményei lehetnek a kruppnak, ha nem kezelik.

Mi a teendő, ha újszülött érkezik a gyerekes családba

2018-05-31

Mi a teendő, ha újszülött érkezik a gyerekes családba

Amikor kistestvér érkezik egy gyerekes családba, sok probléma merülhet fel azzal kapcsolatban, hogy a már 2, 3, 4 éves kisgyerekünk, hogyan fogja kezelni az új jövevényt. Sokszor hatalmas testvér irígység szokott bekövetkezni, hiszen eddigi egyetlen szemünk fénye elhanyagolva érzi magát. Azonban ha odafigyelünk néhány apró dologra békés lehet az összeszokás.

Biztos, hogy mindent tudsz a terhesség alatti helyes táplálkozásról?

2018-03-06

Biztos, hogy mindent tudsz a terhesség alatti helyes táplálkozásról?

Szakértői kisokos minden kismamának, ami segít a terhesség alatti helyes táplálkozásban. Mit szabad? Mit nem? Döntsük le a tévhiteket és tegyünk meg mindent a terhesség időszaka alatt annak érdekében, hogy kisbabánk egészségesen fejlődhessen. A táplálkozás elsődleges ebből a szempontból. Jobb, ha tudod, mivel árthatsz és mivel használsz a babának!

További cikkek ebben a témában
hirdetes
anya anyaság apa család cuki fotó gyerek gyerekek gyereknevelés iskola kisfiú kislány kreatív nevelés tanács tanulás

Szótár

Családi hosszú hétvége

Egy családi hosszú hétvége megszervezése nem egyszerű feladat. Ilyenkor érdemes egy olyan... Tovább

Programok Budapesten

Szereted az igényes programokat és rendezvényeket? Ezen az oldalon megtudhatjátok, melyek a... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Tippek, tanácsok gyerekekről, gyereknevelésről szülőknek! Szeretnél elsőkézből értesülni a legfrissebb hírekről?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.