Nosztalgikus emlékeink gyerekkorunkból

kapubanner
kapubanner
kapubanner
hirdetes

Gyerekjátékok és régi tárgyak, melyekre mindannyian emlékszünk

Kósa Krisztina

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Igaz, hogy mindenki más korban volt kicsi, ám aki egészen véletlenül 30-40 közt van, bizonyára emlékszik az alább felsorolt játékokra, melyek kellemes nosztalgikus emlékeket ébresztenek mindenkiben. Nektek melyik volt a kedvencetek ezek közül?

Emlékeztek? Régi játékok

 

1., Gumiszőrmók

 

Színes gumifonalakból álló labda, mely kellően nyúlt és csípett, ha valaki meghúzta, majd elengedte. Megdobni nem nagyon volt érdemes vele senkit sem, mivel nem szólt nagyot, és nem is fájt. Ellenben a szivárvány minden színében pompázó kisebb vagy nagyobb labdák sokunk tetszését elnyerték olyan 8-10 éves korunk környékén. Vízben is kitűnően lehetett használni, ugyanis nem süllyedt el, ebből kifolyólag pedig a balatoni osztálykirándulások rendszeres résztvevője volt.

hirdetes

 

 

 

2., Mesefilmek

 

A magyar mesefilmek párjukat ritkítják, ezzel szerintem nem is érdemes vitatkozni, azonban elismerhetjük a jobb külföldi meséket is, melyeken sokan felnőttünk, sőt, még a mi gyerekeink is ismerik – hiába telt el azóta akár húsz év is. Aladdint és az Oroszlánkirályt szerintem nem kell senkinek bemutatni, hisz tudjuk jól a sztorit, sőt, még a dallamok is fülünkben csengenek, így van? 

 

 

És a felejthetetlen dal:

 

 

 

LAPOZZ A TÖBBI EMLÉKÉRT!

 

 

hirdetes
hirdetes

Még több cikk

Hogyan beszéljünk a szexualitásról?

2018-02-25

Hogyan beszéljünk a szexualitásról?

A gyerek életébe egyre hamarabb betör a szexualitás témája, így egy szülő sem ússza meg, hogy a még mindig tabunak számító témát elővegye otthon. Te mit szeretnél, ha gyerekedet az internet vagy te magad világosítod fel a megfelelő szexualitásról? Ha rosszkor, rossz helyről jön az információ, az komoly gondot is okozhat a későbbi szexualitás szempontjából.

A leggyakoribb gyerekkori félelmek

2018-02-26

A leggyakoribb gyerekkori félelmek

Teljesen természetes, hogy a gyerekek félnek bizonyos dolgoktól. Amíg nem ismerik a világot, addig a félelmek igencsak meghatározhatják az életüket. Szülőként az a feladatunk, hogy az ilyen helyzeteket elmagyarázzuk nekik és megnyugtassuk őket, hogy a világ bizony nem olyan rettenetes, mint azt képzelik.

Nyaralás gyerekkel? Így induljatok neki!

2018-02-05

Nyaralás gyerekkel? Így induljatok neki!

Egy gyerkőccel gyakran egy hétvégi bevásárlás is nehézkes, nemhogy egy közös nyaralás! Jól bevált tippeket hoztunk nektek, amikkel megkönnyíthetitek a dolgotokat! Ne tartson vissza titeket sem a hiszti, vagy a félelem, szerezzetek felejthetetlen élményeket idén nyáron is!

Mikorra fejlődik ki teljesen az agy?

2018-02-18

Mikorra fejlődik ki teljesen az agy?

Minden szülő tudni akarja, hogy mikorra fejlődik ki teljesen gyermekének agya. Az agy fejlődése viszont korántsem olyan egzakt dolog, mint gondolnánk. Lehet erre a kérdésre jól válaszolni? Érdemes végig aggódni éveketaz agyfejlődéssel kapcsolatban? Milyen alap dolgokat kell ismernünk ahhoz, hogy szülőként képben legyünk a normális agyfejlődés üteme kapcsán?

További cikkek ebben a témában
hirdetes
anya anyaság apa család cuki fotó gyerek gyerekek iskola játék kisfiú kislány kreatív mese óvoda videó

Szótár

Kutyabarát étterem

Kutyabarát étterem az olyan étterem, ahová bátran magunkkal vihetjük négylábú kedvenceinket... Tovább

Kávéház

Kávéházat keresel Budapesten? Semmiképp se hagyd ki a Világ Legszebb Kávéházát, a New York... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes