Az élő Pinokkió - így emlegetik a rendellenességgel született kisfiút

kapubanner
kapubanner
kapubanner
hirdetes

Pinokkió orrú kisbaba született Angliában

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Az Egyesült Királyságban egy kisfiú különös rendellenességgel jött a világra: az agya egy része az orrán keresztül fejlődött ki. A most két éves kisfiú anyukája szerint úgy néz ki, mint Pinokkió. Olvasd el a cikket, hogy mi okozza ezt a furcsa jelenséget.

Pinokkió orrú kisbaba

 

A Pinokkió orrú kisfiú

 

A walesi baba, Ollie Trezise azóta élő Pinocchio néven vált ismertté. A rendellenesség neve, ami miatt a kisfiú agya a koponyán kívül fejlődött ki encephalocele, azaz agysérv. A koponyán lévő résen keresztül Ollie agya kinőtt az orrában. A kisfiú számos fájdalmas műtéten esett át Birminghamben, amelyek lehetővé tették számára, hogy lélegezni tudjon.  

hirdetes

 

"Féltem alávetni Ollie-t ezeknek a műtéteknek. Olyan pici volt, és törékeny, rettegtem, hogy elveszíthetem őt! Az orvosok azonban elmagyarázták, hogy a műtétek nélkül Ollie sokkal nagyobb veszélyeknek lett volna később kitéve, ugyanis egy esetleges sérülésnek akár végzetes következményei is lehettek volna, így beleegyeztem a műtétekbe - nyilatkozta a Mirrornak az édesanya, Amy Poole. 

 

hirdetes
hirdetes

Még több cikk

Mikorra fejlődik ki teljesen az agy?

2018-02-18

Mikorra fejlődik ki teljesen az agy?

Minden szülő tudni akarja, hogy mikorra fejlődik ki teljesen gyermekének agya. Az agy fejlődése viszont korántsem olyan egzakt dolog, mint gondolnánk. Lehet erre a kérdésre jól válaszolni? Érdemes végig aggódni éveketaz agyfejlődéssel kapcsolatban? Milyen alap dolgokat kell ismernünk ahhoz, hogy szülőként képben legyünk a normális agyfejlődés üteme kapcsán?

A kisbabák első megfázásos, influenzás szezonja

2018-02-06

A kisbabák első megfázásos, influenzás szezonja

A rettegett első megfázás akkor támad, amikor kisbabád hozzászokik az alvási-etetési rendhez. Ezt lehetetlen elkerülni. Nem kell tőle megijedni, ha tudod, hogy mire figyelj oda, pontosan tudni fogod, hogy mit kell tenned, és könnyedén segíthetsz majd a kicsinek. Ismerd meg te is a legjobb tippeket!

Itt az apák új generációja

2018-02-15

Itt az apák új generációja

Jelentősen megváltozott az apaságról alkotott kép az elmúlt évtizedekben és jómaguk, az édesapák is óriáis fejlődésen mentek keresztül. Ennek ellenére van még leküzdendő akadály rendesen, hogy a férfiak is teljes minőségben élhessék meg életük egyik legszebb feladatát, az apaságot. Vajon a társadalom fel van rá készülve?

Így kell az újszülötteket levegőztetni

2018-01-25

Így kell az újszülötteket levegőztetni

Télen - nyáron központi téma, hogy mikor lehet a babákat először levegőre vinni. Most itt van minden, amit tudnod kell: az előkészületek, az ütemezés és mellé még rengeteg hasznos tanács, amit bármelyik évszakban is született a babád, be tudsz építeni az életetekbe. Legyen az újszülöttek levegőztetése könnyed és örömteli feladat!

További cikkek ebben a témában
hirdetes
baba egészség újszülött

Szótár

Hiperaktivitás

A hiperaktivitás  A szó jelentése "túlműködés",... Tovább

Hemangióma - Mit jelent?

A Hemangióma  (haemangioma) a vérereket képző szövet jóindulatú... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes