Nyílt levél minden anyukának, aki rossznak érzi magát

kapubanner
kapubanner
kapubanner
hirdetes

Nyílt levél azoknak az anyukáknak, akik úgy érzik, mindent elszúrnak

LK

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Kedves anya, aki mindent elszúr! Rhiannon Giles nyílt levele neked szól, olvasd el Te is! 

Nyílt levél anyukáknak

 

“Ma az ötéves lányom végigsikítozta a házat, mert nem voltam hajlandó megvenni neki egy nyolcvanadik felesleges játékot. Ma elvesztettem a türelmem, és valószínűleg holnap is el fogom veszteni a türelmem. Néha rendet rakok helyette, mert nem bírok elviselni még egy hisztit amiatt, hogy megkérem, rakjon rendet maga után.

 

Hagyom a gyerekemet buta rajzfilmeket nézni, főszerepben ellenszenves karakterekkel, akik folyton nyafognak. Amikor órákig be nem áll a szája, egyszerűen kizárom a hangját a fejemből. Ki tudja, mire adtam neki engedélyt, amikor öntudatlanul csak annyit mondtam a legutóbb a szóáradatra, hogy „Persze, persze”.

hirdetes

 

Tegnap közölte velem, hogy utálja azt a kaját, ami eddig a top 5-ben benne volt, amit hajlandó volt fogyasztani. Egyen akkor csirkefalatokat, teljesen mindegy. Azon kapom néha magam, hogy ugyanazon a hangon nyafogok vele, mint amivel annyira fel tud idegesíteni. Kudarcot vallok példamutatásból. Olvastam én is a cikkeket erről, tudom, hogy mik a jelenlegi szabályok arra, hogy milyen egy jó anya. Azt hiszem az a sok „kellene” mind hazugság, olyan emberek írják, akik még csak a közelében sem jártak soha gyereknek. Nem tanítom a lányomat túl jól, nem adok jó példát neki empátiából, egyenlőségből, könyörületből, feminizmusból…”

 

Itt még nincs vége, lapozz tovább! 

Forrás

Nyílt levél anyukáknak

 

“A gyerekeknek szabályokra, keretekre és türelemre van szükségük. Ezek így együtt nem mennek túl jól. Valószínűleg ez is az anyák kudarca.

 

Játszottam a telefonomon, mert szükségem volt menekülésre, és csak nem hagyhattam egyedül lent a játszótéren ötévesen. Lefoglal a telefonom és az, hogy nem önkénteskedem az ovijában, nem olvasok elég könyvet neki, csupa nem villog mindenhol. A fejemben van egy kicsi énem, aki csak ül a földön, fejét a térdei közé szorítja és fülére tapasztja a kezét. A fejemben ott áll a kicsi énem mögött a gyerekem, veregeti a vállamat és ismételgeti, hogy „Anya, nézd! Anya. Anyuci. Anyuuu”. Mert csak, mert miért ne.

 

Este aztán ölelést kér. Megkínál a vacsora után a desszertjéből, mert szereti megosztani azt, amije van. Vicces dolgokról csacsog, ami energiával tölt fel, végre nem az kattog bennem, hogy mi mindenben lehetnék jobb, hanem elégedett vagyok azzal, amilyen anya vagyok. Néha a legrosszabb arcomat tükrözi vissza, máskor viszont a legjobb énemet látom benne viszont. Úgyhogy talán van remény, talán mégsem olyan katasztrofális a helyzet. Talán mindig van holnap.

 

Kedves anyuka, aki úgy érzi, mindent elszúr: remélem ez a levél számodra azt az üzenetet hordozza, hogy ha minden tőled telhetőt megteszel a gyerekedért, az pont elég.”

Forrás

hirdetes
hirdetes

Még több cikk

A leggyakoribb gyerekkori félelmek

2018-02-26

A leggyakoribb gyerekkori félelmek

Teljesen természetes, hogy a gyerekek félnek bizonyos dolgoktól. Amíg nem ismerik a világot, addig a félelmek igencsak meghatározhatják az életüket. Szülőként az a feladatunk, hogy az ilyen helyzeteket elmagyarázzuk nekik és megnyugtassuk őket, hogy a világ bizony nem olyan rettenetes, mint azt képzelik.

Hogyan beszéljünk a szexualitásról?

2018-02-25

Hogyan beszéljünk a szexualitásról?

A gyerek életébe egyre hamarabb betör a szexualitás témája, így egy szülő sem ússza meg, hogy a még mindig tabunak számító témát elővegye otthon. Te mit szeretnél, ha gyerekedet az internet vagy te magad világosítod fel a megfelelő szexualitásról? Ha rosszkor, rossz helyről jön az információ, az komoly gondot is okozhat a későbbi szexualitás szempontjából.

A vetélés leggyakoribb okai

2018-02-26

A vetélés leggyakoribb okai

Fájdalmas, gyakran kibírhatatlan egy magzat elvesztése. Főleg akkor, ha nehezen jött össze a terhesség. Akárhogy is nézzzük, utána kell járni a lehetséges okoknak, hogy a következő terhességnek már félelem nélkül és sokkal nagyobb reményekkel vághassunk neki. A cikkben összegeztük a vetélés lehetséges okait, amit mindenképpen csak irányadónak szánunk.

Mikorra fejlődik ki teljesen az agy?

2018-02-18

Mikorra fejlődik ki teljesen az agy?

Minden szülő tudni akarja, hogy mikorra fejlődik ki teljesen gyermekének agya. Az agy fejlődése viszont korántsem olyan egzakt dolog, mint gondolnánk. Lehet erre a kérdésre jól válaszolni? Érdemes végig aggódni éveketaz agyfejlődéssel kapcsolatban? Milyen alap dolgokat kell ismernünk ahhoz, hogy szülőként képben legyünk a normális agyfejlődés üteme kapcsán?

További cikkek ebben a témában
hirdetes
anya anyaság baba család gyerek

Szótár

Családi wellness

A családi wellness nagyszerű lehetőség arra, hogy együtt szórakozzon és pihenjen a család... Tovább

Vasárnapi ebéd

Vasárnapi ebéd, vagy más néven Sunday Brunch egy olyan közös családi program, emlynek... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes