notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A babák így barátkoznak

kapubanner
kapubanner
kapubanner
hirdetes

Ők így barátkoznak

A barátkozásról talán ebben az 1-2 éves korban erősnek érezhetik a kifejezést de ez nem így van, csupán a babák számára  tűnhet így, nekik ez teljesen természetes. Furcsának tűnhet gyereked viselkedése más babákkal szemben? Itt kiderül miért: 

Baba és barátság

Hogyan kezdődik?

Ebben a korban alakul ki a későbbi készség a baráti kapcsolatokra.  Minél korábban kezd el barátkozni egy baba, annál nyitottabb lesz, habár úgy tűnhet ezek a kapcsolatok nem mélyek. Ilyenkor már az apukán, anyukán kívül másokat is megismer,  fontos, hogy minél több emberrel legyen alkalma találkozni. 

1-2 éves korukban csupán egymás sarkából figyelik egymást azután jönnek a számunkra furcsának tűnő dobálások, hajhúzások J Ők így fejezik ki, hogy „ő a barátom” . Így kezdik el érzelmeiket felismerni és kifejezni.  Érdekes, hogy a gyerekek a saját szellemi szintjükön lévőkkel tartanak össze.

Baba és barátság

Később is fontos!

Ezért ismételgetik ezeket a szituációkat, mert ezzel pl. nevetést váltanak ki másokból, így fedezik fel, hogy másoknak is vannak érzelmeik. Vagy ha egyik baba sírni kezd rögtön utána a másik is rákezd.

Fontosak tehát a játszótéri, babazsúros együttlétek a gyerekekkel, hogy ezt a fajta kommunikációt tovább tudják fejleszteni.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában
hirdetes

Szótár

Hemangióma - Mit jelent?

A Hemangióma  (haemangioma) a vérereket képző szövet jóindulatú... Tovább

Alkalmi ruha

Az alkalmi ruha egy különlegesebb ruhadarab, mint a hétköznapi öltözék. A tökéletes alkalmi... Tovább

Tovább a lexikonra
baba