notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Az őszi időjárás miatt olykor nem tudunk a szabadban játszani a gyerekekkel, azonban a kézműveskedés gyerekekkel együtt emlékezetes lehet, ráadásul a csemeték is alkothatnak valami kreatívat saját kezükkel.

kapubanner
kapubanner
kapubanner
hirdetes

Őszi kézműveskedés gyerekekkel

CZs

Az őszi időjárás kiszámíthatatlansága miatt a szabadtéri programok szervezése rizikót hordoz magában. Azonban az őszi kézműveskedés gyerekekkel együtt nagyszerű és élvezetes időtöltés lehet, a csemeték játszva tanulhatnak, fejleszthetik kreativitásukat és türelmüket. Alkotásaikat a lakás díszeivé tehetjük, a végeredményt akár hónapokon át csodálhatják a szülők, és a gyerekek is.

Őszi kézműveskedés gyerekekkel, játszva

Az előkészületek

A lehülés, a szél, és az eső miatt a lurkók nem tudnak egész nap a szabadban szaladgálni és játszani. Arra azonban találhatunk lehetőséget, hogy a családdal együtt, a kézműveskedésre felkészülve gyűjtsünk faleveleket, ágakat, gesztenyét és diót, kavicsokat és köveket. Ha a kicsik az előkészületekben is részt vehetnek, izgatottan fogják várni, hogy mikor alkothatnak valami szépet, amire büszkék lehetnek. Az azonban fontos, hogy a szülő olyan eszközöket és alapanyagokat szerezzen be az őszi kézműveskedéshez, amelyeket a gyerekek is könnyedén és biztonságosan használhatnak. Ezután csupán a kreativitásunk szabhat határt az alkotásnak.

hirdetes

Ötletgyűjtés

A szülő pontosan ismeri a gyermekei érdeklődési körét, így elkészíthetőek olyan tárgyak, amelyek valamilyen módon kapcsolódnak ahhoz. Ha mutathatunk nekik új és izgalmas dolgokat, természetesen fejleszthetjük ismereteiket. Ne felejtsük el megkérdezni tőlük, hogy van e olyan tárgy, dísz, apróság, amit szívesen elkészítenének és kitennének a szobájukba, vagy látnának viszont a lakás valamelyik pontján. El sem tudjuk képzelni, mennyi nagyszerű ötlet juthat az eszükbe!

Őszi kézműveskedés gyerekekkel, játszva

Mindent falevelekből

Bármit is készítünk, egy-egy gyönyörű őszi falevél nagyszerű dísze lehet az új tárgynak. Ha sikerült sok levelet gyűjtenünk, készíthetünk belőle ajtódíszt, vagy kártyákat a gyerekek neveivel a picik szobájába. A gyerekek alkothatnak egy papírlapra különböző figurákat, házat, tájképet ragasztott falevelekből. A lehetőségek száma szinte végtelen, a különböző színű és formájú falevelek nagyszerűen alkalmazhatók az őszi kézműveskedés során. Kivághatunk kartonpapírból egy nagyobb, fa alakú mintát, és teleragasztgathatjuk a csodás őszi levelekkel, felírhatjuk rá a családtagok neveit is. Szuper dísze lehet a lakásnak!

Dió és gesztenye

A gesztenye figurák valódi klasszikusok, ráadásul a csemeték számára sem feltétlenül ismeretlenek, hiszen az ovódában is gyakran készítik el azokat együtt a csoporttal. Nem csupán figurák készülhetnek gesztenyéből és dióból, de járművek is, amikért a fiúk biztosan rajongani fognak. Egy kis festékkel egyszerűen díszíthetjük a műveket, a gyerekek pedig fejleszthetik türelmüket és kézügyességüket. Ha igazán nagy fába vágjuk a fejszénket, egy apró városka lakóit is megalkothatjuk, így a kicsik később a saját alkotásukkal játszhatnak. Készíthetünk gesztenye koszorút, esetleg díszíthetünk dióval egy vázát, vagy egy gyertyatartót is.

Őszi kézműveskedés gyerekekkel, játszva

A lehetőségek végtelenek

Az, hogy milyen anyagokat mire használtok fel, csupán rajtatok múlik. Függesszetek fel faleveleket különböző magasságban az ablak elé, valódi őszi hangulatot hoz majd a lakásba. Díszíthettek képkeretet apró faágakból, festhettek katicabogarat és különböző figurákat a lapos kövekre. Egy saját, általatok megálmodott őszi társasjátékot is megtervezhettek a figurák gyártásával, és egy kartonlapra elkészített pályával. Egy befőttes üvegre ragasztott néhány falevél mécsestartóként funkcionálhat, de megpróbálkozhattok a tökfaragással is. Szedjetek össze mindent, amit csak fel tudtok használni, a tárgyak készítése közben biztosan eszetekbe jut még néhány nagyszerű ötlet!

Őszi dekoráció és kézműveskedés

A gyerekek játszva tanulhatnak

Az őszi kézműveskedés nagyszerű lehetőség arra, hogy áthívjátok a csemeték osztálytársait és barátait, így egy igazi közös élmény kerekedhet az alkotásból. Hagyjátok, hogy a picik fantáziája szabadon szárnyalhasson, hiszen így elképesztő művek születhetnek egy-egy alapanyagból. A kicsik rengeteget fejlődhetnek és tanulhatnak kézműveskedés során, megtanulhatják aprólékosan összeilleszteni a különböző tárgyakat, játszhatnak a színekkel és formákkal.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában
hirdetes

Szótár

Családi wellness hétvége

Egy családi wellness hétvége remek lehetőséget biztosít a család számára, hogy minőségi... Tovább

Csapatépítő tréning

A csapatépítő tréning lehetővé teszi, hogy a cég munkatársai közelebb kerüljenek... Tovább

Tovább a lexikonra
anya apa család cuki fejlesztő gyerekek gyereknevelés játék kreatív nevelés tanulás