Űrkiállítás Magyarországon

kapubanner
kapubanner
kapubanner
hirdetes

Irány a Nemzetközi Űrkiállítás!

Kósa Krisztina

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Magyarországon először látható a Gateway to Space űrkiállítás, melynek keretei közt felnőttek és gyerekek egyaránt megismerkedhetnek a NASA és az emberiség csillagközi kalandjainak történeteivel, valamint napjaink izgalmas felfedezéseivel. Ha a te gyermeked is imádja az űrhajós dolgokat, és szárnyal a fantáziája, itt a helyetek!

Nemzetközi Űrkiállítás idehaza

 

Minden bizonnyal sokan látták annak idején az Apollo 13 című filmet, mely idén már 21 éves, és sokan is kaptak kedvet ahhoz, amit a fiúk csinálnak a vásznon. Nos, most Budapesten, a Millenáris B csarnokában rendezik meg a két teljes hónapig tartó Nemzetközi Űrkiállítást, mely 2016. 01. 15-től 2016. 03. 15-ig látogatható, és várhatóan jelentős mennyiségű érdeklődőt vonz majd.

hirdetes

 

Testközelből ismerhetjük meg azokat az eszközöket és tárgyakat, amelyek igencsak fontosak voltak az emberiség számára az űrutazások során. Mivel interaktív tárlatról beszélünk, különféle furcsaságokat lesz lehetőségünk kipróbálni, és mire a kiállítást végigjárjuk, még az is kiderülhet, milyen asztronauták lennénk, ha esetleg arra kerülne a sor. 

 

További információkért kérlek, lapozz tovább!

Nemzetközi Űrkiállítás idehaza

 

Ha gyermekünk űrhajós szeretne lenni, minden vágya megelevenedik most előtte egyetlen kiállítás formájában: kipróbálhatja, hogyan hat rá a gravitációs erő, el tud-e kormányozni egy űrhajót, vagy éppenséggel végre tud-e hajtani egy küldetést az űrállomáson. Csupa-csupa izgalmas feladat, melyért kortól és nemtől függetlenül érdemes sorban állni. 

 

Mivel maga a kiállítás 3000 m2-en terül el, órákig barangolhatunk a területen anélkül, hogy akárcsak egy percet is unatkoznánk. Szemügyre vehetjük többek közt a US Space and Rocket Center több száz darabból álló gyűjteményét, a NASA számtalan küldetése során használt szkafandereket, a begyűjtött kőzeteket, rakéták és űrkapszulák mását, valamint az eredeti holdjárót is.

 

Megtapasztalhatjuk, hogy az asztronautáknak milyen körülmények közt kell helytállni egy küldetés időtartama alatt, amikor beülnek egy űrhajó pilótafülkéjébe, vagy belépnek a MIR űrállomásra.

 

Ha te és gyermeked is készen álltok erre a felejthetetlen kalandra, ne hagyjátok ki ti sem a Nemzetközi Űrkiállítást!

 

hirdetes
hirdetes

Még több cikk

A leggyakoribb gyerekkori félelmek

2018-02-26

A leggyakoribb gyerekkori félelmek

Teljesen természetes, hogy a gyerekek félnek bizonyos dolgoktól. Amíg nem ismerik a világot, addig a félelmek igencsak meghatározhatják az életüket. Szülőként az a feladatunk, hogy az ilyen helyzeteket elmagyarázzuk nekik és megnyugtassuk őket, hogy a világ bizony nem olyan rettenetes, mint azt képzelik.

Hogyan beszéljünk a szexualitásról?

2018-02-25

Hogyan beszéljünk a szexualitásról?

A gyerek életébe egyre hamarabb betör a szexualitás témája, így egy szülő sem ússza meg, hogy a még mindig tabunak számító témát elővegye otthon. Te mit szeretnél, ha gyerekedet az internet vagy te magad világosítod fel a megfelelő szexualitásról? Ha rosszkor, rossz helyről jön az információ, az komoly gondot is okozhat a későbbi szexualitás szempontjából.

Mikorra fejlődik ki teljesen az agy?

2018-02-18

Mikorra fejlődik ki teljesen az agy?

Minden szülő tudni akarja, hogy mikorra fejlődik ki teljesen gyermekének agya. Az agy fejlődése viszont korántsem olyan egzakt dolog, mint gondolnánk. Lehet erre a kérdésre jól válaszolni? Érdemes végig aggódni éveketaz agyfejlődéssel kapcsolatban? Milyen alap dolgokat kell ismernünk ahhoz, hogy szülőként képben legyünk a normális agyfejlődés üteme kapcsán?

Jó hír, ha füllentett a gyerek?

2018-02-18

Jó hír, ha füllentett a gyerek?

Nincs olyan gyerek, aki így vagy úgy, de ne tanulná meg és alkalmazná a füllentést. Biztos, hogy rossz hatással van ez a fejlődésére? Milyen következményei lehetnek a sorozatos füllentésnek? Mit tegyünk, ha rendszeressé válik a füllentés? Milyen ára van igazmondásnak és annak, ha kicsit szépítünk a valóságon?

További cikkek ebben a témában
hirdetes
anya apa család gyerek gyerekek játék kisfiú kislány kreatív

Szótár

Esküvőhelyszín

A tökéletes esküvőhelyszín megtalálása a legfontosabb feladat a szervezés során, hiszen... Tovább

Csapatépítő tréning

A csapatépítő tréning lehetővé teszi, hogy a cég munkatársai közelebb kerüljenek... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes