notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Mikortól érdemes (okos)bilire szoktatni a gyereket?

showKapubanner();
kapubanner
kapubanner
kapubanner

Okosbili – te megvennéd a gyereknek?

Kósa Krisztina

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

És vajon mit tud egy okosbili? Kitörli a gyerek fenekét, ha végzett, vagy mégis mitől olyan húdeszuper? Egyáltalán mikortól érdemes bilire szoktatni a csöppségeket?

Okosbili

 

A manapság már kézenfekvő megoldásnak tűnő eldobható pelenkák a legtöbb szülőnek nagy könnyebbséget jelentenek, tekintve, hogy a mai 30 éves korosztályt még bőszen a hajtogatós pelenkák segítették át az első éveken. Aztán ahogy jöttek a különféle csodák, egyszer csak megjelent Magyarországon is a tépőzáras verzió, és mostanára pedig már a szülők jó része ezt használja. A kérdés már csak az, hogy mikortól is érdemes elkezdeni átvezetni a gyerekeket a bilizésre, majd a WC-használatra?

 

Ha körülnézünk bármelyik hipermarketben, rengeteg színben kaphatunk már kis műanyagokat, melyekbe a bölcsis korú gyerekek végezhetik a dolgukat. Ki is választunk szépen egyet, majd noszogatjuk a drágát, hogy próbálja inkább abba csinálni a csinálnivalót, és akkor mindenkinek jobb lesz. Van olyan kisgyerek, aki direkt élvezi, hogy most már ő is olyan nagyfiú vagy nagylány, hogy bilizhet, de persze sokan vannak, akik valamiért ódzkodnak a történettől.

 

Talán az ő számukra lehet érdekes egy – a címben is szereplő -  okosbili, mely jócskán eltér az átlagtól, hisz az átlagos műanyag maximum némi furcsa zenét présel ki magából a sikeres pisilés után. Bezzeg az okosbili! Már táblagéppel is el van látva, hogy igazán élvezetes legyen a trónolás…!

 

 

Lapozz a további képért és információért!

 

 

Okosbili

 

Több top márkás ilyen okosbilibe is belefuthatunk, ha szétnézünk a játékokkal amúgy telített piacon, és rögtön a bőség zavarába is esünk, hogy melyik éneklő, csilingelő, vagy illatozó bilibe is lógassuk a kezünket – remélvén, hogy ettől majd a gyerekünk nagyobb kedvet kap elhagyni a pelust.

 

Ha már ott tartunk, hogy bilireszoktatás, és esetleg van nagyobb tesó a családban, talán kicsit könnyebb lesz vele példálózni, hogy ő már milyen ügyesen megoldotta ezt a kérdést, és így a kisebb is ugyanolyan nagyfiú lesz, mint a testvére. Mindenesetre a legtöbben biztosan számolhatunk pár hónappal, mire a pelenkát elhagyhatja a gyerek, és esetleg már csak este kell neki egy kis segítség.

 

És hogy mikortól érdemes elkezdeni mindezt? Nos, érdemes megvárni vele a tavaszi-nyári hónapokat, hiszen akkor mindenkinek könnyebb abszolválni a problémát.

 

hirdetes
További cikkek ebben a témában
anya anyaság apa baba család cuki fejlesztő gyerek gyerekek gyereknevelés játék kisfiú kislány kreatív nevelés tanács

Szótár

Ruha rendelés

A ruha rendelésnek számos előnye van, hiszen rengeteg időt spórolhatunk vele, sokkal... Tovább

Programok Budapesten

Szereted az igényes programokat és rendezvényeket? Ezen az oldalon megtudhatjátok, melyek a... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 138

Átlagos értékelés: 4.7