Az élő Pinokkió - így emlegetik a rendellenességgel született kisfiút

kapubanner
kapubanner
kapubanner
hirdetes

Pinokkió orrú kisbaba született Angliában

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Az Egyesült Királyságban egy kisfiú különös rendellenességgel jött a világra: az agya egy része az orrán keresztül fejlődött ki. A most két éves kisfiú anyukája szerint úgy néz ki, mint Pinokkió. Olvasd el a cikket, hogy mi okozza ezt a furcsa jelenséget.

Pinokkió orrú kisbaba

 

A Pinokkió orrú kisfiú

 

A walesi baba, Ollie Trezise azóta élő Pinocchio néven vált ismertté. A rendellenesség neve, ami miatt a kisfiú agya a koponyán kívül fejlődött ki encephalocele, azaz agysérv. A koponyán lévő résen keresztül Ollie agya kinőtt az orrában. A kisfiú számos fájdalmas műtéten esett át Birminghamben, amelyek lehetővé tették számára, hogy lélegezni tudjon.  

hirdetes

 

"Féltem alávetni Ollie-t ezeknek a műtéteknek. Olyan pici volt, és törékeny, rettegtem, hogy elveszíthetem őt! Az orvosok azonban elmagyarázták, hogy a műtétek nélkül Ollie sokkal nagyobb veszélyeknek lett volna később kitéve, ugyanis egy esetleges sérülésnek akár végzetes következményei is lehettek volna, így beleegyeztem a műtétekbe - nyilatkozta a Mirrornak az édesanya, Amy Poole. 

 

 

A következő oldalon olvashattok bővebben az agysérvről, illetve azt is láthatjátok, hogy néz ki a kisfiú a műtét után! 

Pinokkió orrú kisbaba

 

Így alakul ki az agysérv

 

Az agysérv már magzati korban kialakulhat, terhességi vizsgálatok során azonban kimutatható. Egy fejlődési rendellenesség miatt jön létre, melynek során a koponyacsontok csontosodása nem következik be, így a koponyán lévő nyílásokon át az agyvelő, vagy az agyburok kitolul. Az agysérv operálható, a koponyán lévő rés megszüntetésével.

 

Ollie esetében a rendellenesség először a 20. heti ultrahang során tűnt fel az orvosoknak, az igazi sokk azonban csak a kisfiú születésekor következett. "Amikor a kezembe adták Ollie-t, szinte szóhoz sem jutottam! Elképesztően kicsi volt, az orrán pedig ott volt ez a golflabda méretű dudor. Eleinte nem tudtam, hogy fogok ezzel az egésszel megbirkózni, abban azonban biztos voltam, hogy nagyon fogom őt szeretni, bárhogy is néz ki!" - mesélte Amy. 

 

Így néz ki Ollie a műtét után

 

A sikeres műtétet követően a kisfiú hatalmas változáson esett át, azonban még most sem úgy néz ki, mint egy átlagos kisbaba. Édesanyja épp emiatt nagyon fél, hogy a jövőben csúfolni fogják gyermekét. A legfontosabbnak persze azt tartja, hogy Ollie jól van, és egészséges. A kisfiúra további műtétek várnak, az orvosok azonban egyelőre azt figyelik, hogyan fejlődik tovább a kisfiú koponyája. Később helyreállító műtétekkel fogják szebbé tenni az orrát, most viszont az az elsődleges, hogy az agysérv ne térjen vissza.

 

hirdetes
hirdetes
További cikkek ebben a témában
hirdetes
baba egészség újszülött

Szótár

Programok Budapesten

Szereted az igényes programokat és rendezvényeket? Ezen az oldalon megtudhatjátok, melyek a... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 131

Átlagos értékelés: 5.0