Hogyan szeressenek olvasni a gyerekek?

kapubanner
kapubanner
kapubanner
hirdetes

Olvassunk!

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A gyerekek fejlődésében fontos szerepet játszanak a mesék, az olvasás, mivel így fejlődik a képzeletük, a fantáziájuk, bővül a szókincsük. Ezért fontos, mit olvasunk nekik, kik lesznek a mesés példaképeik.

Olvasni jó

Éneklés, olvasás,mese

 

Nem lehet elég hamar kezdeni. Hiába tűnik úgy, hogy a gyerek nem érti mit olvasunk ez nem így van! Ezekre a mesében szerzett élményekre, érzelmekre reagál. Persza  a korának megfelelő tartalmú mesékből. 

 

Nem a tévézéssel van a baj, hanem a mértékkel és minősséggel. Ha ezt ki akarjuk küszöbölni, tökéletes módszer rá a meseolvasás. Mindennapra egy mese! Nem véletlen ez a  cím. Magába foglalja  a hosszú és fáradt nap után együtt töltött idő fogalmát. 

 

Könyvből vagy fejből mindegy! :)

Olvasni jó

Legjobb módszer

 

az olvasás továbbadására, ha mi magunk is olvasunk. Ezért nem szabad erőltetni, semmikor sem! Remek hely a könyvtár, ahol együtt szétnéhet az egész család és mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbb könyvet.  A könyv ajándék, becsüljük meg, használjuk ki! 

hirdetes
hirdetes

Még több cikk

A leggyakoribb gyerekkori félelmek

2018-02-26

A leggyakoribb gyerekkori félelmek

Teljesen természetes, hogy a gyerekek félnek bizonyos dolgoktól. Amíg nem ismerik a világot, addig a félelmek igencsak meghatározhatják az életüket. Szülőként az a feladatunk, hogy az ilyen helyzeteket elmagyarázzuk nekik és megnyugtassuk őket, hogy a világ bizony nem olyan rettenetes, mint azt képzelik.

Hogyan beszéljünk a szexualitásról?

2018-02-25

Hogyan beszéljünk a szexualitásról?

A gyerek életébe egyre hamarabb betör a szexualitás témája, így egy szülő sem ússza meg, hogy a még mindig tabunak számító témát elővegye otthon. Te mit szeretnél, ha gyerekedet az internet vagy te magad világosítod fel a megfelelő szexualitásról? Ha rosszkor, rossz helyről jön az információ, az komoly gondot is okozhat a későbbi szexualitás szempontjából.

Hogyan óvd meg gyermeked egészségét

2018-02-20

Hogyan óvd meg gyermeked egészségét

Nagyon fontos, hogy az egészséges életmódot minél előbb beépítsük a mindennapjainkba, amit érdemes kisgyermekorban elkezdeni. Minél hamarabb neveljük rá gyermekeinket az egészséges életmódra, annál hamarabb és könnyebben épül be mindenapi életükbe. Szűlőként elsődleges feladatunk, hogy gyermeinknek biztosítsunk az egészséges életet.

Mikorra fejlődik ki teljesen az agy?

2018-02-18

Mikorra fejlődik ki teljesen az agy?

Minden szülő tudni akarja, hogy mikorra fejlődik ki teljesen gyermekének agya. Az agy fejlődése viszont korántsem olyan egzakt dolog, mint gondolnánk. Lehet erre a kérdésre jól válaszolni? Érdemes végig aggódni éveketaz agyfejlődéssel kapcsolatban? Milyen alap dolgokat kell ismernünk ahhoz, hogy szülőként képben legyünk a normális agyfejlődés üteme kapcsán?

További cikkek ebben a témában
hirdetes
anya gyerekek gyereknevelés iskola

Szótár

Téli gyermekprogramok Budapesten

A legjobb téli gyermekprogramok Budapesten? Nem szabad kihagynotok a korcsolyázást, az utazást a... Tovább

Diszlexia

A diszlexia a nyelvvel, a beszéddel és az olvasástanulással kapcsolatos... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes