Rendszeres mozgás

kapubanner
kapubanner
kapubanner
hirdetes

10 nyomos ok a rendszeres mozgás mellett

J. Szilvia

A gyerekek igen nagy része csak a testnevelés órák keretében végez valamilyen mozgást. A szabadidejük nagy részét ülő tevékenységekkel töltik, mint például a leckeírás, tanulás, internetezés, videó játékozás, tévézés, vagy olvasás. Összegyűjtöttünk 10 nyomós érvet, amiért érdemes időt szakítani, és motiválni a gyerekeket a rendszeres mozgásra.

Rendszeres mozgás gyerekeknél

 

Megerősíti az immun rendszert

 

A rendszeres mozgás egyik nagy előnye, hogy megerősíti az immun rendszert. Ez nem csak a téli hónapokban hasznos, hanem egész évben nagy előnyt jelent. A rendszeres mozgást végzőknél kevesebb megbetegedés figyelhető meg, és a szövődmények kialakulásának is sokkal kisebb az esélye.

 

Erősíti az izmokat és a csontokat

 

hirdetes

A gyerekek szervezete és teste még fejlődésben van, ezért fontos, hogy mindent erősítsenek. Az izomzatnak is szüksége van erősítésre, hogy minél fittebb legyen a test. Kutatások azt is kimutatták, hogy a kamaszkorban végzett rendszeres mozgás képes megelőzni az időskori csontritkulás kialakulását. A hirtelen növekedés miatt a kamaszoknak amúgy is csökken a csontsűrűsége, ezért egyébként is szükségük van a mozgás okozta csonterősítésre.

 

Segít megelőzni az elhízást

 

A mozgás korunk egyik népbetegségét az elhízást is segít megerősíteni. Az egészséges táplálkozás mellett a mozgás, sportolás az, amivel jelentősen lehet hatni a testsúlyra és az alakra. Az elhízás megelőzése pedig számos betegségtől, többek között a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásától is megvéd.

hirdetes
hirdetes
hirdetes
mozgás

Szótár

Hemangióma - Mit jelent?

A Hemangióma  (haemangioma) a vérereket képző szövet jóindulatú... Tovább

Gyerektábor

Minden gyermek életében fontos és meghatározó élmény a táborozás. A gyermekek számára a... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Tippek, tanácsok gyerekekről, gyereknevelésről szülőknek! Szeretnél elsőkézből értesülni a legfrissebb hírekről?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.