notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Szülői tüntetés február 29-én az oktatással kapcsolatban

kapubanner
kapubanner
kapubanner
hirdetes

Február 29-e a következő tüntetés - most a szülők részéről

Kósa Krisztina

Az oktatás körül már számtalan gond felmerült az elmúlt években is, de a mostani minden eddiginél nagyobbnak tűnik, ugyanis a tanárok tüntetése után most már a szülők is „beszállnak a buliba”. Több ezren jelezték, hogy tiltakozásképpen február 29-én nem engedik majd iskolába gyermekeiket.

Mi lesz veled oktatás?

A KLIK, vagyis teljes nevén a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ tankerületi vezetője levélben szólította fel a zuglói Teleki Blanka Gimnázium igazgatóját, Pukli Istvánt, hogy számoljon be, mégis milyen körülmények között mentek el tüntetni Miskolcra az iskola tanárai, valamint hogy milyen módon tájékoztatták a szülőket a miskolci gimnáziumot támogató nyílt levelükről.

hirdetes

Több ezer szülő jelezte egyetértését a február 29-én esedékes úm. következő körről, mikor is nem engednék iskolába a gyerekeket. A tüntetés a Facebookon szerveződik, és az a lényege, hogy felhívja a kormány figyelmét arra, hogy a jelenlegi helyzet már tarthatatlan.

„Kedves Szülők!
Mi lenne, ha mi szülők is segítenénk a tanárokat, és egyértelműen jeleznénk a Tisztelt Kormányzat felé, hogy valódi és eredményes változást szeretnénk az oktatásban, nem csak a szokásos látszatintézkedéseket és uszító propagandát.
Sztrájkoljunk mi is! Ne engedd a gyerekedet 2016. FEBRUÁR 29-ÉN iskolába! Három nap hiányzást igazolhat a szülő, legyen ez az első figyelmeztetés! Fogjunk össze, így a gyerekek felügyelete is megoldható aznapra és láthatóvá válik az is, hogy MI, szülők szeretnénk-e a változást!”

Világosan látszik, hogy a szülők igazságérzete már az egekben van, és nagyon is komolyan kell(ene) venni őket. Alig két hete, hogy a fővárosi Teleki Blanka Gimnázium és a miskolci Herman Ottó Gimnázium elkezdte a tüntetéseket még február 3-án, demonstrálandó, hogy az oktatás sürgős reformokra szorul. A Teleki még akkor tájékoztatta a szülőket, hogy az emiatt elmaradt tanórákat pótolni fogják. 

Lapozz még tovább!

Mi lesz veled oktatás?

A KLIK még február 16-án kedden felszólította Pukli István iskolaigazgatót, hogy számoljon be arról, mégis milyen körülmények közt mentek el tüntetni Miskolcra az iskola diákjai. A levelet kedd délelőtt vette kézhez az igazgató, és a benne foglaltak szerint még aznap reagálnia kellett volna a vonatkozó dokumentumok átnyújtásával. Ezek a következők:

- az órák elmaradásáról és pótlásáról szóló intézményvezetői dokumentumok

- az osztályok február 3-i órarendje

- az osztálynaplók február3-i bejegyzései

- valamennyi osztály e-naplójának február 3-i bejegyzése kinyomtatva

- a félévi nevelőtestületi értekezlet jegyzőkönyve

- az egyes osztályok félévi szülői értekezletiről szóló jegyzőkönyvek

Pukli István, a Teleki Blanka Gimnázium igazgatója szerint lehetetlenség ennyi idő alatt ilyen mennyiségű dokumentumot összeszedni, ráadásul a szülői értekezleteken nem szokás jegyzőkönyvet készíteni, vagyis ez a dokumentum nem is létezik.

Az igazgató azt mondta, gyülekezési és véleménynyilvánítási jogával élt, amikor elment tüntetni Miskolcra, és ha ezt felróják neki, megteszi a szükséges jogi lépéseket. Nagyvonalakban pedig már most megállapodtak abban, hogy március 15-én újabb nagyszabású demonstrációt tartanak majd a pedagógusok.

Érdekesség, hogy lesz hová vinni programozni teljesen legálisan hiányzó csemetéiket a tüntető, lázadó szülőknek, ugyanis a szökőév tiszteletére február 29-én kedvezményes, féláras belépőkkel várják a hazai vendégeket a különféle fürdők és élményfürdők. A pedagógus-tüntetésekkel egyetértő anyukák és apukák „Nem leszek suliban” eseményére már több mint 11 ezer ember jelezte részvételét. 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában
hirdetes

Szótár

Gyerekbarát wellness szálloda

Gyerekbarát wellness szálloda, ha a tökéletes családi nyaralás a cél Ha egy hamisítatlan,... Tovább

Eladó panorámás ingatlan

A jó panoráma nagyban befolyásolja egy lakás értékét, és valljuk be, a legtöbben nem is... Tovább

Tovább a lexikonra
anya anyaság apa család fotó gyerek gyerekek gyereknevelés iskola kisfiú kislány nevelés tanács