notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Orangután-idill a Fővárosi Állatkertben

showKapubanner();
kapubanner
kapubanner
kapubanner

Családi idill? Az orangutánoknál így néz ki!

Kósa Krisztina

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Az alább megtekinthető kisfilmben a Fővárosi Állat- és Növénykert orangutánjai – vagyis Chuij, Jula, Lia, AnnaHanna, Lone és Moira – mindennapi életének idilli pillanatait láthatjátok. Kiderül belőle minden, amire tán nem is gondolna az ember, hogy azon túl, hogy ők is emberszabásúak, mennyire játékosan fogják föl az életet, és mennyi szeretettel viseltetnek kicsinyeik iránt. 

Orangután-család a Fővárosi Állatkertben

 

Amikor gyerekekről van szó, sokunk szíve meglágyul, hisz ha van nekünk is, ha nincs, tudjuk, hogy ők sokkal védtelenebbek és ártatlanabbak, mint a felnőttek. Nekik még nem jut eszükbe direkt hazudni, szándékosan rosszat tenni, egyszerűen csak élnek, ahogyan jól esik, és ha megfelelő példát látnak maguk előtt/körül, évelig meg is tudják őrizni ezt az ideálisnak mondható állapotot. 

 

Ugyanilyennek mondhatóak az állatvilágban felcseperedő bébik, vagyis a állatkölykök. A kis apróságoknak is vannak persze csínytevései – pontosan ugyanúgy, mint ahogyan a mi csemetéinknek is -, de ők is annyira édesek, hogy egyszerűen nem lehet haragudni rájuk. És így vannak ezzel a szüleik is, hiszen egy kis szőrtépés, vagy rosszkor, rossz helyre pisilés még nem a világ vége, és abszolúte bocsánatos bűn. smiley

 

Az orangutánok természetesen sokban különböznek tőlünk, ugyanakkor legalább ennyi mindenben hasonlítanak is ránk. A természetben amúgy magányosan élnek, s inkább csak a kölykök azok, akik anyjukkal huzamosabb időt töltenek együtt. Szerencsére azonban az állatkertekben általában az összes állatot együtt lehet tartani, nem igényelnek szétválasztást, elkülönítést.

Chuij, az apuka, Jula és Lia, a két anyuka, AnnaHanna és Lone, a 2014 végén született két kölyök, és Moira, a hatéves fiatal nőstény mindennapjai idilli hangulatban telnek, s ennek szívet melengető pillanatait a következő oldalon megtekinthető videóban is láthatjátok.

 

Fotó: Fővárosi Állat- és Növénykert

 

Orangután-család a Fővárosi Állatkertben

 

Íme az ígért videó, melyből egyértelműen kiderül, milyen szeretettel is gondoskodnak a szülők kicsinyeikről. Van itt minden, ami egy kis orangutántól kitelik – de némi rosszalkodás nem árthat, így van? wink

A szülők pedig pontosan tudják, mikor elég, és szépen rendre is utasítják őket. És persze az sem utolsó, miszerint ha ők egyszer azt mondják a csemetének, hogy elég, az valóban elég is;a szófogadás náluk nem kikerülhető. 

 

 

 

Fotók és videó: Fővárosi Állat- és Növénykert

 

 

hirdetes
További cikkek ebben a témában
anya anyaság apa baba család cuki gyerek gyerekek háziállat játék

Szótár

Hiperaktivitás

A hiperaktivitás  A szó jelentése "túlműködés",... Tovább

Családbarát szálloda

Családbarát szálloda? Így válaszd ki a tökéleteset!   Bizony nem mindegy, hogy... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 174

Átlagos értékelés: 5.0