notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ringató gyermekfoglalkozás a MÜPA-ban

showKapubanner();
kapubanner
kapubanner
kapubanner
hirdetes

Ringató foglalkozások a MÜPA-ban!

Bibók Barbara

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A kisgyermekes programsorozat tovább folytatódik a Művészetek Palotájában, s csodás dallamokkal várja az apróságokat és szüleiket! Közös játék, tánc és önfeledt vidámság, melyen Nektek is ott a helyetek! 

Ringató foglalkozások a MÜPA-ban

Szerdán délelőttönként tárt kapukkal várja a picinyeket és szüleiket a MÜPA-ban a Ringató!

 

A kisgyermekeknek szóló programsorozat létrehozásának ötlete dr. Gállné Gróh Ilona nevéhez fűződik, s az országos hálózat keretében működő alkalmak a Művészetek Palotájában is elérhetőek heti gyakorisággal.

 

Ilona énektanárként, karvezetőként dolgozik, s több évtizedes pályafutása során a legkisebbektől egészen a főiskolás korosztályig lehetősége nyílt a megismerkedésre, tapasztalatgyűjtésre.

hirdetes

13 évig tanított óvónőket a gyermekek zenei nevelésével kapcsolatban, s folyamatosan foglalkozik óvodás csoportokkal is.

 

Az anya-gyermek kapcsolat, és a zene fontossága

 

Amikor Ilona második gyermeke megszületett, számos videó készült a közös énekléseikről, zenéléseikről, melyek később egy pszichológiai tanulmány elkészítésének fontos alapanyagai lettek.

A tanulmányból később két oktatófilm is készült, melyek az anya és gyermeke közötti korai kapcsolat fontosságára, s azon belül is a kommunikációra, és a zenei képességek fejlődésére helyezik a hangsúlyt.

Ez volt tehát az alapja a Ringató foglalkozások kialakításának.

Módszerében Ilona sok tehetséges fiatal követőre talált, s a Budapesti helyeken kívül több vidéki helyszínen is megtartják foglalkozásaikat.

Az 1991-ben alakult Ringató 2006-ban országos hálózattá bővült, s azóta is teltházas csoport foglakozásokkal működik országszerte.

 

Szerdánként a MÜPA ad otthont a Ringatónak

 

A közös éneklés, játék és a mondókák világába csöppenve újra felfedezhetjük gyermeki énünket szülőként is, és felidézhetjük gyermekkorunk csodás pillanatait, mindezt saját gyermekünkkel közösen! A foglalkozás a 0-3 éves korosztály, és szüleik számára ajánlott.

További információk találhatóak a MÜPA oldalán. 

 

Egy ilyen élményteli esemény után nyilvánvaló hogy az Anyukák nem szívesen állnak be a konyhába főzőcskézni. Sokkal szívesebben vitatjuk meg ilyenkor az örömteli és eseménydús perceket barátainkkal, egy finom ebéd mellett, melyet egy kedves pincér szolgál fel nekünk és gyermekeiknek.

 

Több kiváló étterem közül is választhatunk gyönyörű városunkban, azonban ha e kellemes programot követően egy igazán hangulatos helyre vágyunk a családdal, akkor egy hangulatos étterem a Budai Várban a tökéletes választás. A Pest-Buda Vendéglő nagy hangsúlyt fektet a minőségi hozzávalókra és a kiszolgálásra; az étterem hangulata pedig önmagáról beszél!

 

Az Étlapból csemegézve biztosan találunk olyan fogást, melytől már most éhesek leszünk, s a közös dalolás csak még inkább falatozásra sarkall majd minket!

 

A szerda délelőtt tehát a miénk, és gyermekeinké! Szerevezzünk ház közös programot a családdal és ünnepeljük meg a napot egy finom ebéddel vagy vacsorával! 

hirdetes
hirdetes
További cikkek ebben a témában
hirdetes
anya anyaság baba fejlesztő gyerek gyerekek játék kisbaba kisbabád kisfiú kislány mozgás nevelés

Szótár

Diftéria

A diftéria vagy más néven torokgyík Egy fertőző, néha halálos kimenetelű betegség... Tovább

Gyerekbarát wellness szálloda

Gyerekbarát wellness szálloda, ha a tökéletes családi nyaralás a cél Ha egy hamisítatlan,... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 249

Átlagos értékelés: 4.8