Szülői tüntetés február 29-én az oktatással kapcsolatban

kapubanner
kapubanner
kapubanner
hirdetes

Február 29-e a következő tüntetés - most a szülők részéről

Kósa Krisztina

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Az oktatás körül már számtalan gond felmerült az elmúlt években is, de a mostani minden eddiginél nagyobbnak tűnik, ugyanis a tanárok tüntetése után most már a szülők is „beszállnak a buliba”. Több ezren jelezték, hogy tiltakozásképpen február 29-én nem engedik majd iskolába gyermekeiket.

Mi lesz veled oktatás?

 

A KLIK, vagyis teljes nevén a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ tankerületi vezetője levélben szólította fel a zuglói Teleki Blanka Gimnázium igazgatóját, Pukli Istvánt, hogy számoljon be, mégis milyen körülmények között mentek el tüntetni Miskolcra az iskola tanárai, valamint hogy milyen módon tájékoztatták a szülőket a miskolci gimnáziumot támogató nyílt levelükről.

hirdetes

 

Több ezer szülő jelezte egyetértését a február 29-én esedékes úm. következő körről, mikor is nem engednék iskolába a gyerekeket. A tüntetés a Facebookon szerveződik, és az a lényege, hogy felhívja a kormány figyelmét arra, hogy a jelenlegi helyzet már tarthatatlan.

 

„Kedves Szülők!
Mi lenne, ha mi szülők is segítenénk a tanárokat, és egyértelműen jeleznénk a Tisztelt Kormányzat felé, hogy valódi és eredményes változást szeretnénk az oktatásban, nem csak a szokásos látszatintézkedéseket és uszító propagandát.
Sztrájkoljunk mi is! Ne engedd a gyerekedet 2016. FEBRUÁR 29-ÉN iskolába! Három nap hiányzást igazolhat a szülő, legyen ez az első figyelmeztetés! Fogjunk össze, így a gyerekek felügyelete is megoldható aznapra és láthatóvá válik az is, hogy MI, szülők szeretnénk-e a változást!”

 

Világosan látszik, hogy a szülők igazságérzete már az egekben van, és nagyon is komolyan kell(ene) venni őket. Alig két hete, hogy a fővárosi Teleki Blanka Gimnázium és a miskolci Herman Ottó Gimnázium elkezdte a tüntetéseket még február 3-án, demonstrálandó, hogy az oktatás sürgős reformokra szorul. A Teleki még akkor tájékoztatta a szülőket, hogy az emiatt elmaradt tanórákat pótolni fogják. 

 

Lapozz még tovább!

 

hirdetes
hirdetes

Még több cikk

A leggyakoribb gyerekkori félelmek

2018-02-26

A leggyakoribb gyerekkori félelmek

Teljesen természetes, hogy a gyerekek félnek bizonyos dolgoktól. Amíg nem ismerik a világot, addig a félelmek igencsak meghatározhatják az életüket. Szülőként az a feladatunk, hogy az ilyen helyzeteket elmagyarázzuk nekik és megnyugtassuk őket, hogy a világ bizony nem olyan rettenetes, mint azt képzelik.

Mi az a krupp, és mitől alakul ki?

2018-03-05

Mi az a krupp, és mitől alakul ki?

Az ősz és a tél kedvez a felső légúti megbetegedéseknek. A krupp pedig pont ilyen. Nem válogat. A 3-5 hónapos kisbabák a leginkább veszélyeztetettek. Nem érdemes sokáig halogatni az orvosi felügyeletet: ha gyanakszol, akkor azonnal tárcsázd a számot és vidd személyesen kisbabádat orvoshoz. Nagyon komoly következményei lehetnek a kruppnak, ha nem kezelik.

Mi a teendő, ha újszülött érkezik a gyerekes családba

2018-05-31

Mi a teendő, ha újszülött érkezik a gyerekes családba

Amikor kistestvér érkezik egy gyerekes családba, sok probléma merülhet fel azzal kapcsolatban, hogy a már 2, 3, 4 éves kisgyerekünk, hogyan fogja kezelni az új jövevényt. Sokszor hatalmas testvér irígység szokott bekövetkezni, hiszen eddigi egyetlen szemünk fénye elhanyagolva érzi magát. Azonban ha odafigyelünk néhány apró dologra békés lehet az összeszokás.

Biztos, hogy mindent tudsz a terhesség alatti helyes táplálkozásról?

2018-03-06

Biztos, hogy mindent tudsz a terhesség alatti helyes táplálkozásról?

Szakértői kisokos minden kismamának, ami segít a terhesség alatti helyes táplálkozásban. Mit szabad? Mit nem? Döntsük le a tévhiteket és tegyünk meg mindent a terhesség időszaka alatt annak érdekében, hogy kisbabánk egészségesen fejlődhessen. A táplálkozás elsődleges ebből a szempontból. Jobb, ha tudod, mivel árthatsz és mivel használsz a babának!

További cikkek ebben a témában
hirdetes
anya anyaság apa család fotó gyerek gyerekek gyereknevelés iskola kisfiú kislány nevelés tanács

Szótár

Kemence

A kemencében készült ételek utánozhatatlan ízvilágát szinte mindenki szereti, hiszen ez a... Tovább

Catering szolgáltatás

A catering szolgáltatás egyre népszerűbb Magyarországon, hiszen nem csupán a finom ételeket... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Tippek, tanácsok gyerekekről, gyereknevelésről szülőknek! Szeretnél elsőkézből értesülni a legfrissebb hírekről?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.