Az óvodában házi feladat volt, hogy anyával együtt alkosson a gyerek valami kreatívat. Íme a végeredmény! SZENZÁCIÓSAK!

kapubanner
kapubanner
kapubanner
hirdetes

Nagycsoportos feladat: Termésekből teremteni

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Az óvodában házi feladat volt, hogy anyával együtt alkosson a gyerek valami kreatívat. Íme a végeredmény! Bármit felhasználhattak, ami zöldség, gyümölcs, vagy termés. Nagyon szépek lettek.

Az óvodában házi feladat volt, hogy anyával együtt alkosson a gyerek valami kreatívat. Íme a végeredmény! SZENZÁCIÓSAK!

MERT ALKOTNI ÖRÖM!

 

Az óvodai foglalkozások keretén belül nagyon fontos az alkotás. A gyerekek örömüket lelik benne, szabadon szárnyallhat fantáziájuk. Mindenben mást látnak, van aki autót lát meg egy almában, van aki egy katicabogarat. Az egyéni látásmód is fejlődik ebben a feladatban, ahol termésekből kell készíteni életképet, vagy akár egy adott dolgot, például egy állatot. Egy vidéki óvoda nagycsoportosainak munkáit mutatjuk be, ahol külön feladat volt, hogy a művek otthon készüljenek el, házi feladat gyanánt. Egymás után érkeztek a szebbnél-szebb dobozba rejtett remekművek. Külön élmény, és egyben lehetőség volt a közös munka szülőnek és gyermeknek egyaránt. A minőségi együtt töltött idő nagyon fontos óvodás korban, hisz a kötősést, a bizalmat erősíti. A sikerélmény pedig az önbizalmat táplálja.

hirdetes

Bátran lehetünk otthon is aktívak, hisz a közös munka sok élménnyel és tapasztalattal jár. Ügyesednek az apró gyerekkezek, mi meg legfeljebb gazdagabbak leszünk egy-két ragtapasszal az újunkon, amíg befaragjuk a gesztenyébe a fogpiszkálót! Így a kötözés után felmerülhet bennünk a kérdés, miért ne gyárthatnánk egy múmiát? Na ugye! Micsoda remek szórakozás sülhet ki ebből az egészből!

Lássuk hát a műveket!

hirdetes
hirdetes

Még több cikk

A leggyakoribb gyerekkori félelmek

2018-02-26

A leggyakoribb gyerekkori félelmek

Teljesen természetes, hogy a gyerekek félnek bizonyos dolgoktól. Amíg nem ismerik a világot, addig a félelmek igencsak meghatározhatják az életüket. Szülőként az a feladatunk, hogy az ilyen helyzeteket elmagyarázzuk nekik és megnyugtassuk őket, hogy a világ bizony nem olyan rettenetes, mint azt képzelik.

Mi a teendő, ha újszülött érkezik a gyerekes családba

2018-05-31

Mi a teendő, ha újszülött érkezik a gyerekes családba

Amikor kistestvér érkezik egy gyerekes családba, sok probléma merülhet fel azzal kapcsolatban, hogy a már 2, 3, 4 éves kisgyerekünk, hogyan fogja kezelni az új jövevényt. Sokszor hatalmas testvér irígység szokott bekövetkezni, hiszen eddigi egyetlen szemünk fénye elhanyagolva érzi magát. Azonban ha odafigyelünk néhány apró dologra békés lehet az összeszokás.

Mi az a krupp, és mitől alakul ki?

2018-03-05

Mi az a krupp, és mitől alakul ki?

Az ősz és a tél kedvez a felső légúti megbetegedéseknek. A krupp pedig pont ilyen. Nem válogat. A 3-5 hónapos kisbabák a leginkább veszélyeztetettek. Nem érdemes sokáig halogatni az orvosi felügyeletet: ha gyanakszol, akkor azonnal tárcsázd a számot és vidd személyesen kisbabádat orvoshoz. Nagyon komoly következményei lehetnek a kruppnak, ha nem kezelik.

Ki is az fejlesztő pedagógus

2018-03-12

Ki is az fejlesztő pedagógus

Rengeteg szülő esik kétségbe amikor gyermeke kapcsán meghallja a fejlesztő pedagógus nevét! De nem kell megijedni, semmi gond nincs gyerekével, ha az óvónő vagy a tanító néni fejlesztőpeagógiát javasol. Mindössze annyiró van szó, hogy gyermekének egy kis extra segítségre van szükség az alapkészségekben. Bemutajuk röviden, mivel is foglalkozik valójában a fej

További cikkek ebben a témában
hirdetes
anya család cuki fejlesztő finom motorika fotó gyerek gyerekek gyereknevelés kreatív nevelés óvoda

Szótár

Bababarát étterem Budapest

Ha egy megfelelő étteremet keresünk babával, nem egyszerű a helyzet, hiszen számtalan étterem... Tovább

Rendezvényhelyszín Budapest

Egy tökéletes rendezvényhelyszín Budapesten a város központjában helyezkedik el, mégis... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Tippek, tanácsok gyerekekről, gyereknevelésről szülőknek! Szeretnél elsőkézből értesülni a legfrissebb hírekről?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.