notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Öleljétek meg a fákat! Gyógyító erejük van!

kapubanner
kapubanner
kapubanner
hirdetes

Öleljétek meg a fákat!

Rezsóanyu

A gyerekek szeretnek fára mászni, sokszor megölelik a fákat, összefogódzkodnak és körbetáncolják.  Véletlen lenne?  Vagy tudnak valamit, amit mi felnőttek már nem?

Egyre többen vagyunk, akik örömmel ölelnek fákat, mert tudják, hogy ez nagyon megnyugtató, csodálatos érzés és érezzük azt, hogy ez gyógyító hatású, hiszen feltölt pozitív energiával.

 

Öleljétek meg a fákat! A fák gyógyító erővel rendelkeznek, megnyugtatnak!

A „Fa-ölelő terápiát” már az ókori görögök és rómaiak, a kelták és az indiánok is alkalmazták. Ők úgy tartották, hogy a fáknak szellemük, lelkük van, akik képesek erőt adni, segíteni rajtunk.

 

A fák földből, vízből, levegőből és napfényből magukba szívják az energiát. Erős pozitív aurával rendelkeznek, amit azonnal megérezhetsz te is, mihelyt a fa közelébe érsz, belépsz a koronája alá.

hirdetes

 

A fa energiája jótékonyan hat ránk: megtisztítja az energiamezőnket, oldja a feszültséget, megnyugtat, és erővel, pozitív energiával tölt fel.

 

Biztosan veled is előfordult már, hogy amikor bánatos és kimerült voltál, esetleg szerelmi bánat, csalódás ért, egy erdőben tett séta nagyon megnyugtatóan hatott rád.

 

Öleljétek meg a fákat! A fák gyógyító erővel rendelkeznek, megnyugtatnak!

Öleld meg a fát!

A „fa-ölelés” az egyik legjobb és a legolcsóbb gyógymód, ami ráadásul vény nélkül kapható!  wink

Nem kell mást tenned, mint kimenni a kertbe, a parkba, vagy egy erdőbe és megölelni a számodra legszimpatikusabb, egészséges fát!  Valószínűleg az sem a véletlen műve, hogy melyik fára esik a választásod!

A fák energiatere késő tavasztól őszig a legerősebb, ezért az április és október közötti időszak a legmegfelelőbb a faölelgetésre!
Érdemes hetente többször is meglátogatni a fádat, és a legjobb, ha egy ölelés 10-20 percig tart.

 

Egyre többen alkalmazzák ezt a nagyszerű gyógymódot, mi is nagyon szívesen ölelgetünk fákat a gyerekeimmel. 

 

De talán van olyan, aki még nem tudja, hogyan is kell csinálni, s melyik fa mire jó, ezért most összefoglaljuk Nektek! wink

 

Öleljétek meg a fákat! A fák gyógyító erővel rendelkeznek, megnyugtatnak!

Hogyan kell megölelni a fát?

A fa-ölelés többfél módon is történhet, a lényeg, hogy tested valamelyik része érintkezzen a fával.

 

- A legelterjedtebb mód, hogy a homlokodat, mellkasodat és hasadat nekitámasztod a fa törzsének, és két karoddal átöleled azt (bal kéz van felül). Hunyd le a szemed és lélegezz mélyeket. Lazíts! Majd fordulj meg, hogy a nyakad, a gerinced, a hátad és a lábad érintkezzen a törzzsel.

- Ha nagyon ügyes, és gyakorlott vagy, akkor mássz fel a fára!  A lombok között elbújva is tökéletesen feltöltődhetsz energiával. A gyerekek ezt nagyon szeretik!  Hagyjuk őket fára mászni!  Ők tisztában vannak azzal, hogy ez jó!  smiley

- Teheted azt is, hogy leülsz a fa alá, és háttal a törzsének támaszkodva pihensz, meditálsz. Képek, gondolatok és érzelmek törhetnek elő belőled, melyekre érdemes odafigyelni és átgondolni.  (Talán nem véleltlen, hogy Buddha is így világosodott meg.)

 

Ha megtaláltad az "igazit", azaz van már kedvenc fád, akkor lehetőleg minél gyakrabban látogasd meg!  Remélhetőleg senki nem fog bolondnak nézni, de ha mégis, akkor se törődj velük - bátran beszélgess a fáddal, öntsd ki neki a szívedet! Még az is elképzelhető, hogy választ kapsz a kérdéseidre!

 

Öleljétek meg a fákat! A fák gyógyító erővel rendelkeznek, megnyugtatnak!

Melyik fa mire jó?

 

Az almafa nagyon jó hangulatjavító, különösen virágzása idején!

 

A bükkfa az egyik legerősebb energiamezővel rendelkező fafajta. Lehangoltság, depresszió, fáradtság és stressz ellen i célszerű megölelni, vagy nekitámaszkodni legalább tíz percre. Segít abban, hogy megszabadulj a rosszkedvtől, visszaadja az életkedvedet, ráadásul élénkítő hatással is bír. Erősíti a teherbírásodat, és megszabadít a gyötrő gondolatoktól.

 

A cseresznyefa a fa oldja a szexuális gátlásokat, és segít abban, hogy érzelmeinket könnyebben megélhessük.

 

A fenyő A fenyő a felső légutakat tisztítja, gyógyítja a mellkast, torkok, megfázásos megbetegedéseket, segít a reumatikus elváltozások gyógyításában, illetve idegnyugtató hatású. Elűzi a káros behatásokat az otthonra, családra és különös tekintettel az újszülöttekre nézve.  (Bár a fenyőt elég nehéz megölelni, de koránt sem lehetetlen! )

 

A fekete bodza felfrissíti a szervezetet, meggyorsítja a sebek gyógyulását és vizelethajtó hatása is van. Legalább 8-10 méter magas fát érdemes átölelni, hogy a hatás meglegyen.


A fűzfa a legjobb a háborgó idegek megnyugtatására! Nagyszerű depresszió ellen jó és lázcsökkentő hatású, különösen a gyermekek fejlődését befolyásolja pozitívan. Itt is a jó nagy, minimum ötméteres fát érdemes megölelni. A fűzfa: kiválóan alkalmas, hogy háborgó idegeidet megnyugtassa.

 

Öleljétek meg a fákat! A fák gyógyító erővel rendelkeznek, megnyugtatnak!

A gesztenyefa a vérkeringést erősíti és reuma ellen hat. A tüdőgyulladás gyógyulását is gyorsítja. Alkalmas arra is, hogy érzelmeiddel könnyebben tisztába legyél. Ha kétségek gyötörnek, vagy sokat szorongsz, akkor egy gesztenyefa alatt keress menedéket. A fa elszívja a negatív érzéseket, és lelkedet megnyugvással tölti el. Erős szeretetenergiát áraszt magából, begyógyítja a lelki sebeket.


A hársfa pótolja az elvesztett testi és lelki erőt.  Ez a fa képes arra, hogy az összetört szívedet meggyógyítsa! Érzelmi problémák megoldásában is segít, de lázcsillapító hatása is van.

 

A juharfa lecsillapítja a háborgó lelkedet, megnyugtat.

 

A nyírfa a fűz hatását egészíti ki, és a vese, illetve a hólyag munkájának erősítésében és bőrbetegségek esetén is segít.  Erősíti a belső látás képességét, fejleszti ösztöneinket!


A tölgyfa javítja a vérkeringést és nagyobb teljesítményre ösztönzi a nyirokrendszert, gyorsabban és nagyobb mértékben tisztul a szervezet, a káros anyagok lebontása felgyorsul. A tölgyfa az erő megtestesítője. Ha nehéz feladat előtt állsz, oltalmat találhatsz a tölgyfa törzsénél, erősíti a lelkedet.

 

Indulsz Te is fát ölelni? A gyerekeidet is vidd magaddal!  wink heart

 

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában
hirdetes

Szótár

Eladó panorámás ingatlan

A jó panoráma nagyban befolyásolja egy lakás értékét, és valljuk be, a legtöbben nem is... Tovább

Hiperaktivitás

A hiperaktivitás  A szó jelentése "túlműködés",... Tovább

Tovább a lexikonra
család gyerekek nevelés