Okos csecsemő avagy a (túl)korai fejlesztés?

kapubanner
kapubanner
kapubanner
hirdetes

Okos csecsemő avagy a (túl)korai fejlesztés?

Rezsóanyu (szerkesztette)

Okos csecsemő?

 

Soha nem látott divatját éli a korai fejlesztés, amely eredetileg az akadályozott, sérült gyermekek nevelési programja volt.

okos baba

Szülőként korán megtapasztaltam, a játszótéri rögtönzött „szülői értekezletek„ alkalmával, hogy nem vagyok elég   jó anya, ha három hónaposan nem hordom babaúszásra, jógára , okosító tornára a gyermekemet, nem mutogatom az abc betűképeit és nem kizárólagosan angolul, németül, hottentottául beszélek hozzá, hogy ne maradjon le végzetesen a kortársaitól . A listát még sokáig sorolhatnám, hogy mit nem csináltam még…És persze azt is , hogy mit igen. Tépkedtünk újságpapírt, galacsint gyúrtunk kenyérbélből, festettünk a tenyerünkkel, kergettünk lepkéket a játszótéren, csörömpöltünk edényekkel. Mindezt akkor, amikor kedvünk tartotta és nem akkor, amikor kezdődött az előre megbeszélt foglalkozás. Természetesen az átgondolt készségfejlesztésnek nem vagyok az ellensége, mindaddig, amíg ezt a baba élvezi.

hirdetes

 

 

Forrás: Macsus Zsuzsa

hirdetes
hirdetes
hirdetes

Szótár

Osztálykirándulás helyszín Balaton

Ideje elkezdeni az osztálykirándulások szervezését. A gyerekek nagy kedvence a Balaton, így... Tovább

Hiperaktivitás

A hiperaktivitás  A szó jelentése "túlműködés",... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Tippek, tanácsok gyerekekről, gyereknevelésről szülőknek! Szeretnél elsőkézből értesülni a legfrissebb hírekről?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.