számítógép függő tinik

kapubanner
kapubanner
kapubanner
hirdetes

Mit kezdjünk a számítógép függő tinikkel?

SKHeni

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

 

Noha mindennapi életünkben elengedhetetlenül szükségünk van a számítógépre információszerzés céljából, de mi van akkor, ha ezt túlzásba visszük? Főleg a gyerekeink hajlamosak sok időt tölteni számítógépezéssel! Most felsoroljuk azokat a tényezőket, amelyek segítenek abban, hogy kamaszaink megfelelő mennyiségű időt töltsenek a computer előtt!
 

Mit kezdjünk a számítógép függő tinikkel?

 

A kamaszok és a számítógép

 

Már az iskolásoknak is gyakran szükségük van Internetre a házi feladatok megoldásához. Ebben az esetben a computer nagyon értékesnek és hasznosnak bizonyul. Sok kamasz azonban inkább játszásra, szörfözésre vagy beszélgetésre használja.

Mindaddig, amíg a gyerek csak rövidebb ideig ül a számítógép előtt, és mással is hajlandó foglalkozni, addig minden rendben van. A baj akkor kezdődik, ha számítógépezés közben elveszti időérzékét, ez pedig az evés rovására megy, illetve amikor mindez már a barátok elhanyagolásával is együtt jár. A függőség szinte egyik-percről a másikra alakul ki. A folytatáshoz lapozz a következő oldalra!

hirdetes

 

hirdetes
hirdetes

Még több cikk

A leggyakoribb gyerekkori félelmek

2018-02-26

A leggyakoribb gyerekkori félelmek

Teljesen természetes, hogy a gyerekek félnek bizonyos dolgoktól. Amíg nem ismerik a világot, addig a félelmek igencsak meghatározhatják az életüket. Szülőként az a feladatunk, hogy az ilyen helyzeteket elmagyarázzuk nekik és megnyugtassuk őket, hogy a világ bizony nem olyan rettenetes, mint azt képzelik.

Hogyan beszéljünk a szexualitásról?

2018-02-25

Hogyan beszéljünk a szexualitásról?

A gyerek életébe egyre hamarabb betör a szexualitás témája, így egy szülő sem ússza meg, hogy a még mindig tabunak számító témát elővegye otthon. Te mit szeretnél, ha gyerekedet az internet vagy te magad világosítod fel a megfelelő szexualitásról? Ha rosszkor, rossz helyről jön az információ, az komoly gondot is okozhat a későbbi szexualitás szempontjából.

Jó hír, ha füllentett a gyerek?

2018-02-18

Jó hír, ha füllentett a gyerek?

Nincs olyan gyerek, aki így vagy úgy, de ne tanulná meg és alkalmazná a füllentést. Biztos, hogy rossz hatással van ez a fejlődésére? Milyen következményei lehetnek a sorozatos füllentésnek? Mit tegyünk, ha rendszeressé válik a füllentés? Milyen ára van igazmondásnak és annak, ha kicsit szépítünk a valóságon?

Hogyan óvd meg gyermeked egészségét

2018-02-20

Hogyan óvd meg gyermeked egészségét

Nagyon fontos, hogy az egészséges életmódot minél előbb beépítsük a mindennapjainkba, amit érdemes kisgyermekorban elkezdeni. Minél hamarabb neveljük rá gyermekeinket az egészséges életmódra, annál hamarabb és könnyebben épül be mindenapi életükbe. Szűlőként elsődleges feladatunk, hogy gyermeinknek biztosítsunk az egészséges életet.

További cikkek ebben a témában
hirdetes
család gyerek gyerekek gyereknevelés nevelés

Szótár

Lakástakarítás Budapest

Minél nagyobb a család, annál gyakrabban kell a lakást takarítani. A... Tovább

Vidéki wellness hotel

Belföldi nyaralás   Belföldön is szerezhetünk felejthetetlen élményeket, ha... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes