notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Nem érdemes megvárni a D vitamin hiányát

showKapubanner();
kapubanner
kapubanner
kapubanner
hirdetes

Súlyos következményei lehetnek a D vitamin hiányának

K.A.

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Hallottál már róla, hogy a D vitamin hiánya akut probléma a magyarok között? Tudtad, hogy az izomgörcsök, nyugtalan alvás, általános fáradtság, ízületi fájdalom, izomgyengeség, koncentrációs zavarok, hólyagproblémák mind-mind utalhatnak arra, hogy az emberi szervezetben nincs megfelelő mennyiségű D vitamin? Érdemes odafigyelni a részletekre!

Pótold szervezetedben a D vitamint időben!

A D vitamin hiányának többnyire számtalan figyelmeztető jele van, mégsem fordítunk elég figyelmet rá. Pedig ez az a vitamin, ami egyszerre mindenhol hat. Eddig biztosan úgy tudtad, hogy legfontosabb szerepe a csontanyagcserében, a csontfejlődésben van. Pedig nem így van.

 

A D vitamin az alábbi betegségek, jelenségek megelőzésében és hatékony kezelésében is szerepet játszik:

hirdetes

 

  • allergiás ekcéma

 

  • allergiás asztma

 

  • fertőző betegségek

 

  • felső légúti betegségek

 

  • daganatos betegségek

 

  • a szervezet mindenféle gyulladásos folyamatai

 

  • stressz.

 

Összességében elmondhatjuk, hogy a D vitamin a legalapvetőbb vitamin, ami a szervezet immun folyamataiban szerepet játszik. Összetételét tekintve zsírban oldódik és a D1, D2, D3 vitaminok gyűjtőneve.

 

Ha tudni szeretéd, mit tud még a D vitamin, lapozz a következő oldalra!

Pótold szervezetedben a D vitamint időben!

Feltűnt már, hogy a legtöbb háziorvos a gyerekeknél minden megfázás idején kiegészítő kezelésként felírja? Bizony ám! Hiszen a vitamin jelenléte beindítja és elég erősen segíti a szervezet öngyógyító folyamatait. Az emberi test egy csoda, mert a D vitamint képes bizonyos szintig elő is állítani. Ha pedig napsütéses időszakban, akár csak fél órát is a szabadban tartózkodunk, máris az egekbe szökhet a mennyisége a szervezetünkben, ugyanis a nap hatására az emberi bőrben létrejön a D vitamin, ami némi átalakulás után részt vesz szinte minden létfontosságú életfolyamatban.

 

Nyilvánvalóan a töltődésnek, pótlásnak vannak más módjai is: érdemes az étrendünket kiegészíteni tojással, tejtermékkel, tőkehallal vagy a tőkehalnak az olajával. Ha kritikusan alacsonnyá válik a szervezetben található szintj, akkor tablettás formában mindig után kell pótolnunk, még a betegség tünetek megjelenése előtt.

 

Most, hogy bőven kezdünk az influenzás szezonba belelépni, érdemes tehát utána járjunk a D vitamin szintünknek. Erősítse a szándékot az, hogy egy közelmúltban végzett kutatás eredményei azt mutatják, hogy azok a vizsgált személyek, akiknél a szervezet D vitamin raktára rendesen fel volt töltve, sokkal alacsonyabb számban lettek betegek, mint társaik.

 

Nem őrült elővigyázatosság hát a babáknál, kisgyerekeknél sem a D vitamin adagolása. Nem légből kapott ötlet csupán, hogy 3 éves korig kötelezővé tették a gyerekeknél a pótlását… hát igen, hajlamosak vagyunk megfeledkezni róla… Pedig nem érdemes, azt tanácsoljuk inkább ne vegye senki félvállról. A megfelelő mennyiség, adagolás kiválasztása természetesen külön figyelmet igényel, ezért mindenképpen egyeztetni kell a gyerekorvossal a pótlás megkezdése előtt.

hirdetes
hirdetes
További cikkek ebben a témában
hirdetes
táplálkozás

Szótár

Diftéria

A diftéria vagy más néven torokgyík Egy fertőző, néha halálos kimenetelű betegség... Tovább

Családi hosszú hétvége

Egy családi hosszú hétvége megszervezése nem egyszerű feladat. Ilyenkor érdemes egy olyan... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 161

Átlagos értékelés: 4.9