notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Nyaralás kisgyerekkel

showKapubanner();
kapubanner
kapubanner
kapubanner
hirdetes

8 tuti tipp! Mit vigyél magaddal, ha kisgyerekkel mész nyaralni!

SKHeni

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

 

Minél kisebb a gyermekünk, annál valószínűbb és kedvezőbb is, ha belföldön választjuk meg a nyaralás helyszínét. Hiszen a babával, 1-2 éves gyermekkel otthon eltöltött idő hosszú, mind a babának, mind a mamának, szükség van legalább nyáron az otthonból való kiszakadásra, új élmény szerzésére, feltöltődésre.

Élvezetes nyaralás kisgyerekkel

 

Amire szükségünk lehet a nyaralás alatt

 

Aki biztonságra vágyik, annak érdemesebb hotelt választania, hiszen ha gyermekünk esetleg eltüsszenti magát, a recepción sokkal hamarabb rendelkezésünkre áll a segítség. Ezzel szemben egy apartmanban nekünk kell kitalálni, hogy honnan szerezzük be az adott gyógyszert, ha épp azt nem vittük magunkkal. Ami mindenképp javasolt, tervezéshez, pakoláshoz állítsunk össze egy frappáns listát.

hirdetes

 

 1. Amit tehát kötelezően magunkkal kell vinnünk, az a gyermek TAJ kártyája, lakcím kártyája. Ha esetleg otthon felejtjük, akkor sem kell pánikba esni, hiszen belföldön kapcsolatba léphetünk gyermekünk háziorvosával, aki megadja az otthon felejtett kártya adatait.
 2. A gyermek vitaminjai ugyan olyan fontosak, mint a lázhúzó, a hasfogó, a B6 vitamin, kortól függően fogzás kúp, és az orrszívó porszívó egy tengervizes orrspray kíséretében. Ha kezünkbe akad egy gyógyszer, és arról úgy gondoljuk, hogy inkább otthon hagyjuk, mert arra úgy sem lesz szükség, mindenképp vigyük magunkkal, mert ha otthon hagyjuk, biztos, hogy arra lesz szükségünk. smiley A folytatáshoz lapozz a következő oldalra!
Élvezetes nyaralás kisgyerekkel

 

A nyaralás elengedhetetlen “kellékei”

 

 1. A nyári nyaralás alkalmával ma már elengedhetetlen a naptej használata, ha fehér, ha barna bőrű gyermekünk. Fontos kiválasztani a megfelelő faktorú napvédő krémet számára. Nem árt, ha napernyőt is viszünk magunkkal, amely árnyékor biztosít az erős nyári napsütésben.
 2. Amennyiben a Balatont választjuk nyaralásunk helyszínéül, ne felejtsük el bepakolni a szúnyogriasztót. Kellemetlen, ha a nyaralásunk pihenés helyett vakarózással telik, illetve annak felkutatásával, hogyan irtsunk szúnyogot, illetve hogyan védekezzünk ellenük. Nem árt már elindulás előtt információt szerezni ezzel kapcsolatban.
 3. Ha nyaralni indulunk, gondoljunk bele, hogy csemeténknek szüksége lesz legalább egy tárgyra, amely biztosítja számára, hogy felidézhesse az otthon illatát. Ez lehet, egy alváshoz használt plüss állat (bárány, hápi kacsa, teddy maci és társai), cumi, egy kedvenc takaró, és mellé egy ivópohár, amiből este lefekvés előtt iszik például. Ha van esti rutin, például evés után fürdés, ezt a nyaralás alkalmával is beiktathatjuk, mert ez megnyugtatja. A következő oldalon találod a folytatást!
Élvezetes nyaralás kisgyerekkel

 

Vigyük magunkkal a legfontosabbakat!

 

 1. Ha épp a szobatisztaság tanulás fázisában vagyunk, érdemes bedobni a csomagtartóba a gyermek kedvenc bilijét, amelyre bárhol hajlandó ráülni. WC szűkítőt is vihetünk bili helyett, ha gyermekünk azt jobban szereti. Ellenben ha még csemeténk pelusos, pakoljuk be a nedves törlőkendőt, popsi krémet, pelenka kiütés elleni krémet a pelusok kíséretében. A nagy melegben mindenképp szükség lesz, hogy minden körülmények között fenntartsuk a higiéniát.
 2. Készítsünk egy kis táskát, mely tartalmaz sebtapaszt, egy kis üveg kézfertőtlenítőt, körömvágó kisollót, biztos tűt, cérnát, tűt. Ezek közül bármelyik jól jöhet.
 3. A legfontosabbak bepakolása mellett a ruhaneműk kiválasztására is megfelelő gondot kell fordítanunk: rövidnadrág, hosszúnadrág, póló, atléta, nyári sapka, zokni, zárt és nyitott cipő, legalább egy vékony és egy vastag kispulcsi, fogkefe, fogkrém, partedli, és ha nem hotelbe megyünk, akkor törölköző, és még egy-két játékot is lehet vinni, kis könyvet, labdát, kisvödröt, lapátot homokozni. Miután a legfontosabbakra figyelünk igazán, előfordul, hogy a nagyobb gyerekeknél otthon marad az alsónemű, de ez szükség esetén biztosan beszerezhető a nyaralás helyszínén is egy közeli bevásárló központban, nagyáruházban.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       Egy szó, mint száz próbáljunk praktikusan becsomagolni. Igyekezzünk az általunk összeállított lista alapján gyermekünk kora, neme, személyisége, szükségletei alapján bepakolni, de attól is óvakodjunk, hogy magunkkal vigyük a fél házat, hiszen úgysem lesz szükség mindenre és azt a férjek sem szokták díjazni. wink 

 

  hirdetes
  hirdetes
  További cikkek ebben a témában
  hirdetes
  baba család gyerek kisbaba tanács

  Szótár

  Családi wellness hétvége

  Egy családi wellness hétvége remek lehetőséget biztosít a család számára, hogy minőségi... Tovább

  Alkalmi ruha

  Az alkalmi ruha egy különlegesebb ruhadarab, mint a hétköznapi öltözék. A tökéletes alkalmi... Tovább

  Tovább a lexikonra
  hirdetes

  Hasznos volt számodra ez a cikk?

  Mondd el mennyire!

  Szavazatok száma: 107

  Átlagos értékelés: 4.9