notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Segítenek az iPad-ek az autista gyerekeknek

kapubanner
kapubanner
kapubanner
hirdetes

Segítenek az iPad-ek az autista gyerekeknek

Rezsóanyu

Segítenek az iPad-ek az autista gyerekeknek: a Tabletek fejlesztik a kommunikációs készséget, mert kiszámíthatóak és ügyesek.

Világszerte 50-ből 1 gyereknek van autizmusa, és ez a szám évről évre emelkedik.

Tudósok a közelmúltban találtak egy olyan technológiát, mellyel új képességeket lehet kifejleszteni az autista gyerekeknél.

Applikációk és játékok vizuálisan motiválják őket, egészen egyedi módon.

Segítenek az iPad-ek az autista gyerekeknek

Bár nincs gyógymód a betegségre, az autizmus kezelésében nőtt a népszerűsége a modern technológiák alkalmazásának az elmúlt években.

Szakértők találtak egy egyszerű, gondosan felépített applikációt, amely lehetővé teszi, hogy az érintett gyermek biztonságban érezze magát és könnyebben kommunikáljon, mert a szoftver kiszámíthatóbb és rendezettebb, mint az emberi kapcsolatok. Pl. a Toca Boca, amely 3-6 éves gyerekek számára hozott létre alkalmazást. (Nem kifejezetten autista gyerekeknek, de népszerűnek bizonyultak az olyan szülőknél is, akinek autista gyereke van.)

hirdetes

Olvasd tovább!

 

Segítenek az iPad-ek az autista gyerekeknek

Az autizmus egy neurológiai rendellenesség, amely befolyásolja a kommunikációt és másokkal  való kapcsolatot.

Az autizmussal élő emberek nehezen kommunikálnak, az emberek szemébe néznek, az erős fények és a hangos zajok idegesítik őket. Érzékenyek tapintásra, ízekre, illatokra, színekre. Sokan szeretik a rendet és a kiszámíthatóságot.

Vannak autisták, akik képesek független életet élni, másoknak lehetnek tanulási nehézségeik, amely szakmai  támogatásra szorul.
Asperger-szindróma az autizmus egy formája, és ezek az emberek a szindrómával  gyakran az átlagos vagy átlag feletti intelligenciával rendelkeznek. Ritkábban van beszédzavaruk, de problémáik vannak a megértéssel és a használt nyelvvel.

Olvasd tovább!

 

Segítenek az iPad-ek az autista gyerekeknek

Autista gyermekek általában vizuális módon kommunikálnak, és a tanulnak. Ezért is annyira hatékonyak az ilyan alkalmazások.

Több szülő is észrevette a pozitív javulást autista gyermekének viselkedésén, és tanulási képességeinek fejlődését, amióta az iPad-et használják

Egy nemrégiben készült tanulmány szerint, a kutatók Kanadában 12 gyereket vizsgáltak az iskolákban, akik mindannyian non-verbális autizmus spektrum zavarral küzdenek.

Ezek a gyerekek 6 hónapra kaptak egy Apple iPad-et, hogy kipróbálják.

A kísérlet végén kilenc diák mutatott statisztikai javulást az általános kommunikációs készségekben.

Egy birminghami általános iskolában is bevezettek nemrégiben érintőképernyős eszközöket a tantermekben és hasonlóképpen javulást tapasztaltak az autista diákok körében.


 

Forrás: www.dailymail.co.uk

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
hirdetes

Szótár

Gyermekbarát hotel

A tökéletes családi nyaralás   Akinek van gyermeke, az tudja jól, hogy gyerkőccel... Tovább

Tovább a lexikonra