Nem akkora gond, ha a gyereked szemüveget hord!

kapubanner
kapubanner
kapubanner
hirdetes

Hogyan éljük meg szülőként, ha szemüveges lesz a gyerekünk?

Kósa Krisztina

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Mikor megszületik egy baba, a kórházban mindenét alaposan megvizsgálják, beleértve a szemét is. Azonban mi a teendő akkor, ha csak az iskolában, évek múlva derül ki, hogy a gyerek kezdetben tökéletes szeme elromlott? Kinek nehezebb ezt feldolgozni: neki vagy a szülőnek? 

Szemüveggel is tökéletesek

 

Ha van a szűkebb családban olyan, aki mondjuk rövidlátó, akkor a szülőket talán nem éri akkora meglepetésként, ha gyermekük szeme egy idő után szemüvegért kiált. Örömnek nem öröm, ez tény, de nem is katasztrófa – csupán helyén kell tudni kezelni a dolgokat. És ebben az egyik legelső és legfontosabb az, hogy nehogy elkedvetlenedjünk, ha a kislányunk vagy kisfiunk szemüveges lesz, ugyanis ez jelentősen kihathat a lelkiállapotára, sőt, még az önbizalmának is beteheti a kaput elég rendesen.

hirdetes

 

Sajnos az elmúlt évek során mit sem változott az a „divat”, hogy ha valaki úm. más, mint az átlag, akkor azt piszkálni kell. Más alatt értem most azt, hogy mondjuk göndör vagy vörös a haja, szeplős, túlsúlyos, elállnak a fülei, kreolosabb a bőre vagy éppenséggel szemüveget visel. Ezek a gyerekek semmivel sem kevesebbek társaiknál, mégis, a többség szinte rájuk repül, és lelkiismeret-furdalás nélkül elkezdik leépíteni az önértékelésüket. És kisebb korban ez rettentő vacak érzés, amin az sem segít, ha otthon az anyuka vagy apuka azon sápítozik, hogy az ő - addig jajj, de szép - kislánya vagy kisfia innentől elcsúful, mert a szemüveg majd eltakarja az arcát. És mindez hatványozottan igaz a kamaszokra, akiknél még ádázabb harcok zajlanak ez ügyben.

 

Lapozz!

 

hirdetes
hirdetes

Még több cikk

A leggyakoribb gyerekkori félelmek

2018-02-26

A leggyakoribb gyerekkori félelmek

Teljesen természetes, hogy a gyerekek félnek bizonyos dolgoktól. Amíg nem ismerik a világot, addig a félelmek igencsak meghatározhatják az életüket. Szülőként az a feladatunk, hogy az ilyen helyzeteket elmagyarázzuk nekik és megnyugtassuk őket, hogy a világ bizony nem olyan rettenetes, mint azt képzelik.

Kisbabák és a dehidratáció

2018-02-25

Kisbabák és a dehidratáció

Betegség, túlöltöztetésből fakadó izzadás, szájüreg problémák és még megannyi oka lehet annak, ha egy kisbaba életében diagnosztizálható a dehidratáció. Nagyon nehéz kezelni a betegséget, viszont fokozottan kell rá figyelni, hiszen hamar komoly következményei lehetnek. Legjobb, ha egy szülő ismeri a tüneteket és időben lép.Tanácsok a cikkben.

A vetélés leggyakoribb okai

2018-02-26

A vetélés leggyakoribb okai

Fájdalmas, gyakran kibírhatatlan egy magzat elvesztése. Főleg akkor, ha nehezen jött össze a terhesség. Akárhogy is nézzzük, utána kell járni a lehetséges okoknak, hogy a következő terhességnek már félelem nélkül és sokkal nagyobb reményekkel vághassunk neki. A cikkben összegeztük a vetélés lehetséges okait, amit mindenképpen csak irányadónak szánunk.

Amit a kisbabák fülfertőzéseiről egy szülőnek tudnia kell

2018-02-25

Amit a kisbabák fülfertőzéseiről egy szülőnek tudnia kell

Egy fülfertőzés még a felnőtteket is meg tudja kínozni. Hát, még a gyerekeket! A kisbabák esetében a fülfertőzés különösen gyakori betegség. Mivel a kicsik még nem tudják elmondani, hol fáj nekik, ezért fontos, hogy szülőként ismerd a pontos tüneteteket és időben lépj, mielőtt maradandó fülkárosodást szenvedne gyereked.

További cikkek ebben a témában
hirdetes
anya anyaság apa baba betegség család egészség gyerek gyerekek gyereknevelés iskola játék kisfiú kislány mozgás nevelés sport tanács tanulás

Szótár

Vasárnapi ebéd

Vasárnapi ebéd, vagy más néven Sunday Brunch egy olyan közös családi program, emlynek... Tovább

Családbarát szálloda

Családbarát szálloda? Így válaszd ki a tökéleteset!   Bizony nem mindegy, hogy... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Tippek, tanácsok gyerekekről, gyereknevelésről szülőknek! Szeretnél elsőkézből értesülni a legfrissebb hírekről?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.