notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Miért jó a pénteki esküvő?

kapubanner
kapubanner
kapubanner
hirdetes

Miért tartsd pénteken az esküvődet? Megmondjuk!

Kósa Krisztina

Vannak babonák és hagyományok, melyek közül mindenki kiválaszthatja a neki tetszőt, mel alapján majd megszervezi élete nagy napját, vagyis az esküvőjét. Lássk most, mik is az előnyei egy pénteki napon tartandó esküvőnek! 

Pénteki esküvő

Olcsóbb

Régóta van az a hagyomány Magyarországon, hogy egy igazi esküvő mindig szombati napra esik, és lehetőleg nyárra is. Olyannyira megszoktuk ezt a rendszert, hogy amikor valaki “különös” módon máskor, egy másik napon óhajtja tartani a szertartást, nagy szemeket meresztünk rá, hiszen nem ehhez vagyunk szokva.

Nos, nem gond ez, csak hozzáállás kérdése, amit már nyilván a vendéglátósok is felismertek, és így olcsóbbak lettek a pénteki napok. Nyugodtan körbe is lehet kérdezni, jellemzően már eszerint várják a kedves éreklődőket. 

hirdetes

Többnapos esküvő

Ha már a pénteki nap mellett döntöttetek kedveseddel, tudnotok kell, hogy számtalan előnnyel jár. Kezdve a kisebb költségekkel, és folytatva azzal, hogy akár 2-3 napos esküvői hétvégét is rendezhettek – összekötve például valamilyen vidéki kikapcsolódással, lazítással.

Ebbe pedig bele lehet vonni a násznépet is, hiszen ők azért mennek, hogy titeket ünnepeljenek. Ha mégis maradtok Budapesten, számtalan csodás hely közül választhattok, ahol többnapos esküvőket lehet tartani, hiszen a babona szerint is szerencsét hoz, ha valakinek nem szombaton, hanem pénteken van az esküvője!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában
hirdetes

Szótár

Programok Budapesten

Szereted az igényes programokat és rendezvényeket? Ezen az oldalon megtudhatjátok, melyek a... Tovább

Csapatépítő tréning

A csapatépítő tréning lehetővé teszi, hogy a cég munkatársai közelebb kerüljenek... Tovább

Tovább a lexikonra
kreatív