Óvodák és módszertanok 2. - Lépésről-lépésre program

kapubanner
kapubanner
kapubanner
hirdetes

Óvodák és módszertanok 2. - Lépésről-lépésre program

Rezsóanyu

Gyermekközpontú pedagógiai rendszer.

Feladata megőrizni a gyermekkor nyugalmát, derűjét, ugyanakkor biztosítani kell nekik a lehetőséget azon képességek elsajátítására melyek szükségesek a világban való sikeres boldoguláshoz.

Ez a fajta elgondolás egy olyan fajta szabadságot szeretne nyújtani a gyermek számára, amely választásokat, döntéshozatalt enged. Teret ad a kreativitásnak és az önállóságnak.

 

Óvodák és módszertanok 2. - Lépésről-lépésre program

A pedagógus a gyerek felől haladjon a probléma megoldásához, ne pedig fordítva! Fontos, hogy elfogadják a gyermeket, s a pillanatnyi fejlettségi szintjének megfelelő tevékenységeket biztosítsanak számára, s engedjék a saját tempójában való fejlődést.

A számtalan tapasztalatszerzési lehetőség, a sokféle tevékenység szervezése teszi lehetővé, hogy minden kisgyerek a saját érdeklődésnek, fejlettségi szintjének megfelelően ismerkedjen az őt körülvevő világgal. Az egyéni különbségeket értékként kezeljük és megőrizzük!

hirdetes

A Lépésről-lépésre óvodákban tevékenységközpontokkal találkozhatunk, egymástól elválasztva.  Művészeti központ, irodalmi-, zenei központ, manipulációs központ, természeti és tudományos központ. Szabad polcokon, a gyerekek szemmagasságában találhatóak az eszközök, játékok. Bármikor, bármi elvehető és átrendezhető a nyitott polcokról. Korlátot csak a rendrakás és a testi épséget védő szabályok jelentenek.

 

Forrás: Dasimedia

hirdetes
hirdetes
hirdetes

Szótár

Gyógymasszőr

A masszázs nem csak egyszerű simogatásból és gyúrásból áll, hanem fix mozdulatok sorából,... Tovább

Diftéria

A diftéria vagy más néven torokgyík Egy fertőző, néha halálos kimenetelű betegség... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Tippek, tanácsok gyerekekről, gyereknevelésről szülőknek! Szeretnél elsőkézből értesülni a legfrissebb hírekről?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.