Tanuljunk nyelveket -már ovis kortól!

kapubanner
kapubanner
kapubanner
hirdetes

Was makogsz?

Kósa Krisztina

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Már harminc évvel ezelőtt is fontosnak tartották, hogy akár óvodás kortól is lehessen nyelvet tanulni, manapság meg aztán de pláne felértékelődött a nyelvtudás. Minél hamarabb elkezdenek a gyerekek ezzel foglalkozni, annál nagyobb előnyre tehetnek szert. 

Do you speak any foreign languages?

 

A XXI. században egyre inkább afelé tendál minden, hogy legalább egy idegen nyelven mindenki meg tudjon szólalni. Hogy ha mondjuk elmegy egy külföldi országba, akkor ne lehessen úm. eladni őt. És akkor most csak az alapokról beszéltünk, közel sem arról, hogy azt a nyelvet beszélje is valaki, méghozzá úgy, hogy nem csak passzív a tudása – vagyis megérti, amit mondanak neki, mint anno Tarzan Jane-t -, hanem meg is tud szólalni. Sőt, meg mer, még ha vannak is nyelvtani vagy kiejtésbeli hibái, ugyanis ha mer beszélni, fejlődhet. De ehhez kell a nyelvoktatás, abból is a minőségi. És ebből ma itthon sajnos nagyon keveset találni. 

hirdetes

 

Az a nyelvoktatás, amit az általános iskolákban művelnek, édeskevés, és a legritkább esetben eredményez rásegítés nélkül nyelvvizsgát, vagy ne adj isten, valódi tudást. Sok helyen próbálnak újítani, új módszereket bevetni, új könyveket, gyakorló füzeteket megismertetni a gyerekekkel, de sokszor nem feltétlenül a tanáron múlik, hogy mire képes a diák. Ugyanis a régi szabályokhoz való ragaszkodás, a bebetonozott elvek felrúgása a legtöbb helyen elképzelhetetlen. Pedig pont mi vagyunk az egyik olyan ország itt, Európában, ahol a felnőtt lakosság elég kis százaléka beszél csak „külföldiül”. 

 

Olvass tovább!

 

hirdetes
hirdetes

Még több cikk

A leggyakoribb gyerekkori félelmek

2018-02-26

A leggyakoribb gyerekkori félelmek

Teljesen természetes, hogy a gyerekek félnek bizonyos dolgoktól. Amíg nem ismerik a világot, addig a félelmek igencsak meghatározhatják az életüket. Szülőként az a feladatunk, hogy az ilyen helyzeteket elmagyarázzuk nekik és megnyugtassuk őket, hogy a világ bizony nem olyan rettenetes, mint azt képzelik.

Hogyan beszéljünk a szexualitásról?

2018-02-25

Hogyan beszéljünk a szexualitásról?

A gyerek életébe egyre hamarabb betör a szexualitás témája, így egy szülő sem ússza meg, hogy a még mindig tabunak számító témát elővegye otthon. Te mit szeretnél, ha gyerekedet az internet vagy te magad világosítod fel a megfelelő szexualitásról? Ha rosszkor, rossz helyről jön az információ, az komoly gondot is okozhat a későbbi szexualitás szempontjából.

Mikorra fejlődik ki teljesen az agy?

2018-02-18

Mikorra fejlődik ki teljesen az agy?

Minden szülő tudni akarja, hogy mikorra fejlődik ki teljesen gyermekének agya. Az agy fejlődése viszont korántsem olyan egzakt dolog, mint gondolnánk. Lehet erre a kérdésre jól válaszolni? Érdemes végig aggódni éveketaz agyfejlődéssel kapcsolatban? Milyen alap dolgokat kell ismernünk ahhoz, hogy szülőként képben legyünk a normális agyfejlődés üteme kapcsán?

Olvass neki te is, hogy majd később is olvasson

2018-03-01

Olvass neki te is, hogy majd később is olvasson

Napjainkban nem tudunk eléggé odafigyelni gyermekeink testi, lelki és szellemi egészségére. Az olvasás rohnó világunkba sokszor már nem fér bele és ennek gyermekeink is kárát látják. Pedig a gyerekek számára nagyon fontos, testi, lelki és szellemi fejlődésüknek, hogy mindennap olvassunk gyermekünk számára.

További cikkek ebben a témában
hirdetes
anya anyaság apa baba család fejlesztő gyerek gyerekek gyereknevelés iskola játék kisfiú kislány nevelés olvasás óvoda tanács tanulás

Szótár

Kulturális rendezvény helyszín a MÜPA-ban

  A Bohém Étteremben minden adott egy tökéletes kulturális rendetvényhez. Ehhez már... Tovább

Mumpsz

A mumpsz egy fertőző vírusos betegség, ami elsősorban a nyálmirigyeket támadja meg. A... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes